Instalatii de incalzire

on

Legea te obliga sa-ti montezi repartitoare de caldura. Esti de acord?

24 septembrie, 2015

Daca esti racordat la sistemul centralizat de termoficare dar nu ai montate repartitoare de caldura, legea te obliga sa ti le montezi. Nu trebuie sa realizezi azi sau luna viitoare aceasta operatiune, ai ceva mai mult de un an la dispozitie, dar pana la 31 decembrie 2016 repartitoarele de caldura trebuie montate de catre toata lumea. Esti obligat sa-ti montezi aceste repartitoare deoarece Romania, ca membru al blocului comunitar, a adoptat legislatia europeana din sectorul eficientei energetice, legislatie care prevede ca pana in 2020 toate statele din Uniunea Europeana sa isi creasca cu 20% eficienta consumului de energie. Este vorba despre Directiva Europeana 27/2012, implementata in legislatia din Romania prin Legea 121/2014. In cadrul Uniunii Europene, Romania are cel mai scazut grad de…

mai mult >
on

Bed Jet – aparatul de aer conditionat care-ti incalzeste patul cum vrei tu

17 septembrie, 2015

Iarna, cand te bagi in pat sa dormi, ti-ai dori ca cearsaful sa fie un pic mai cald. Vara, din contra, ai vrea sa gasesti un cearsaf racoros, ca sa poti sa adormi repede. Un somn odihnitor nu depinde doar de confortul saltelei si al pernei, ci si de temperatura ambianta. Cum ar fi ca, atunci cand mergi la culcare, dar si atunci cand te trezesti, patul sa aiba exact temperatura pe care ti-o doresti? Bed Jet este un aparat de aer conditionat special gandit pentru pat. Este portabil, silentios si prevazut cu un sistem special de difuzare a aerului. Aparatul de aer conditionat Bed Jet este prevazut cu o duza pe care o fixezi de pat, intre saltea si cearsaf. Prin aceasta duza, aparatul introduce un flux subtire de aer, la temperatura pe care tu ai setat-o. Poti schimba temperatura asa cum iti doresti,…

mai mult >
on

Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni

15 septembrie, 2015

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi si in curand ne vom pune problema incalzirii locuintelor. In orase precum Bucuresti, majoritatea locuintelor sunt legate la sistemul de termoficare al orasului, dar exista multe localitati in care sistemul de termoficare a fost inchis de multi ani si fiecare se incalzeste cum poate, in general cu ajutorul centralelor termice de apartament. Iti oferim in continuare cateva informatii cu privire la amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni. Amplasarea centralelor termice se face respectand criteriile cuprinse in normativul P118 ce priveste siguranta la foc a constructiilor. Centrala termica poate fi amplasata la orice nivel al cladirii (subsol, parter, ultimul etaj sau terasa), exceptie facand centralele termice pe GPL care nu pot fi amplasate la…

mai mult >
on

Sfaturi pentru alegerea si executia sistemului de incalzire

04 septembrie, 2015

Instalarea unui sistem de incalzire si prepararea apei calde reprezinta un punct important in construirea unei case. Aceasta se intampla din considerente ce tin de cerintelor specifice pentru dimensionare, instalare si, uneori, aprobare, fiindca aceasta poate necesita un efort financiar semnificativ. Un alt motiv este acela ca de reusita lucrarii depinde asigurarea unui ambient corespunzator. Astfel, indiferent daca avem o casa nou realizata sau una pe care dorim sa o modernizam ori extindem, dimensionarea sau verificarea celei existente din punct de vedere al capacitatii de asigurare a necesarului de energie pentru extindere este prima etapa pe care trebuie sa o avem in vedere cand discutam de aceste sisteme. Daca, in cazul sistemelor existente, verificarile sunt mai usor de facut, pentru…

mai mult >
Schimbare pompa centrala termica

O noua pompa pentru centrala termica scade costurile de curent

21 februarie, 2015

Majoritatea centralelor termice din locuintele mono sau bifamiliale sunt prevazute cu pompe standard. Acestea functioneaza total neeconomic, avand un randament constant pe parcursul intregului an. In plus, adeseori sunt supradimensionate in raport cu eficienta lor. Acest lucru se intampla deoarece in faza de proiectare apare teama ca radiatoarele aflate la distanta mare de centrala sa nu dispuna de suficienta caldura. Procedand astfel, se ajunge intotdeauna la situatia in care centrala termica utilizeaza mai mult curent electric decat e nevoie. Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, cu cat sunt mai vechi, cu atat pompele au un grad de eficienta mai redus: ele nu redau decat 10% din energia electrica pe care o consuma. Asa ca e mult mai rational sa optati pentru montarea unei pompe cu reglare electronica,…

mai mult >