Hobby

Daca iti plac florile ai nevoie de cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea lor si de ghivece cu personalitate. Afla cum trebuie sa le pregatesti pentru plecarea ta in vacanta. Ai talent mestesugaresc? Iti aratam cum poti incondeia oua. Ai o pasiune pentru carti rare si pretioase? Iti propunem sfaturi pentru colectionarea si depozitarea lor.

on

Decorarea casei de Halloween

16 octombrie, 2019

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, celebrata in noaptea de 31 octombrie. Desi multi dintre noi considera ca Halloweenul provine din Statele Unite ale Americii, la origine, Halloween este o sarbatoare irlandeza. Sarbatoarea fiind derivata din celebrarea Samhain (denumire irlandeza) sau Samonios (nume galic), creata de celti. Samhain era un ritual al recoltei insotit de focuri sacre. Un ritual care marca un prag temporal fundamental, cand suflete mortilor se plimbau pe strazi, iar pentru a fi imbunate, dar si pentru a asigura o recolta viitoare bogata, se lasau daruri la usa. Si uite asa a luat nastere formula tipica Halloweenului “Trick or Treat” (Ne dati ori nu ne dati?). In ziua de astazi, milioane de oameni din intreaga lume celebreaza Halloweenul cu costume, decoratiuni,…

mai mult >
on

Velcro – de la pantofi sport, la echipamente militare si plimbari in spatiu!

26 iulie, 2019

Ce are in comun Velcro cu banda adeziva si Xerox? Ei bine, este aproape la fel de versatil ca banda adeziva, iar la fel ca in cazul celebrului copiator, este numele unei companii, nu al produsului. Acest dispozitiv de fixare "carlig si bucla" a fost unic la timpul sau si a creat o categorie noua de produs. Astfel, numele companiei (Velcro) a devenit sinonim cu produsul. Iar versatilitatea sa i-a asigurat un loc de cinste nu doar in industria pantofilor sport ci si in cucerirea spatiului. Velcro a fost parte a celebrului “salt urias pentru umanitate”, s-a aflat in prima linie a multor conflicte militare si continua sa faca viata multora dintre noi mult mai usoara... pentru ca uneori sireturile sunt o provocare mult mai grea decat am vrea sa recunoastem. Istoria Velcro In urma cu peste 7…

mai mult >
on

Cum poti construi o casuta in copac

11 iulie, 2019

Cu siguranta multi dintre noi ne-am dorit si am visat, cand eram copii, sa avem propria noastra casuta in copac. Un loc de joaca unde sa ne ascundem impreuna cu prietenii nostri. Daca vrei sa le oferi celor mici locul lor de poveste sau pur si simplu sa iti insufletesti gradina cu spatiu mai deosebit, astazi iti vom prezenta cum poti construi o casuta in copac. Chiar daca este prevazut ca un loc de joaca, construirea unei casute in copac necesita o planificare atenta. 1. Alegerea copacului Daca vrei sa construiesti o casuta rezistenta si mai ales sigura, ai nevoie de un copac (sau chiar mai multi) matur, sanatos, robust, sigur si cu radacini bine infipte in pamant. Este foarte important sa fie sanatos, fara scorburi si fara termite, carii sau alte insecte care sa-l paraziteze si sa-i slabeasca…

mai mult >
Lamai in ghiveci tinut in casa pe masa

Cum poti creste un lamai in casa

11 octombrie, 2016

Inca din anii ’80, numerosi romani au plantat si crescut in casele lor lamai. Desi poate parea complicat sa cresti un pomisor in casa, nu este deloc asa. Tot ce trebuie sa faci este sa ii pui la dispozitie suficient spatiu pentru ca radacinile lui sa se poata extinde si sa te asiguri ca solul in care este plantat are suficienta umezeala iar planta are destula caldura. In apartament, lamaiul creste ca un arbust. In cursul unui an, lastarii au 2-3 valuri de crestere. Frunzele servesc si ca organe de depozitare a substantelor de rezerva. In cazul in care frunzele cad, lamaiul formeaza alti lastari cu frunze, dar in anul urmator nu va face rod. Lamaiul este o planta vesnic verde. Frunzele traiesc 2-3 ani si se reinnoiesc treptat. Daca este ingrijit corespunzator, sunt sanse mari ca lamaiul pe…

mai mult >
Zdrobitor de struguri

Cum sa alegi un zdrobitor bun si util

26 septembrie, 2016

Pentru ca suntem in plin sezon de culegere a viilor, un material despre alegerea unui zdrobitor bun si util este cat se poate de bine venit. Chiar daca il folosesti doar o data pe an, in cazul in care n-ai de la cine sa imprumuti unul, te vezi nevoit sa-l cumperi. Daca nu prea stii cum sa-l alegi, nu-i nimic, iti spunem noi. Ce este zdrobitorul Zdrobitorul este un utilaj folosit in vinificatie. Asa cum ii spune si numele, rolul lui este sa zdrobeasca boabele strugurilor pentru a obtine si colecta sucul lor, adica mustul. Cum alegi un zdrobitor bun si util Dupa functionalitate, exista doua tipuri de zdrobitoare: cele simple si zdrobitoarele cu desciorchinator. Cele din urma, pe langa functia de zdobire a boabelor, mai au si functia de separare a boabelor de struguri de ciorchine. Evident ca…

mai mult >