Instalatii de incalzire

pompa de caldura, pompa geotermala

Pompa de caldura, ieftina si ecologica

14 august, 2007

O varianta inteligenta de incalzire a locuintei este cea prin care se face transferul caldurii din mediul inconjurator in interiorul casei, utilizandpompa de caldura. Sistemul de functionare al acesteia, relativ simplu, consta in preluarea caldurii din natura, mai exact a energiei solare, inmagazinata in pamant, printr-un sistem de conducte, si transformarea acesteia, cu ajutorul unui compresor, in energie termica. Sistemul se aseamana cu instalatia unui frigider, cu exceptia faptului ca, in cazul caldurii, principiul se inverseaza. Pompa de caldura trebuie sa foloseasca putina energie, necesara doar pentru actionarea compresorului. Pe parcursul anului , desi temperatura exterioara variaza considerabil de la un anotimp la altul, temperatura din interiorul solului ramane relativ constanta.…

mai mult >
Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (II)

Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (II)

15 iunie, 2007

Cum in ultimul material consacrat instalatiilor de incalzire prin pereti nu am reusit sa epuizam subiectul revenim cu aceasta ocazie pentru a va furniza noi informatii cat mai utile. Daca am incerca o clasificare a acestor sisteme ele s-ar incadra in cel putin trei categorii: cu montaj uscat, cu montaj umed si aerate. Sistemele de incalzire prin pereti cu montaj uscat Acest tip de solutii de incalzire prin pereti cuprinde sase categorii principale: - cu rogojini si tevi capilare - tevile sunt inserate intre rogojini prevazute cu fibre capilare. Se pot fixa pe panouri din gips-carton. In mod normal se obtine o temperatura intre 26 si 32 °C. - cu caramizi de samota – zidul este placat cu caramizi de samota prevazute cu nuturi ce vor constitui practic traseul tevilor (dintr-un aliaj de metal…

mai mult >
Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (I)

Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (I)

06 iunie, 2007

Incalzirea prin pereti. Progresul permanent al tehnologiei mentine o dinamica aproape constanta in ceea ce priveste sporirea confortului si protejarea mediului inconjurator. Prin urmare intalnim la tot pasul noutati a caror existenta era greu de imaginat doar cu cativa ani in urma. Daca in Romania chiar si acum oamenii se mai incalzesc cu sobe cu lemne si carbuni tot in tara noastra intalnim si variante foarte moderne de incalzire, precum pompele de caldura si conductele incastrate in pereti sau in pardoseala. Prin urmare, daca sistemul de incalzire pe care il folositi este unul depasit din cauza ineficientei sau a consumului mult prea mare de resurse, este momentul sa il inlocuiti. Daca aveti un sistem clasic, o centrala pe combustibil solid sau gazos, o puteti adapta pentru utilizarea gazului.…

mai mult >
Incalzirea prin pereti

Incalzirea prin pereti

12 februarie, 2007

O modalitate eficienta si estetica de obtinere a confortului termic dorit pentru locuinta dumneavoastra este cea bazata pe incalzirea prin pereti. Este adevarat, acest tip de incalzire are si un mare dezavantaj: sistemul este ceva mai costisitor decat caloriferele sau sobele conventionale. Avantajul pricipal al acestei modalitati de incalzire consta in distributia uniforma a temperaturii in incapere, deci un profil omogen de temperatura intre pardoseala si tavan prin intermediul caldurii radiante confortabile din perete. Pentru o marire a suprafetei de incalzire, indicata mai ales in cazul incaperilor cu o suprafata foarte mare, este indicata imbinarea incalzirii prin perete cu cea prin pardoseala. Pentru acest tip de climatizare pot fi folosite si surse alternative de energie, cum ar fi caldura…

mai mult >
Incalzire prin pardoseala

Incalzire prin pardoseala

06 februarie, 2007

Incalzirea prin pardoseala este o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea unei locuinte. Confortul termic este mult imbunatatit, se reduc curentii de aer, instalatia este silentioasa si functioneaza la temperaturi mici, iar aspectul estetic general al camerei este imbunatatit. Caldura este repartizata uniform in incapere si poate fi mentinuta la un nivel constant, prin echiparea acestor sisteme cu un termostat pentru temperatura. Pentru fiecare zona in parte se poate alege temperatura dorita. Incalzirea prin pardoseala se poate face electric sau cu apa calda si poate fi utilizat atat pentru cladiri noi cat si pentru cele in renovare, el putand fi montat chiar peste vechea podea. Ideea folosirii pardoselii ca terminal de incalzire nu este deloc noua. Sisteme de acest fel, intr-o varianta…

mai mult >