Hobby

Daca iti plac florile ai nevoie de cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea lor si de ghivece cu personalitate. Afla cum trebuie sa le pregatesti pentru plecarea ta in vacanta. Ai talent mestesugaresc? Iti aratam cum poti incondeia oua. Ai o pasiune pentru carti rare si pretioase? Iti propunem sfaturi pentru colectionarea si depozitarea lor.

Vaza cu flori

Cum prelungesti viata florilor din vaza

29 iunie, 2016

La cateva zile dupa ce le-ai cules si le-ai pus in vaza, florile incep sa-si piarda prospetimea si, intr-un final, vor muri. Sfarsitul este inevitabil, insa durata de viata a florilor din vaza o poti prelungi apeland la cateva trucuri simple. In primul rand, nu taia florile din gradina in zilele ploioase si nu le taia daca florile nu s-au deschis in proportie de 15-20%. In al doilea rand, trebuie sa tai coditele florilor inainte sa le pui in vaza. Coditele trebuie taiate pe diagonala, dupa care trebuie sa inlaturi frunzele si spinii care ar putea sta in apa din vaza. Tine florile departe de caldura si de razele soarelui. Caldura si lumina puternica a soarelui fac florile se sa ofileasca mult mai repede. Tine vaza intr-un loc racoros, ferit de lumina puternica, si florile vor rezista mai mult…

mai mult >
Oua decorate pentru Paste

Idei de decorare altfel a oualelor de Paste

28 aprilie, 2016

Pastele, una dintre cele mai frumoase sarbatori ale romanilor, se apropie cu pasi repezi. Suntem deja in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, deci pregatirile pentru Paste sunt deja pe ultima suta de metri, asa ca iti vom prezenta azi cateva idei de decorare a oualelor de Paste. Nu vorbim despre incondeierea lor, un procedeu greu, ce necesita o tehnica aparte pe care putini o poseda. Dar exista numeroase metode de decorare a oualelor, astfel incat sa-ti surprinzi familia si invitatii la masa cu oua…altfel. Prima idee de decorare a oualelor de Paste este si cea mai usoara, in sensul ca nu presupune nicio abilitate speciala. Dupa ce ai vopsit ouale in culoarea aleasa, ia o panglica din dantela sau orice alt material si leag-o in jurul oului in forma de funda. O alta idee foarte usor de…

mai mult >
on

Primul acvariu – echipamente necesare

17 decembrie, 2015

Se apropie Craciunul iar un acvariu ar putea fi o idee de cadou pentru copilul tau sau, de ce nu, chiar pentru tine. Dar, inainte sa achizitionezi un acvariu, este bine sa te informezi cu privire la echipamentele de care ai nevoie si sa fii sigur ca ai timp si te poti dedica acestui hobby. In primul rand, dimensiunea acvariului este importanta. Daca este primul tau acvariu, este bine sa iei unul mic, de aproximativ 40 de litri. Trebuie sa-i gasesti din start un loc unde sa-l tii, loc ferit obligatoriu de razele soarelui. De ce? Pentru ca razele soarelui vor face sa creasca alge in acvariu. Pentru ca pestii tai colorati sa poata sa traiasca in acvariu, acestia au nevoie de oxigen, de apa curata, de un mediu propice vietii. Adica acvariul tau are nevoie de echipamente care sa asigure supravietuirea…

mai mult >
on

Vrei sa faci sport la tine acasa? Iata cateva sfaturi

27 iulie, 2015

Pentru a fi in forma, a-ti pastra tonusul muscular si pentru a ramane sau ajunge la greutatea optima, este important sa faci exercitii fizice. Unii merg la sala de fitness, altii prefera sa alerge in parc atunci cand le permite vremea, dar nu toti reusesc sa ajunga la sala sau in parc, din cauza programului prea incarcat. Intr-o astel de situatie, iti ramane solutia exercitiilor fizice pe care sa le faci la tine acasa. Iata cateva sfaturi pentru un astfel de proiect. In primul rand, stabileste-ti un program pe care sa-i si respecti. Fie dimineata devreme, poate la 6:30, fie seara tarziu, la ora 23:00, aloca-ti 30 de minute in care sa faci aceste exercitii. Sub nicio forma nu cauta scuze pentru a nu le face. Atata timp cat ai un program riguros de la care nu te abati, aceste exercitii vor deveni…

mai mult >
on

Cum pastrezi vinul la tine acasa

17 iunie, 2015

Daca este pastrat in conditii necorespunzatoare, vinul isi pierde din savoare sau chiar poate sa se strice. Orice om pasionat de aceasta bautura nobila stie acest lucru. Dar, daca este pastrat in conditii optime de temperatura, umiditate, luminozitate, ventilatie, vinul devine tot mai bun o data cu trecerea anilor. Iata ce trebuie sa cunosti despre pastrarea vinului acasa. In primul rand, vinul nu trebuie depozitat in frigider, debara sau vitrina deoarece isi va pierde din savoare. Locurile optime in care vinul se pastreaza cel mai bine sunt crama si pivnita. Reguli pe care sa le respecti pentru pastrarea corespunzatoare a vinului: Umiditatea optima din crama sau pivnita trebuie sa fie intre 50% si 80%. Umiditatea ridicata afecteaza dopul de pluta si compromite calitatea vinului. Daca umiditatea…

mai mult >