Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Gradina de iarna - mai mult decat o sera

Gradina de iarna - mai mult decat o sera

10 decembrie, 2009

Iubitorii de plante au iarna o problema reala: depozitarea acestora pana in primavara, cand le pot scoate din nou pe balcon, terasa ori in gradina. La bloc, inchiderea balcoanelor cu sisteme de ferestre termoizolante a rezolvat in mare parte problema pentru cei care au cateva plante. Daca balconul este incalzit, se creeaza o mica sera, cu avantajele si dezavantajele aferente. Plantele sunt fericite, au lumina si caldura suficiente, dar fara o ventilatie adecvata, toata apa evaporata prin transpiratie se va condensa pe geamuri iar termenul de sera va fi unul potrivit prin excelenta - aerul va fi aproape irespirabil. Amplasarea plantelor in camera de zi sau in dormitor nu este o idee prea buna din doua motive. Primul ar fi ca dauneaza plantelor (multe dintre ele isi incetinesc metabolismul odata…

mai mult >
Rigola da rezistenta casei

Rigola da rezistenta casei

11 septembrie, 2009

La constructia unei case nu trebuie sa uitati de rigole. Desi la prima vedere nu par atat de importante, rezistenta casei depinde intr-o mare masura de acestea. In functie de tipul de rigola si de clasa de sarcina aceste sisteme pot fi utilizate in diverse locuri: cai de acces auto, alei, zone pavate, gradini,curti, parcari auto, zone pietonale, restaurante si cantine, zone industriale/comerciale, centre expozitionale, aeroporturi, porturi, benzinarii, baze militare etc. Clasele de sarcina ale rigolelor sunt A15 kN (rezista la o greutate de 1,5 tone, si sunt recomandate in general traficului pietonal), B125 kN (rezista la 12,5 tone si sunt destinate traficului auto), C250 kN (rezista la 25 tone), D400 kN (rezista la 40 de tone), E600kN si F900 kN (acestea doua rezistand la 60 tone, respectiv…

mai mult >
Amenajarea locului de joaca

Amenajarea locului de joaca

07 august, 2009

Cei care locuiesc la casa si au la dispozitie o gradina cu siguranta s-au intrebat cum sa procedeze pentru amenajarea locului de joaca pentru cei mici, ca acestia sa nu mai dea navala printre rasaduri si tufe de flori. Nu exista un model tip pentru amenajarea locului de joaca. Dar pentru ca acesta sa fie atractiv si sa ii faca pe Amenajarea locului de joaca copii sa uite de alergatul prin gradina, in primul rand trebuie sa aiba leagan si tobogan. Pe locul 3 ar fi caruselul , pe patru jucariile pe arc, pe cinci, balansoarele, iar, apoi, orice alt echipamente atasat, cum ar fi un complex cu sisteme de catarare, tuburi de trecere sau rampe, e binevenit. Amenajarea locului de joaca poate pleca de la varianta minimala, leagan si tobogan, care inseamna in jur de 3000 de euro si ajunge si la zeci…

mai mult >
Gradinile englezesti s-au nascut la Roma

Gradinile englezesti s-au nascut la Roma

15 mai, 2009

Toti cei interesati de amenajarea gradinilor au auzit de stilul englezesc. Dar, putini stiu care sunt de fapt caracteristicile acestui tip de amenajare sau care este istoricul celor mai cunoscute gradini din lume. Aceasta gradina formala se bazeaza pe un aranjament gandit pana la ultimul detaliu si in care toate plantele si accesoriile sunt perfect ordonate. Cel mai important este gazonul, care trebuie sa fie tuns si udat constant pentru a-si pastra culoarea verde. Pentru a-i pastra aspectul este bine ca in fiecare iarna sa plantati noi seminte pe care sa le acoperiti pe perioada rece cu o folie de plastic. Amenajati cu aceeasi atentie curtea interioara care trebuie sa fie brazdata de alei din piatra. Folositi piatra traditionala si nu pavaje multicolore, chiar daca acestea sunt la moda. Nici…

mai mult >
Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici

Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici

08 mai, 2009

Oricine isi doreste sa se poata bucura de verdeata o perioada cat mai lunga din an. Astfel incat amenajarea unei gradini intr-o sera devine o prioritate pentru cei care locuiesc la curte si au la dispozitie o suprafata de teren cat de mica. Nu este nevoie de zeci de metri patrati de teren pentru a putea amenaja o gradina acoperita. Serele verticale sunt o optiune viabila atunci cand raman liberi doar cativa metri langa casa. Aceasta multiplica suprafata ocupata la nivelul solului, reduce consumul de energie termica la 50-60 % din consumul serelor orizontale. Si, nuin ultimul rand, cercetarile facute cu modelul experimental au evidentiat o dezvotare mai viguroasa a rasadurilor si o scurtare a perioadei de vegetatie cu 25%. Si parametrii temperatura-umiditate sunt controlati mai bine decat in…

mai mult >