Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Fierul forjat confera eleganta gradinii

Fierul forjat confera eleganta gradinii

07 septembrie, 2007

Decoratiuni din fier forjat. Daca va numarati printre norocosii ce pot beneficia de o gradina, atunci, in mod cert, va veti pune intrebari legate de modul in care o puteti amenaja. Un raspuns ar putea fi decoratiunile din fier forjat. Sunt elegante si rezistente in timp si, mai mult decat atat, confera spatiului un farmec deosebit. Pentru realizarea unui ambient de relaxare si pentru a completa cadrul natural, puteti alege dintr-o gama larga de produse: foisorul de vara, scaune, mese, banchete, jardiniere etc. Exista foarte multe firme specializate in prelucrarea fierului forjat, care pot crea modele personalizate de decoratiuni, in functie de preferintele clientului, de spatiul pe care acesta il are la dispozitie si de stilul amenajarii . Material dur, fierul forjat poate lua prin prelucrare…

mai mult >
Rigola si drenajul liniar

Rigola si drenajul liniar

24 august, 2007

Drenajul liniar este considerat de catre multi specialisti cel mai eficace tip de drenaj. Principiul acestuia consta in colectarea efluentiilor, de pe toata lungimea sistemului de rigole cu gratar. Spre deosebire de sistemele traditionale de drenaj punctiform, acest tip de drenaj confera urmatoarele avantaje: nu mai necesita tevi subterane; realizeaza in mod rapid colectarea pe suprafata plana; sunt usor de intretinut; iar evacuarea efectuata este mult mai buna. Din fericire, pe piata au aparut multe produse care nu necesita, in mod obligatoriu, interventia unui specialist, fiind vorba de rigole foarte usor de instalat, datorita sistemului de imbinare prin glisare. Oricine poate instala foarte usor rigolele in jurul locuintelor. Mai mult, desi instalarea acestor rigole nu presupune utilizarea…

mai mult >
Un foisor pentru dupa-amiezile toride

Un foisor pentru dupa-amiezile toride

18 mai, 2007

Se apropie vara iar amintirea caldurilor tropicale ce ne incearca de cativa ani parca ne furnica pe sira spinarii. Solutii? Da, aer conditionat in majoritatea camerelor locuintei sau un concediu de vreo 3 luni undeva in varful muntilor, unde chiar si prin luna august se mai zaresc dare de zapada care sparg masa gri a stancilor, de parca din loc in loc acele creste ar avea mici suprafete vitrate. Vise... Dar cati dintre noi isi permit concediu de 3 luni sau cateva aparate de aer conditionat? Foarte putini. Totusi mai exista si alte solutii de compromis ce pot functiona pe termen scurt. Spre exemplu, daca dispuneti de o casa si de o gradina cat de mica, va puteti construi un foisor ce ar putea sa va tina umbra in dupa-amiezele in care nu mai rezistati ascuns in casa ori colindand raioanele de…

mai mult >
Un iaz in miniatura in propria gradina

Un iaz in miniatura in propria gradina

30 martie, 2007

Avantajele unei case pe pamant sunt evidente si multiple. Cei mai multi dintre priprietari se bucura ca detin si un mic teren adiacent pe suprafata caruia, in functie de dimensiune, se poate amenaja o curte, uneori chiar si o gradina. O astfel de sansa nu trebuie irosita; gradina trebuie amenajata cat mai placut si mai practic in acelasi timp. Nu ne referim la cultivarea de legume si zarzavaturi (desi nici aceasta nu e o idee rea) ci va propunem realizarea unui iaz. Pe piata de profil exista deja o oferta foarte variata de iazuri artificiale. Puteti alege si o astfel de varianta, va scuteste de prea mult deranj in ceea ce priveste constructia. Exista bazine cu un design apropiat de cel natural, iar materialul din care este confectionat (PVC, fibra de sticla etc.) este termorezistent. Insa,…

mai mult >
Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior

Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior

23 februarie, 2007

Incalzirea in exterior este absolut necesara atunci cand aveti o gradina sau un gazon pe care vreti sa le mentineti pe tot timpul anului, indiferent de temperatura exterioara. Exista mai multe sisteme de incalzire a unui teren neacoperit: bazate pe o tehnologie cu metale amorfe, hidraulice sau electrice. Pentru prima varianta, majoritatea firmelor de pe piata ofera doua familii de produse: sistemul de incalzire pentru exterior, de tip subteran cu benzi/panglici sau plasa din aliaj ca rezultat al unor metale amorfe (250 – 500 W/m2) sau benzi de suprafata pentru incalzirea/protectia tevilor, jgheaburilor, burlanelor, rigolelor si santurilor. Printre beneficiile sistemelor de topire a zapezii/ghetii si prevenire a inghetarii, bazate pe tehnologia metalelor amorfe, se numara: acoperirea unei…

mai mult >