Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

on

Ghid de Identificare și Reparare a Țevii Sparte în Perete

07 noiembrie, 2023

Povestea clasică a ”peretelui comun”. Semnele de alarmă. În lumea complicată a reparațiilor casnice, puține probleme sunt la fel de insidioase și provocatoare ca detecția unei țevi sparte în perete. Este o poveste cu care se confruntă mulți proprietari de case, în special în clădirile vechi unde planurile inițiale ale instalațiilor sunt de mult pierdute în adâncurile timpului. Totul începe cu o pată de umezeală. Așa a fost și pentru un utilizator al forumului Misiunea Casa, care a observat că peretele său comun cu vecina a început să prezinte semne de mucegai și deteriorare. Așadar, cum procedezi când teava spartă joacă un joc ”de-a v-ați ascunselea”? Sursa Foto - Emag, Profitshare - Misiunea Casa. Pasul 1: Tehnologia la Datorie Pentru astfel de cazuri,…

mai mult >
Tipuri de tevi

Tipuri de tevi

14 august, 2023

Asa cum va promiteam saptamana trecuta revenim cu detalii despre cele mai importante tipuri de tevi folosite pentru instalatii. Tevi din plumb. Plumbul este cel mai vechi material utilizat in instalatiile de apa. Exista tevi din plumb de presiune si tevi din plumb de scurgere (pentru canalizari). Imbinarile se executa prin lipire cu aliaj de cositor. Plumbul este utilizat pentru conductele de legatura la unele obiecte sanitare, pentru apele uzate radioactive sau in laboratoare, pentru evacuarea apelor uzate corozive. Este din ce in ce mai rar utilizat in instalatiile de canalizare, iar UE a interzis folosirea plumbului in instalatiile de apa, datorita pericolului pe care il prezinta asupra sanatatii (Pb face parte din categoria metalelor grele care provoaca in timp otravirea organismului)…

mai mult >
on

Amorsarea hidroforului – Cum sa-i reglezi presiunea

19 iulie, 2023

Cand achizitionezi un aparat electronic, electrocasnic sau o masina-unealta, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci este sa citesti si sa intelegi instructiunile de utilizare. Desigur, daca nu ai achizitionat inca produsul, ci te afli in perioada de documentare, atunci nu ai cum sa citesti instructiunile de utilizare decat daca le gasesti pe internet. In cele ce urmeaza iti spunem cum se realizeaza, la modul general, amorsarea hidroforului. In practica, unele aspecte prezentate aici pot fi diferite, in functie de specificatiile fiecarui tip de hidrofor. CITESTE SI:Cum alegem hidroforul in functie de nevoile cladirii deservite De obicei, dupa o perioada de timp in care nu a fost folosita, pompa hidroforului se dezamorseaza. Pentru ca pompa de apa sa functioneze din nou, trebuie…

mai mult >
on

Avantajele folosirii unui presostat electronic

22 septembrie, 2022

Inainte de a demonstra avantajele achizitionarii si folosirii unui presostat electronic, ar trebui sa incepem cu definitia conceptului de presostat. Un presostat este un dispozitiv care are rolul de „a anunta” momentul in care presiunea unui sistem atinge o anumita valoare. Practic, acesta genereaza un semnal electric in functie de valoarea presiunii masurata intr-un anumit moment. In clipa in care detecteaza o schimbare de presiune, pe langa semnalul sonor, presostatul poate determina inchiderea, conectarea sau activarea unui element de contact intern. Aceste actiuni au loc doar in urma unor setari anterioare realizate de utilizator. Avantajul cel mai important oferit de orice tip de presostat este ca asigura buna functionare a oricarui echipament a carui presiune o monitorizeaza, oferind…

mai mult >
Partea nevazuta a instalatiei

Partea nevazuta a instalatiei

18 februarie, 2022

Inainte de a te apuca efectiv de lucru la sistemul de canalizare si de furnizare a apei potabile poate ar fi indicat sa stii cateva lucruri generale despre materialele pe care le vei folosi. In primul rand, cativa parametri generali despre conducte si care este materialul cel mai potrivit pentru tevile care vor face parte din instalatia casei tale. Sunt cateva conditii de baza pe care trebuie sa le indeplineasca orice conducta, indiferent din ce este fabricata, si anume: - etansare optima pentru fluide; -siguranta in functionare; - robustete: capacitatea de a prelua suprapresiuni, lovituri accidentale sau forte externe; - rezistenta la coroziune si la variatii de temperatura; -o suprafata interna cat mai neteda (rugozitate mica, dar si un numar minim de imbinari); -elasticitate adecvata –…

mai mult >