Instalatii electrice

Afla cele mai eficiente solutii pentru ca instalatia electrica a casei tale sa fie corect si eficient realizata, dar si despre sursele alternative de electricitate care ar putea reprezenta un adevarat cadou pentru bugetul tau.

on

Circuitele si intrerupatoarele cap scara: cum se monteaza

20 septembrie, 2017

Intr-o cladire, circuitele si intrerupatoarele cap scara reprezinta interconectarea dintre doua sau mai multe comutatoare electrice, cu scopul de a controla iluminatul unei camere, al unui hol sau al unei case a scarii din mai multe locuri. Acestea pot fi gasite in comert si recunoscute dupa desenul cu doua triunghiuri cu o latura comuna. Dar cum se monteaza aceste intrerupatoare? Este o intrebare la care au incercat sa raspunda cat mai precis specialistii de pe Forumul Misiunea Casa. Pentru proiecte cu doar doua intrerupatoare care comanda acelasi bec, montarea este urmatoarea: un fir de la bec va merge catre contactul median al unui intrerupator cele doua extremitati ale unui intrerupator merg catre cele doua extremitati de la celalalt intrerupator de la contactul median al celui de-al doilea…

mai mult >
on

Cum se realizeaza o instalatie electrica cu protectie diferentiala

13 septembrie, 2017

Forumul Misiunea Casa si-a dobandit in timp o reputatie ca sursa de informare de incredere, in special datorita rapiditatii si utilitatii raspunsurilor si solutiilor gasite aici atat de catre meseriasii amatori, cat si de catre cei profesionisti. Specialistii nostri raspund intrebarilor adresate in diversele topicuri legate de constructii si amenajari, insa munca lor nu ar fi nici pe departe la fel de eficienta daca nu ar fi completata si de membrii mai vechi sau mai noi ai forumului nostru. Unul dintre topicurile din care reiese cel mai bine dorinta de a ajuta a forumistilor Misiunea Casa este cel cu titlul “realizare instalatie electrica cu protectie diferentiala”. Discutia a pornit de la un membru, tatal unui copil mic, care a solicitat sfaturi privitoare la felul in care poate evita…

mai mult >
on

Cum iti poti schimba furnizorul de energie electrica

30 martie, 2017

Stiai ca este posibil acest lucru? Cel mai probabil, acum te gandesti cum se poate face asta. Noi iti raspundem ca este simplu, nu are implicatii tehnice si nici nu este nevoie de alta instalatie pentru alimentarea electrica, cum s-ar putea crede ca este necesar in cazul schimbarii furnizorului de cablu TV sau internet. In Romania a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor de energie electrica, indiferent de natura consumului (casnic sau noncasnic), sa isi utilizeze dreptul de eligibilitate, adica sa poate alege furnizorul dorit si sa incheie cu acesta contractele pentru furnizarea energiei electrice. Practic, consumatorul poate alege orice furnizor cu licenta de furnizare a energiei electrice care activeaza in piata cu amanuntul si poate negocia pretul si clauzele…

mai mult >
on

Protejeaza-ti aparatele electrice cu un releu digital de protectie

01 februarie, 2017

Iarna aceasta, la fel ca si celelalte dinaintea ei, ne-a adus perioade cu ger prelungit si, implicit, un consum mai mare de electricitate pentru incalzire. De la resouri bagate in priza si pana la instalatii complexe de degivrare a jgheaburilor sau aleilor, fiecare dintre noi contribuim la cresterea consumului de energie electrica. In aceste situatii, uneori critice, furnizorii de electricitate apeleaza la centralele hidroelectrice pentru a satisface necesarul de energie. Uneori, insa, si aici exista probleme deoarece bazinele de acumulare pentru producerea energiei electrice se golesc mai repede decat pot fi realimentate cu apa. Toate aceste probleme plus alte evenimente care apar in mod uzual in alimentarea cu energie electrica, pot duce la valori ale tensiunii prea mici sau prea mari, care…

mai mult >
on

Consumatorii inductivi si consumatorii rezistivi - De ce sa tii cont cand cumperi un generator electric

04 noiembrie, 2016

Consumatorii rezistivi sunt acei consumatori care, atunci cand ii pornesti, nu consuma mai multa energie electrica decat consuma in regimul nominal de functionare. Din categoria consumatorilor casnici rezistivi fac parte caloriferele si plitele electrice, becurile cu filament, televizoarele si radiourile, cuptoarele cu microunde si resourile electrice. Consumatorii inductivi sunt acei consumatori care, odata porniti, consuma mai multa energie electrica decat consuma in regimul nominal de functionare. Din categoria consumatorilor casnici inductivi fac parte frigiderul, aparatul de aer conditionat, masina de spalat rufe, hidroforul, pompa de apa pentru udatul gradinii, neonul, dar si sculele electrice precum bormasina, flexul sau aparatul de sudura. Cand este important sa faci distinctia dintre…

mai mult >