Instalatii de incalzire

Vase de expansiune

Cum se regleaza presiunea in vasul de expansiune al centralei

17 noiembrie, 2016

Discutiile despre centralele termice sunt cele mai populare in aceasta perioada a anului, cand iarna este foarte aproape, iar interesul fata de reglarea si intretinerea acestora este foarte ridicat. O parte foarte importanta din aceste sisteme sunt vasele de expansiune, de aceea am apelat la Partenerii de Incredere de la Viessmann pentru a afla mai multe despre reglajul acestora. Vasul de expansiune al instalatiei de incalzire este un element de siguranta care ajuta la mentinerea presiunii in limitele premise, in orice punct al sistemului (maxima si minima). De asemenea, acesta ajuta la evitarea aparitiei vidului, a cavitatiei si a evaporarii. Alte aspecte din “fisa postului” vasului de expansiune sunt preluarea variatiilor volumului de apa din instalatie, in functie de variatia temperaturii…

mai mult >
Sistemele de incalzire Avi Compact

Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante

16 noiembrie, 2016

Cu totii dorim sa ne bucuram de o temperatura constanta si placuta in casa, pe toata durata anului. Una dintre cele mai noi si eficiente solutii de incalzire a locuintelor este cea prin pompele de caldura. Avi Compact, cel mai mare distribuitor al produselor Daikin in Romania, ofera o gama larga de sisteme de incalzire eficiente, precum pompe de caldura aer-apa, pompe de caldura aer-aer, pompe de caldura cu sursa subterana sau pompe de caldura hibride. Solutiile Daikin pentru incalzire sunt silentioase, eficiente din punct de vedere energetic si asigura incalzirea locuintei la temperatura dorita, chiar si atunci cand temperaturile exterioare ajung pana la -25 de grade. Solutiile de incalzire propuse de Avi Compact sunt personalizate in functie de caracteristicile fiecarei locuinte (suprafata,…

mai mult >
Instalatii de incalzire

Centrala termica explicata de experti: despre reglarea corecta a presiunii si alte recomandari

15 noiembrie, 2016

Iarna este aproape si cu totii ne dorim ca venirea gerului sa ne prinda cu instalatiile de incalzire puse la punct. Ansamblul termic este important, dar la fel de importanta este si intretinerea acestuia, aspect caruia trebuie sa ii acordam o atentie sporita in aceasta perioada a anului. Desigur, este de dorit ca pretul acestui confort sa nu ne goleasca buzunarele pana la finalul iernii, astfel ca trebuie sa luam in calcul si felul in care putem reduce la maximum costurile generate de incalzirea casei. Pentru recomandari in acest sens, am cerut sfaturile Partenerilor de Incredere Misiunea Casa, compania Ariston Thermo Romania. Country Managerul Catalin Draguleanu a fost cel care ne-a oferit raspunsurile la intrebarile noastre: Cum se face reglarea corecta a presiunii, de ce trebuie sa tinem…

mai mult >
Centrala termica

Cum reduci factura la caldura – Recomandari de la profesionisti

11 noiembrie, 2016

In sezonul rece, una dintre principalele griji ale fiecarei familii este tinerea sub control a facturii la incalzire. In acest sens, cel mai bun control al situatiei il pot avea posesorii de centrale proprii, care au la dispozitie gestiunea absoluta a productiei de caldura. Totusi, cum se poate eficientiza consumul unei astfel de centrale? Am apelat la Viessmann, Parteneri de Incredere ai Misiunea Casa, pentru sfaturi avizate. Sfaturi profesionale de economie I-am intrebat pe profesionisti cum iti poti reduce simplu si eficient factura la incalzire. Iar ei ne-au facut urmatoarele recomandari: Aerisirea sistemului de incalzire Imediat ce sistemul de incalzire „bolboroseste“, distributia caldurii in radiatoare nu mai este uniforma deoarece apa nu mai circula corect. In acest caz, corpurile…

mai mult >
Panou solar nepresurizat

Presiunea apei in functie de inaltimea coloanei la panourile solare nepresurizate

02 septembrie, 2016

Am publicat in primavara acestui an un material dedicat panourilor solare nepresurizate pentru obtinerea apei calde menajere. Am prezentat principiul de functionare al panourilor solare nepresurizate, avantajele si dezavantajele acestora, si am precizat ca aceste panouri pot fi montate doar acoperisul casei deoarece trebuie sa existe o diferenta de nivel intre panoul solar si cel mai inalt consumator din casa. Dar cat trebuie sa fie aceasta diferenta de nivel? Ce presiune va avea apa calda menajera in functie de inaltimea coloanei de apa si care este inaltimea minima pentru a avea o presiune decenta? Din tabelul de mai jos reiese ca, daca diferenta de nivel dintre panoul solar si consumator (bateria de la chiuveta sau cabina de dus) este de 3 metri, atunci presiunea maxima rezultata prin caderea…

mai mult >