Hobby

Daca iti plac florile ai nevoie de cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea lor si de ghivece cu personalitate. Afla cum trebuie sa le pregatesti pentru plecarea ta in vacanta. Ai talent mestesugaresc? Iti aratam cum poti incondeia oua. Ai o pasiune pentru carti rare si pretioase? Iti propunem sfaturi pentru colectionarea si depozitarea lor.

on

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului

09 iunie, 2015

Bonsaiul nu este o planta, ci este numele dat unei plante care este cultivata intr-un ghiveci si, prin iscusinta si creativitate, este taiata si mentinuta la o anumita forma si dimensiune. Poti creste un bonsai doar daca iubesti cu adevarat acea planta, daca o ingrijesti cu rabdare si cu pasiune. Bonsaiului trebuie sa ii acorzi foarte multa atentie. Se spune ca bonsaiul este iluminare si aduce pace in spirit, probabil acesta este motivul pentru care chinezii si japonezii sunt cei care au ridicat aceasta activitate la rang de arta. Bonsaiul in China si Japonia In China, bonsaiul este mai contorsionat si reprezinta un simbol. In Japonia, bonsaiul trebuie sa fie nu atat contorsionat, cat rafinat. Japonezii creeaza, cu ajutorul bonsailor, adevarate peisaje in miniatura. Ingrijirea bonsaiului Bonsaiul…

mai mult >
on

Cum pastrezi in siguranta discurile de vinil

28 mai, 2015

In ziua de azi, muzica preferata o pastram si o ascultam din calculatorul personal, telefonul mobil sau cloud. Dar, inainte sa fie stocata in format digital, muzica era inregistrata pe casete audio, benzi de magnetofon, discuri de vinil sau compact discuri, vinilul si compact discul asigurand si cea mai buna calitate a sunetului. Numerosi melomani apreciaza muzica redata de pick-up si colectioneaza discuri de vinil. Desi acestea sunt tratate anti-fungic si nu mucegaiesc, discurile de vinil trebuie depozitate si intretinute corespunzator. Depozitarea Discurile de vinil trebuie depozitate vertical. Daca sunt depozitate pe plan orizontal, atunci cand este scos un disc din stiva, acesta risca sa se zgarie. In plus, cand sunt depozitate unul peste celalalt, discurile se taseaza si se pot deforma.…

mai mult >
on

Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior

27 mai, 2015

Chiar daca lamaile pe care le cumparam de la supermarket sunt aduse din tari cu o clima mult mai calda decat tara noastra, lamaiul poate sa creasca si sa infrumuseteze orice casa din Romania. Iata cum poti cultiva si ingriji chiar tu acest arbust. Nu-i greu deloc. Plantarea lamaiului. Alege semintele din 3-4 lamai. Spala-le bine apoi lasa-le 4 ore intr-un pahar cu apa calduta, asezat la fereastra, in lumina. Acest lucru va stimula incoltirea rapida a semintelor. Cumpara de la magazinele de specialitate pamant special pentru citrice. Acest tip de pamant este format in mare parte din lut si nisip, ceea ce asigura o buna drenare. Umple cateva pahare din plastic cu acest tip de pamant. Realizeaza un orificiu in fundul paharului si planteaza cate o saminta in fiecare pahar. Uda cu putina apa. Aseaza…

mai mult >
on

Adaptarea decorului interior la perioada verii

28 aprilie, 2015

Continuam seria articolelor ce au ca subiect principal vara si modul in care intregul aspect al casei tale trebuie sa graviteze in jurul acestei perioade si a ceea ce inseamna ea: relaxare, explozie de culori, mirosuri si arome imbietoare si voie buna. Astazi va vom oferi cateva sfaturi pentru adaptarea decorului interior pentru venirea verii. Aducand cu sine o explozie de culori vivide, vara trebuie sa se reflecte si in aspectul interior al locuintei tale. Daca in timpul iernii, culorile predominante trebuie sa fie neutre, vara trebuie sa dai de culori contrastante oriunde iti arunci privirea. Astfel, pentru a aduce la realitate aceasta sarcina, poti schimba asternuturi, fete de masa, cuverturi, covoare si orice element de design ce nu necesita prea mult efort fizic sau financiar pentru a…

mai mult >
Ceasca de cafea cu zat

Zatul de cafea - aliatul tau in casa

18 martie, 2015

O consumi in fiecare dimineata si te energizeaza ca nimic altceva, iar fara ea simti ca nu iti poti incepe ziua cum trebuie. Ne referim la cafea, bineinteles. In afara de efectele minunate pe care le are asupra oboselii, aceasta are si alte calitati, la fel de productive. Multi dintre noi nu dam mare importanta zatului de cafea, lasandu-l in ibric sau in filtrul cafetierei pana in momentul in care il aruncam la cosul de gunoi. Procedand astfel, irosim aliat important in sarcinile pe care trebuie sa le indeplinim in locuinta noastra. Zatul de cafea poate fi folosit in numeroase situatii si aduce o serie de beneficii neasteptate. 1. In primul rand, zatul de cafea are capacitatea de a-ti reimprospata frigiderul si de a alunga mirosurile neplacute. Asemenea bicarbonatului, acesta absoarbe aceste…

mai mult >