Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Gradina cu trandafiri

O gradina ingrijita poate ridica pretul proprietatii tale. Top 10 flori pe care sa le plantezi in gradina

10 martie, 2014

Proverbiala prima impresie conteaza poate mai mult decat oricand atunci cand este vorba despre prima intalnire dintre o casa si potentialii sai proprietari. Atunci cand ne hotaram daca vom face o investitie pe viata cumparand o proprietate sau alta, majoritatea deciziilor sunt luate dupa o evaluare obiectiva a plusurilor si a minusurilor, in mod constient. Exista insa decizii care se iau cu inima, atunci cand ne indragostim pur si simplu de o scara in spirala, un balcon, sau mai ales, o gradina. Sa fie clar, daca proprietatea e valoroasa, se va vinde singura. Dar atunci cand o proprietate ofera si o gradina plina de flori colorate, ea poarta promisiunea unor zile petrecute in aer liber, citind la soare sau la umbra si ne fac sa visam la weekend-uri pline de activitati cu copiii, gratare dar…

mai mult >
pregatirea casei pentru primavara

Primavara in casa si in gradina

07 martie, 2014

Primavara este poate anotimpul pe care il asteptam cu cel mai mare entuziasm. Este anotimpul in care natura renaste si, odata cu ea si optimismul si entuziamul nostru. Sa deschidem asadar larg ferestrele si sa primim natura in casa noastra, ca pe cea mai plina de viata si proaspata decoratiune interioara. Plantele din ghiveci Cea mai simpla si accesibila modalitate de a avea plante in interiorul casei noastre sunt plantele de ghiveci. In principiu nu sunt greu de intretinut. Daca ne dorim insa sa avem cele mai bune rezultate, trebuie totusi sa stim cateva lucruri despre ingrijirea lor. In ceea ce priveste plantele medicinale, trebuie sa fim atenti la dimensiunea ghivecelor, deoarece acestea au radacini lungi si bogat ramificate. Prin urmare ghivecele trebuie sa fie adanci si largi. Sunt indicate…

mai mult >
Gradina verticala Paris

Gradinile verticale, de la vis la realitate

06 martie, 2014

Gradinile verticale, suspendate pe acoperisuri sau terase nu sunt o noutate a secolului 21. Potrivit legendei, gradinile mitice ale Semiramidei, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, au fost construite in vechiul Babilon de catre intemeietorul acestuia, regele Ninus pentru sotia sa, cu mult inainte de era noastra, acum 3000 de ani. Acest tip de gradina nu a atins insa nicicand o popularitate mai mare decat in ultimii zece ani, cand peretii cladirilor din toata lumea au inceput sa fie invesmantati in ansambluri vegetale din ce in ce mai intinse si mai indraznete. Desi n-a devenit un succes imediat dupa ce Stanley Hart White, un profesor american de arhitectura peisajului a patentat primul sistem capabil sa sustina un 'zid verde' in 1938, in ultimul timp urbanizarea accelerata, cresterea…

mai mult >
Compost in recipient

Ghidul gradinarului incepator: Cum preparam compostul in 3 pasi simpli

03 martie, 2014

Asa cum v-am promis, va prezentam 3 pasi usor de urmat pentru obtinerea compostului, cea mai simpla modalitate de a produce compost organic in gospodarie. 1. In functie de cantitatea de compost de care aveti nevoie, alegeti fie un loc ferit si partial insorit, pe pamant, unde sa depozitati resturile pentru compostare, fie un recipient de o marime corespunzatoare. Daca pregatiti compost pentru o gradina mica spre mijlocie, va recomandam sa folositi o lada de gunoi, o cutie de lemn, un butoi sau un alt recipient incapator din comert. 2. Incepeti prin a face un strat de cativa centimetri (max. 15 cm) din resturi uscate, de culoare maro, bogate in carbon. Puteti folosi frunze si tulpini uscate, crengi, paie, coceni, rumegus, samd. Mai departe, adaugati un strat putin mai subtire (max. 5 cm) de…

mai mult >
Compost

Ghidul gradinarului incepator : Cum se obtine compostul organic in gospodarie in 3 pasi

28 februarie, 2014

Intrucat aceasta sectiune se adreseaza gradinarilor incepatori, vom incepe prin a descrie cum se obtine compostul, importanta lui pentru gradina ta si mentinerea sanatatii solului in general, inainte de a prezenta in detaliu, in 3 pasi usor de urmat, cea mai simpla modalitate de a produce compost organic in gospodarie. Prin compost organic iintelegem acel compost obtinut din ingrediente 100% naturale, care nu contin pesticide, metale sau alte substante daunatoare si care functioneaza ca un ingrasamant natural. Ce este compostul? Pe scurt, compostul este un ingrasamant natural, rezultat in urma fermentarii lente a unei combinatii de resturi vegetale si animale, amestecate cu substante minerale, folosit in agricultura inca de pe vremea romanilor. Desi ingredientele din fiecare gramada de compost…

mai mult >