Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Irigatii si agricultura in desert

Irigatii si agricultura in desert

30 octombrie, 2006

Libia este o tara desertica, iar industrializarea de dupa Marea Revolutie Al-Fatah din 1969 a dus o scadere masiva a resurselor si asa insuficiente de apa. In 1953, eforturile de a descoperi petrol in sudul Libiei s-au soldat cu descoperirea unor resurse enorme de apa potabila. Analizele cu radiocarbon facute au demonstrat ca apa este in acel rezervor fosil inca din era glaciara, de peste 40 000 de ani. Spre sfarsitul anilor ’60 a fost conceput proiectul Marele Rau Artificial, iar lucrarile au fost demarate de-abia in 1984. Constructia propriu-zisa a fost impartita in cinci etape separate. Marele Rau Artifical este o retea de conducte ce alimenteaza Libia cu apa din desertul Sahara. Unii spun ca acesta ar fi cel mai mare proiect de inginerie derulat vreodata iar, potrivit site-ului oficial,…

mai mult >
Trandafir rosu ud

Frumoase si pretentioase

06 octombrie, 2006

Daca saptamana trecuta v-am dat cateva sfaturi despre plantarea florilor in ghivece, ni s-a parut o continuare logica, saptamana asta sa va dam cateva “ponturi” despre cum sa va ingrijiti plantele deja taiate, cele pe care le tineti in vaze. Grija fata de florile taiate trebuie sa inceapa inca dinainte de a ajunge cu ele la destinatie. Astfel, florile trebuie stropite cu apa si invelite in folie de plastic sau in hartie umeda. Imediat ce ajungeti cu plantele la destinatie, taietura trebuie improspatata sub un jet de apa si apoi tinute in apa circa trei sferturi de ora. Este bine de asemeni, sa refaceti taierea. Sectiunea se face cat mai oblic, pentru a mari suprafata de absorbtie a apei. Este de preferat sa faci aceasta operatie sub apa. Florile cu tije lemnoase (trandafir, liliac, crizanteme)…

mai mult >
Gradina ... loc de relaxare

Gradina ... loc de relaxare

20 iulie, 2006

Unde ne putem relaxa? Pentru a crea locul ideal de relaxare trebuie sa planificati totul cu mare grija. Meditati putin la acest subiect si veti avea un loc perfect pentru evadarea din viata cotidiana. Pentru inceput va trebui sa identificam cateva repere: - unde doriti sa situati ”refugiul”; - in ce fel se va face accesul; - cum doriti sa-l folositi; - cum veti mobila zona; - ce trebuie facut pentru a fi izolat. Eficientizarea spatiului Este necesar sa evaluati cativa factori inainte sa decideti unde veti situa acest loc in gradina dumneavoastra. In primul rand trebuie sa analizati bine spatiul disponibil, dar si caracteristicile acestuia. Daca nu aveti un gard sau orice altceva care sa va asigure intimitatea, atunci acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l remediati. Cel mai indicat…

mai mult >
Aleea din gradina!

Aleea din gradina!

16 iunie, 2006

Amenajarea aleilor din gradina casei. Nu oricine se poate lauda ca are o peluza cu gazonul perfect…cel putin nu pentru mult timp! Circuland de obicei pe aceeasi “ruta”, gazonul ajunge pana la urma sa fie traversat de o veritabila carare, destul de inestetica…Si atunci ce e de facut? Haideti sa realizam o veritabila alee …de pasi japonezi! Nu numai ca vom proteja iarba si vom evita noroiul din zilele ploioase, dar efectul estetic va fi remarcabil! Pasii de lemn Rondelele din lemn pot fi usor decupate dintr-un trunchi de copac : bradul este esenta ideala, deoarece se taie usor si are trunchiul perfect cilindric. Inconvenientul sau este insa rezistenta, de aceea este recomandat sa fie tratat cu un produs fungicid si insecticid. Opus incertum Nu este numele unei maladii sau al unei plante…

mai mult >
Amenajarea unui iaz

Amenajarea unui iaz

20 februarie, 2006

In zonele urbane, terenurile invecinate cu un lac, oricat ar fi de mic si murdar, au ajuns o raritate. Acolo unde exista un luciu de apa, ori a fost inconjurat de case, ori costa maimult decat v-ati propus sa investiti in locuinta propriu-zisa. Despre cai de acces, utilitati sau alte lucrari edilitare... mai bine nu deschidem subiectul. De fapt, intentia noastra este sa va dam urmatorul sfat: e mai la indemana si mai ieftin sa va amenajati un iaz, cu sau fara caderi de apa, in curtea pe care o aveti deja. In Romania sunt aproximativ 3.500 de lacuri, iar dumneavoastra nu aveti decat trei broaste care deja vor sa va paraseasca. E timpul sa luati o hotarare si sa faceti ceva in acest sens! Ca introducere, vom face o mica precizare: ne vom referi in cele ce urmeaza la amenajarea unui iaz, care…

mai mult >