Instalatii de incalzire

on

Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere

23 august, 2017

In momentul cand vei incepe sa evaluezi cele mai avantajoase optiuni pentru incalzirea locuintei, vei constata cu siguranta ca variantele sunt multiple si vei intelege imediat ca decizia nu este una foarte usor de luat. Cu toate acestea, poate cea mai avantajoasa varianta ramane in continuare centrala termica pe lemne, despre care vom vorbi in detaliu in continuare. 1. Sunt usor de folosit si intretinut De foarte multa vreme, lemnul a ramas una dintre cele mai folosite materii prime pentru incalzire. In consecinta, si centralele termice pe lemne reprezinta in continuare una dintre cele mai utilizate solutii pentru asigurarea caldurii in locuinte. Sistemul folosit de acest tip de incalzitoare este unul foarte usor de folosit, atat in momentul pornirii, cat si in timpul functionarii. Mai mult,…

mai mult >
on

Cum poti tripla durata de viata a instalatiei termice

25 mai, 2017

Chiar daca in aceasta perioada ne gandim mai degraba la modalitatile prin care vom reusi sa facem fata cat mai bine caldurilor verii care sta sa inceapa, nu este deloc deplasat sa alocam timp si pentru pregatirea sezonului rece. Deoarece solutiile pentru incalzirea locuintei reprezinta, de regula, o alegere pe termen lung, este foarte important ca aceasta sa fie facuta in urma unei documentari temeinice. Daca durata medie de viata a unei centrale termice este de aproximativ 8-12 ani, restul instalatiei termice poate sa functioneze 20-30 de ani daca intretinerea este realizata corespunzator. Dupa punerea in functiune a sistemului de incalzire, verificarile tehnice periodice sunt obligatorii la fiecare doi ani, insa acest lucru nu este suficient. Cu trecerea timpului, corodarea instalatiei poate…

mai mult >
on

Sistemele UPS - De ce sunt importante in exploatarea centralelor termice

24 aprilie, 2017

Perioada cu vreme rece din aceasta primavara este pe sfarsite, insa, cum ne place sa gandim in perspectiva, alegem astazi sa discutam despre sisteme de incalzire. Sistemele de incalzire centralizata cu gaz, peleti sau lemne sunt foarte eficiente si automatizeaza procesul de incalzire al caselor, iar in zonele unde nu exista retea de alimentare cu gaz, aceste centrale sunt solutia mai eficienta si mai eleganta, spre deosebire de sobele clasice pe lemne. Datorita sistemelor de control electronic si arzatoarelor performante, eficienta este crescuta, materialul lemnos folosit mai eficient si controlul incalzirii mai precis. Pentru a fi mai specifici, vom discuta in acest articol despre necesitatea utilizarii unui sistem UPS (Unintreruptible Power Source) conectat la aceste centrale. Folosirea…

mai mult >
on

Incalzire electrica prin pardoseala – Demontarea unor mituri si impresii negative

01 martie, 2017

De-a lungul timpului, s-a constatat ca exista multe conceptii gresite despre sistemele de incalzire in pardoseala si, de asemenea, exista si multe instalari neconforme care pot crea pareri negative. Din start, la gandirea unui astfel de sistem trebuie sa ne hotaram daca acesta va fi sursa principala de incalzire sau va fi doar un sistem de confort. Dimensionarea si puterea de incalzire sunt aspecte importante care trebuie luate in calcul. La un sistem principal de incalzire in pardoseala cablurile de incalzire vor fi mai dese sau covoarele incalzitoare vor avea puteri mai mari pe metrul patrat. In cazul in care vom incerca sa facem economie sau nu vom dimensiona corect un astfel de sistem, chiar si intr-o cladire izolata inclusiv sub sistemul de incalzire electric, vom constata o inertie foarte…

mai mult >
on

Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament

27 ianuarie, 2017

In momentul in care detii o centrala de apartament, trebuie sa verifici presiunea centralei cel putin o data pe an, desi recomandarea noastra este sa faci periodic aceasta verificare, nu doar atunci cand este nevoie si se iveste o problema. Aflarea presiunii din centrala ta de apartament este simplu de facut. Trebuie doar sa citesti manometrul de control care se afla pe panoul frontal al centralei. Presiunea se masoara in bari si valoarea normala a acesteia este cuprinsa intre 1 si 2 bari. Altfel spus, daca manometrul centralei de apartament indica o valoare cuprinsa intre 1 si 2, inseamna ca presiunea in instalatie este in parametri optimi. Daca presiunea din centrala este mai mai mica de 1 bar (de regula situatia aceasta se intampla cand scade sub 0,8 bari), atunci centrala intra in avarie…

mai mult >