Instalatii electrice

Afla cele mai eficiente solutii pentru ca instalatia electrica a casei tale sa fie corect si eficient realizata, dar si despre sursele alternative de electricitate care ar putea reprezenta un adevarat cadou pentru bugetul tau.

on

Sfaturi și indicații pentru alegerea celor mai bune sisteme fotovoltaice pentru locuința ta

30 martie, 2022

În multe din țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare, investiția în panouri fotovoltaice s-a transformat într-o prioritate pentru proprietarii de case. Pe de-o parte, aceste sisteme revoluționare le oferă acestora independență totală sau aproape totală față de furnizorii de energie electrică și pe de altă parte, ele sunt singura metodă de obținere a energiei electrice care nu-și lasă amprenta asupra mediului înconjurător. Dar pentru a beneficia de aceste beneficii pe care ți el oferă doar sistemele fotovoltaice, este important să alegi cu înțelepciune astfel de dispozitive și să colaborezi ții cont de principalele lor reguli de instalare, dar și de sfaturile experților în domeniu. Iată câteva din punctele cheie pe care trebuie să le reții! Câteva…

mai mult >
Sigurante automate

Avantajele si dezavantajele sigurantelor automate

15 februarie, 2022

Sigurantele automate sunt urmasii clasicelor sigurante fuzibile din tabloul electric, pe care obisnuiam sa le insurubam si desurubam de fiecare data cand avea loc o pana de curent. Rolul ambelor tipuri de sigurante este acela de a preveni supraincarcarea unui circuit electric prin intreruperea alimentarii cu energie electrica. Daca sigurantele fuzibile reactionau la suprasarcini mari prin topirea elementului fuzibil, ceea ce avea ca efect intreruperea curentului, si prin urmare si necesitatea de a schimba siguranta, in cazul sigurantelor automate situatia este diferita. Sigurantele fuzibile sunt construite dintr-un element de protectie, cunoscut sub denumirea de fuzibil, ce poate fi un fir rotund sau o banda conductoare. Fuzibilul este realizat din metal care, in urma supraincalzirii, se topeste,…

mai mult >
on

Supratensiuni la joasa tensiune: masuri de prevenire a supraincarcarii retelei

04 februarie, 2022

Termenul de "joasa tensiune" (abreviat JT) descrie tensiunile cuprinse intre 50V si 1000V, utilizate pentru alimentarea receptorilor casnici si pentru unele motoare electrice de puteri mai mici. In acest domeniu sunt incluse si tensiunile cele mai cunoscute, respectiv 230V (220V) si 400V (380V), folosite pentru alimentare si distributie. Complexitatea retelelor si a consumatorilor, dar si fenomenele meteorologice, pot provoca uneori supratensiuni tranzitorii pe aceste retele. Supratensiunea reprezinta un impuls de tensiune sau o unda suprapusa peste tensiunea normala a retelei. O astfel de supraincarcare provoaca radiatii electromagnetice si perturba echipamentele, iar dupa o anumita durata a tensiunii tranzitorii, impulsul de energie generat in circuitele electrice si electronice poate fi…

mai mult >
on

Legrand lanseaza pe plan local noul produs Valena Life Black din gama Valena Life/Allure

01 noiembrie, 2021

Negrul modern devine noua amprentă a gamei Valena Life/Allure odată cu lansarea produsului Valena Life Black. Produsele Valena Black se integrează subtil în locuințe, oferind o experiență unică pentru utilizatori. Cunoscută ca o gamă inovatoare și atemporală, cu un design remarcabil, Valena Life/Allure oferă o notă distinctă fiecărei locuințe prin formele și detaliile unice ale produselor. Așadar, negrul devine noul alb într-un context contemporan cu tendințe spre progres și inovație. Cu forme discrete, ușor de utilizat și de integrat în orice stil, Valena Life/Allure reușește să satisfacă cele mai exigente nevoi ale clienților. Utilizatorii au posibilitatea să-și exprime personalitatea, integrând-o, tototdată, cu ajutorul produselor Valena Life/Allure în…

mai mult >
on

Instalatia electrica | Intrerupatoare si prize defecte

06 mai, 2021

Instalatia electrica este unul din cele mai complexe sisteme pe care trebuie sa le integram in casele noastre. Bineinteles ca, in functie de vechimea acesteia, de modul in care instalatia a fost realizata, de materialele folosite si de modul in care este utilizata, in timp pot aparea diverse probleme, de la incidente usoare, precum: un intrerupator ars, pana la probleme destul de grave, precum: electrocutare sau incendii. Este important sa mentionam ca in domeniul instalatiilor electrice exista numeroase reguli care trebuie respectate, atat pentru o buna functionare a intregului sistem, cat si pentru protectia persoanelor impotriva electrocutarii si pentru evitarea izbucnirii unui incendiu. Din dorinta de a finaliza mai repede o lucrare sau pentru a beneficia de o lucrare mai ieftina, multe…

mai mult >