Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Gradina cu mozaic

Gradina cu mozaic

04 februarie, 2006

Mare mi-e gradina, domle’. Curtea este o zona privata a fiecarei familii, iar relatia cu natura face parte din universul ei particular. Dintre toti oamenii cu picioarele pe pamant, nu cred sa existe unul care sa nu-si doreasca peticutul lui de curte, bucatica lui verde de gradina. E, poate, nostalgia unui popor dezradacinat dintre codri, lunci si ape si mutat in betoane, e, cu siguranta dorinta de libertate si de confort, in tihna. Indiferent cate nebunii si grozavii ar trebui indurate, nu e multumire mai mare decat sa constati, privind cu un ochi gradina si cu celalalt multumind spre cer: "Mare mi-e gradina, domle’..." Zona de mediere Delimitarea spatiului gradinii se face simbolic, sistemul de inchidere neavand un rol de protectie si izolare propriu-zis, si doar de delimitare simbolica…

mai mult >
Gradina cu pavele

Pavele peste tot (II)

04 ianuarie, 2006

Diversitatea pavelelor. Indiferent ce se afla dedesubtul aleilor (tevi, conducte, instalatii etc., acestea nu vor ramane acolo „pe veci“. Aici putem mentiona cel mai mare avantaj al pavelelor, si anume posibilitatea demontarii si remontarii lor cu usurinta. Daca cele de dimensiuni relativ mici „dau bine“ intr-o gradina sau in jurul locuintei, pavelele foarte late (15-20 cm) sunt de obicei folosite la trotuare, strazi sau alte drumuri intens circulate. Pentru o lucrare de calitate, va sfatuim sa alegeti cu grija firma producatoare. Provenienta indoielnica a utilajelor folosite si nerespectarea normelor de calitate ar putea avea drept urmare obtinerea unor produse usor degradabile. De aceea, puteti avea surpriza ca in foarte scurt timp sa fiti nevoiti sa inlocuiti jumatate din pavele.…

mai mult >
Primavara de care au nevoie!

Primavara de care au nevoie!

03 ianuarie, 2006

Asa cum ati observat, am avut si anul acesta o portie mica de primavara! Sa profitam de ea cat inca o mai avem, ca la anul... nu se stie! Ne referim aici la utilizarea eficienta a timpului pentru a ne ocupa de pasiunea noastra pentru plante. Din aceasta cauza vom invata impreuna cateva lucruri de baza despre seminte, pamanturi si reguli necesare crearii si intretinerii micului nostru paradis floral. Asadar, sa trecem la subiect! Conform standardelor europene in vigoare, suntem inca in coada clasamentelor ce iau in discutie aria locuibila destinata unui individ, fapt din care rezulta si un grad scazut de confort. Mai pe romaneste spus, avem in continuare probleme mari cu suprafata infima a apartamentului nostru, oricate modificari, recompartimentari sau decoratiuni interioare am realiza. Unii…

mai mult >
Pavele peste tot (I)

Pavele peste tot (I)

23 decembrie, 2005

Istoria pavelelor. Cu 15 ani in urma, putini ar fi crezut ca pavelele vor deveni o „moda“ atat de accesibila. In prezent, ele sunt folosite cu tot mai mult succes la pavarea curtilor, gradinilor, trotuarelor etc.datorita rezistentei si aspectului deosebit pe care il ofera. In plus, ele pot fi montate foarte usor chiar de noi, beneficiarii, fara a fi nevoiti sa platim „mana de lucru“. Civilizatiile trecute s-au remarcat prin diverse inovatii care au ramas de-a lungul timpului datorita caracteristicilor lor functionale si estetice. Conceptul de unitati pentru pavare fixate pe un strat de nisip este folosit de mult timp. Cele mai vechi marturii ale acestor „inventii“ au fost localizate in zona de origine a civilizatiei minoice care se pare ca a descoperit paveaua in urma cu 5.000…

mai mult >
Gradina alpina

Gradina alpina

01 septembrie, 2003

Originalitatea gradinii alpine Aspectul deosebit al gradinii alpine face ca timpul sa capete alte conotatii. Ea poate oferi in acelasi timp frumusetea florii „draba rigida” care creste pe crestele din Caucaz, mirosul deosebit al „primulelor” din Yunnan sau ocazia unica de a privi lalelele inclinandu-se in adierea vantului. Trei bolovani si un ienupar Daca aranjati trei bolovani si un ienupar nu inseamna ca ati obtinut o gradina alpina. Terasamentul ajunge sa fie cu adevarat o gradina alpina cand solul este modificat pentru a putea gazdui o paleta larga de plante care altfel nu ar putea creste acolo. Rocile in sine pot fi putine la numar, dar trebuie sa fie suficiente pentru a putea crea un contrast puternic impreuna cu florile si un mediu racoros pentru radacinile lor. Ingrijirea unei…

mai mult >