Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

Trei baterii elegant armonizate cu mobilierul si stilul bucatariei

Trei baterii elegant armonizate cu mobilierul si stilul bucatariei

07 aprilie, 2012

Viata noastra se deruleaza intr-un ritm alert, sustinut, pe repede inainte. Micul dejun il luam in drum spre locul de munca, pranzul il servim la birou, comandat de la o firma de catering sau mergem la restaurant, la cina se intampla sa renuntam pentru ca tinem la silueta noastra. Sau o servim tot in oras. Tocmai din aceste motive, bateria de la chiuveta din bucatarie tinde sa devina unul dintre accesoriile din casa noastra pe care le folosim tot mai putin.Cu toate astea, cand alegem bateria pentru chiuveta din bucatarie acordam atentie nu doar functionalitatii ci si designului si integrarea ei in stilul bucatariei. Azi va prezentam 3 baterii elegant armonizate cu mobilierul si stilul bucatariei. Prima propunere este pentru o bucatarie in stil contemporan, in linia primului deceniu al mileniului…

mai mult >
Tipuri de baterii pentru cada

Tipuri de baterii pentru cada

14 februarie, 2012

Cand alegi bateria pentru cada de baie, trebuie sa cunosti din start cateva detalii: bateria va fi montata in marginea cazii sau in perete? Fie in cada, fie in perete, prinderea bateriei se face intr-un singur punct sau in doua? Prinderea se face pe orizontala sau pe verticala? Pentru ca, inainte de a alege o marca sau un tip de baterie pentru cada, trebuie sa tii cont de detaliile tehnice, pentru a nu fi nevoit ulterior sa returnezi bateria cumparata. In primul rand, clasificarea bateriilor se face in functie de comanda. Mai precis, in functie de numarul de robineti, exista baterii cu monocomanda si cu dubla comanda. Bateria cu monocomanda este mai practica, pentru ca permite amestecul mai omogen si facil al apei calde cu cea rece. Practic, este prevazuta cu un singur robinet, pe bila, din…

mai mult >
Alegerea bateriilor sanitare potrivite

Alegerea bateriilor sanitare potrivite

30 septembrie, 2011

Orice schimbare, oricat ar fi ea de mica intr-o casa, aduce un aer de prospetime si da impresia unui spatiu bine ingrijit. Cu atat mai mult in baie si bucatarie, multe dintre proiectele de renovare incep cu inlocuirea bateriilor sanitare, pentru ca sunt cele mai importante accesorii din cele doua spatii. Viata lor nu este prea lunga, tocmai de aceea producatorii ofera o garantie limitata la 3 pana la 7 ani, in functie de brand si Baterie cada calitatea produsului. Alegerea robinetelor o puteti face in functie de forma cazii si a chiuvetei, a masutelor de toaleta si a bazinelor, astfel incat sa urmati acelasi stil dar sa creati contraste prin forma si culoare. Piesele metalice ale instalatiei, oglinzile si placile de gresie sau faianta va pot ajuta sa formati o imagine armonioasa. Orientati-va…

mai mult >
Apa partial potabila (II)

Apa partial potabila (II)

27 noiembrie, 2007

Invazia virusilor De pe „lista neagra“ a bolilor transmise hidric, cea mai frecventa este una parazitara, provocata de Giardia. Pe un loc doi, deloc onorabil, este un agent microbian, Salmonella, care poate provoca febra tifoida si alte infectii alimentare. De asemenea, criptosporidioza este pe cale sa devina o mare amenintare la adresa sanatatii publice. A fost diagnosticata prima data la om in 1976, iar in 1984 s-a consemnat prima epidemie. Frecventa si amploarea acestora a devenit dramatica in 1993 cand, la Milwaukee (Wisconsin, SUA), a produs cea mai mare epidemie hidrica intalnita vreodata: peste 400.000 de cazuri! Una peste alta, bolile diareice provocate de agentii patogeni, alaturi de afectiunile cardiovasculare, sunt considerate in prezent cele mai importante cauze ce provoaca…

mai mult >
Apa partial potabila (I)

Apa partial potabila (I)

13 noiembrie, 2007

Apa partial potabila Omul poate rezista mai mult de o luna fara hrana, dar lipsa de lichide ii este fatala dupa numai 4-5 zile. In Sahara, deshidratarea organismului determina un sindrom complex care afecteaza toate organele si, dupa maximum trei zile, provoaca moartea. Pe de alta parte, bolile cauzate de proasta calitate a apei (le mentionam pe cele mai „faimoase“: poliomielita, holera, hepatita de tip A, giardiaza, salmoneloza, febra tifoida) au drept consecinta moartea a circa... doua milioane de copii anual. Iata cateva considerente in virtutea carora v-am pregatit un mic serial referitor la calitatile necesare ale „lichidului vital“ si pericolele care ne pandesc in lipsa unor masuri preventive de decontaminare. Unii sociologi si antropologi afirma ca succesul civilizatiei contemporane…

mai mult >