Instalatii de incalzire

incalzire cu peleti

Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi?

08 februarie, 2013

In momentul in care te afli in fata unor decizii, cea mai buna metoda pentru a lua hotararea corecta este comparatia. Adica identifici si stabilesti exact intre ce variante ai de ales, asterni pe o foaie avantajele si dezavantajele fiecarei variante, apoi iei decizia care te avantajeaza. In acest mod ar trebui sa procedezi daca trebuie sa te decizi intre achizitionarea unei centrale termice pe gaz sau pe peleti. Ipoteza de lucru: trebuie sa gasesti solutia de incalzire a unei locuiente de aproximativ 130 m2, locuinta ce ofera posibilitatea compartimentarii unei camere speciale pentru centrala. Gazul metan il ai la dispozitie dar, in conditiile liberalizarii pretului, acesta va deveni tot mai scump. In schimb, centralele termice pe gaz au preturi acceptabile. Incalzirea pe peleti este o varianta…

mai mult >
sisteme de caldura

Sisteme de incalzire

01 februarie, 2013

In anotimpul rece este vital sa iti incalzesti cat mai bine si eficient casa. Optiunile sunt destule fiecare cu avantaje si dezavantaje specifice. Asadar, daca nu planuiesti o iarna romantica la caldura si lumina lemnelor de foc si esti interesat de metode mai moderne si mai eficiente de a-ti incalzi locuinta, hai sa trecem impreuna in revista cele mai populare sisteme de incalzire. Incalzire cu apa calda Se foloseste evident apa incalzita. Poate ajunge la o temperatura maxima de 95 de grade C. Agentul termic preia o parte din energia termica cedata de combustibilul ars, care ulterior e distribuita printr-o retea inchisa de conducte. Dezavantajele acestui sistem de incalzire sunt inertia termica mare in comparatie cu alte sisteme de incalzire, pericolul de inghet, daca nu este protejat cu…

mai mult >
contorizare termica locuinte

Contorizarea termica a locuintelor este acum obligatorie

10 decembrie, 2012

In urma cu aproximativ 4-5 ani, din dorinta de a reduce sumele de bani platite pe perioada sezonului rece, multi proprietari care foloseau pentru incalzirea locuintei agentul termic furnizat de regia de termoficare a orasului si-au contorizat consumul energetic al locuintelor. Adica si-au montat repartitoare pentru caldura. In timp, unii dintre ei s-au razgandit si au renuntat la contorizarea gigacaloriei. Vestea buna, sau proasta, depinde din care punct de vedere sunt privite lucrurile, este ca Uniunea Europeana a emis Directiva 2012/27/UE conform careia in toate tarile membre devine obligatorie contorizarea termica a tuturor apartamentelor..Practic, intr-un interval de 18 luni de la emiterea acestei Directive, toate statele membre ale Uniunii Europene vor trebui sa adopte acte normative…

mai mult >
incalzire cu panouri radiante

Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate

04 decembrie, 2012

Cand faci o investitie pe termen lung este bine sa identifici toate alternativele, sa stii avantajele si dezavantajele fiecarei alternative, sa pui in balanta beneficiile si costurile, apoi sa iei cea mai buna decizie posibila. Evident ca de la aceasta regula nu face exceptie nici alegerea sistemului de incalzire a casei tale, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o investitie pe care o faci pentru o perioada foarte lunga de timp, de obicei de la 10 ani in sus. Din multitudinea ofertelor si variantelor de sisteme de incalzire aflate pe piata in acest moment, azi vom prezenta panourile radiante.Panourile radiante sunt considerate cele mai moderne si eficiente sisteme de incalzire ale momentului. Panourile radiante au multe avantaje, cele mai importante fiind randamentul si consumul. Randamentul…

mai mult >
Sobele rusesti

Sobele rusesti

23 noiembrie, 2012

Soba din casa bunicilor. Deschideam usa din fonta, mai aruncam un lemn peste jarul care dadea sa se treaca, apoi ne lipeam cu spatele de teracota calda. Pentru unii sunt amintiri, pentru cei nascuti si crescuti la oras si fara bunici la tara sunt doar imagini din filme. Oricum ar fi, sobele au dublu rol, atat util cat si practic. Ofera casei caldura dar si un aer boem, rustic, vintage. Dar stiati ca sobele noastre, romanesti, ale bunicilor, sunt diferite de sobele rusilor? Sobele rusesti sunt probabil cele mai eficiente instalatii de incalzire pe lemne. Ele necesita alimentare cu lemne doar de doua ori pe zi, maximum trei in timpul zilelor extrem de geroase. Acest lucru este posibil datorita unui sistem-labirint ingenios construit in interiorul sobei, deasupra vetrei. Lemnele ard in vatra,…

mai mult >