Instalatii de incalzire

Incalzirea electrica prin pardoseala este... un moft?

Incalzirea electrica prin pardoseala este... un moft?

25 ianuarie, 2007

Incalzirea electrica prin pardoseala este o alta alternativa la sistemele traditionale de incalzire. Ea poate fi folosita ca sistem principal de incalzire sau ca supliment al acestuia. Cladirile care sunt echipate cu astfel de sisteme trebuie sa aiba pierderi mici de caldura, deci sa fie bine izolate termic. In cazul in care constructia nu este bine izolata si pardoseala nu poate acoperi necesarul de caldura atunci este recomandat sa se adopte un sistem mixt, completand, la nevoie, cu alte surse de caldura. Totusi, pentru o eficientizare a caldurii consumate este indicat ca termoizolarea locuintei sa fie primul aspect pe care sa-l aveti in vedere. Acest sistem de incalzirein pardosela, poate fi compus din cabluri sau din plase electrice. Ultima varianta este indicata in cazul pardoselilor…

mai mult >
Centrale termice... bucatarie sau balcon, perete sau pardoseala?

Centrale termice... bucatarie sau balcon, perete sau pardoseala?

15 ianuarie, 2007

Centrale termice: amplasare si montare. Dupa cum va promiteam saptamana trecuta revenim cu informatii suplimentare despre centralele termice: mai exact, unde pot fi ele montate si cu ce este indicat sa fie alimentate. Incaperea in care puteti amplasa o centralatrebuie sa aiba un volum de aer care sa permita arderea, adica minim 18 mc. Suprafata vitrata - obligatoriu spre exterior - se va calcula inmultind 0,05 mp cu volumul incaperii in care se va monta centrala. Priza de aer pentru asigurarea aerului necesar combustiei se va calcula inmultind 0,25 cmp cu fiecare metru cub de gaz instalat (valoare care se gaseste in cartea tehnica a cazanului). In functie de suprafata locuintei pe care dorim sa o incalzim, distingem doua categorii de centrale termice: murale, cu puteri cuprinse intre 14 si…

mai mult >
Incalzirea proprie. Centrala termica de apartament

Incalzirea proprie. Centrala termica de apartament

10 ianuarie, 2007

In anotimpul rece gandul fiecaruia dintre noi se indreapta catre confortul termic. Cu ce ne incalzim si cat ne va costa sunt primele intrebari care se ivesc. Asadar, in acest articol ne-am propus sa raspundem la cele doua intrebari abordand detaliat fiecare aspect. Dat fiind ca cea mai populara instalatie individuala de incalzire este centrala termica, o sa incepem cu descrierea ei. Centralele termice reprezinta un generator de caldura bazat pe conversia unei forme de energie (curent electric, combustibil lichid, solid sau gazos etc) in energie termica. Transporta un purtator de caldura, agent termic, si asigura alimentarea centralizata a unor consumatori diversi - instalatii de incalzire, de climatizare, de preparare a apei calde de consum etc. Forma primara de energie cea mai utilizata se…

mai mult >
Utilizarea robinetelor termostatice

Utilizarea robinetelor termostatice

22 septembrie, 2006

Robinete termostatice, montare repartitoare. Foarte multe persoane care locuiesc in apartamente de bloc spun ca n-au observat nicio diferenta la costurile agentului termic dupa montarea repartitoarelor. Evident ca acest lucru nu s-a intamplat atata timp cat robinetele termostatice lipsesc cu desavarsire. Intai de toate trebuie sa stiti ca repartitoarele nu fac decat sa “repartizeze costurile de incalzire” pentru fiecare apartament, fara sa influenteze in vreun fel consumul propriu-zis, adica punctul “fierbinte” al problemei. Evident ca si acesta reprezinta un lucru util, deoarece fiecare locatar al imobilului va sti cat consuma, putand astfel sa aduca imbunatarile necesare eliminarii pierderilor de caldura si nu numai, iar suma platita va fi raportata strict la consumul indicat de…

mai mult >
Instalarea centralei termice

Instalarea centralei termice

24 august, 2006

Instalarea unei centrale termice nu este un demers simplu, fapt pentru care este indicat sa stiti toate aspectele problemei in cauza. Etapele ce trebuiesc parcurse pentru instalarea centralei termice: 1. Daca sunteti racordat la un sistem centralizat de distribuie energie termica (ex. RADET) trebuie sa faceti o cerere pentru debransare. 2. Dupa ce ati rezolvat cu debransarea contactati o firma autorizata de gaze (autorizata ANRGN - Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale) pentru racordarea separata la instalatia de gaze naturale.Punctul 1 si 2 se pot desfasura in acelasi timp. 3. Achizitionarea unei centrale termice. Pentru apartamente de bloc este necesara o centrala termica de 23 - 24 kW cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. Necesarul de incalzire pentru…

mai mult >