Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate

04 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand faci o investitie pe termen lung este bine sa identifici toate alternativele, sa stii avantajele si dezavantajele fiecarei alternative, sa pui in balanta beneficiile si costurile, apoi sa iei cea mai buna decizie posibila. Evident ca de la aceasta regula nu face exceptie nici alegerea sistemului de incalzire a casei tale, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o investitie pe care o faci pentru o perioada foarte lunga de timp, de obicei de la 10 ani in sus. Din multitudinea ofertelor si variantelor de sisteme de incalzire aflate pe piata in acest moment, azi vom prezenta panourile radiante.Panourile radiante sunt considerate cele mai moderne si eficiente sisteme de incalzire ale momentului.

Panourile radiante au multe avantaje, cele mai importante fiind randamentul si consumul. Randamentul energetic al unui panou radiant este de 96-98% in conditiile in care consumul este cu 50% mai mic decat al oricarui alt sistem de incalzire care foloseste energia electrica. Functionarea sa nu depinde de presiunea gazelor iar, pe de alta parte, nu-i de neglijat evolutia pretului gazelor naturale, acestea scumpindu-se in ultimii ani cu mult mai mult decat s-a scumpit curentul electric.

In plus, panourile radiante sunt benefice pentru sanatatea celor din preajma lor. Imbunatatesc circulatia sangvina, vitalizeaza globulele rosii, cresc imunitatea organismului si au efect antibacterian, curata aerul din incapere, reduc stresul.

Mai mult decat atat, inlatura igrasia din camere, nu produc zgomot, praf, fum sau gaze toxice si nu au risc de explozie sau incendiu.

Pretul unui panou radiant nu-i tocmai mic, un panou cu o suprafata de 60x150 cm, capabil sa incalzeasca o camera cu o suprafata de 20-25 m2 costa aproximativ 550 euro. Dar daca pe langa toate aceste avantaje adaugam si durata medie de viata de 20-25 ani, putem spune ca investitia in panouri radiante merita.

Sursa pozei: multiheat-energysystems.co.uk

Adauga un comentariu


14 Comentarii

Dana Gherghina

08 decembrie, 08:22

Buna ziua ,insa ce te faci daca se fac lucrari la instalatia de curent si afara e foarte frig si mai ai si un copil mic?

Adrian Andronache

08 decembrie, 03:46

Si cat consuma panourile-minune pentru a incalzi o camera? dar o casa de 140mp (2x70mp)izolata standard (10cm polistiren)? cati ron pe iarna?

mamablu

07 decembrie, 23:40

Randamentul panoului radiant este, deci, 96-98% - adică practic acelaşi cu al caloriferelor electrice, aerotermelor, centralelor electrice sau al oricărei banale rezistenţe (v. efectul Joule).
Atunci de unde consumul ”cu 50% mai mic”??
Pe forumul MisiuneaCasa există şi subiectul ăsta. Citiţi acolo, e mai instructiv.

Rares

07 decembrie, 19:24

As vrea sa vad un calcul realistic de consum pe luna a unei case de 100mp incalzita cu astfel de panouri. Sa zicem ca aceasta casa este din caramida si placata cu polistiren pe exterior. Are un living, o bucatarie si doua camere si o baie. Temperaturi exterioare de 0-2grade. Pentru o temperatura de 20 de grade la interior. Cat consuma ?

Alte articole

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric
Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni
Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact
Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum? Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum?
Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice
Pareri PEFOC - ce este si cum se monteaza in siguranta un termosemineu? Pareri PEFOC - ce este si cum se monteaza in siguranta un termosemineu?

Vezi mai multe articole