Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

Apa calda - un lux?

Apa calda - un lux?

15 decembrie, 2006

In functie de constructia echipamentului de incalzire, apa calda se poate prepara in boilere, in preparatoare instantanee sau in sisteme hibrid. Boilerele se utilizeaza atunci cand consumatorii solicita in unele momente cantitati mari de apa, atunci cand cantitatile de apa cerute fluctueaza sau daca exista o cantitate de energie limitata pentru incalzire. Preparatoare instantanee incalzesc apa aproape instantaneu atunci cand ea parcurge o serpentina situata deasupra arzatorului, fara a trece printr-un bazin de acumulare. Sistemele hibride se folosesc cu scopul de a acoperi pentru o scurta perioada de timp varfurile de consum (de la 20 la 60 minute). Se adauga un preparator de apa calda menajera unui sistem de incalzire a apei cu acumulare. Exploatarea unei instalatii de distributie a apei…

mai mult >
Conducte cu o viata lunga si sanatoasa

Conducte cu o viata lunga si sanatoasa

04 decembrie, 2006

Atunci cand montati instalatia sanitara, trebuie sa tineti cont si de detaliile care prelungesc viata materialelor folosite. Daca apa este dura sau contine minerale dizolvate si particule solide in suspensie, ea trebuie tratata inainte de utilizare. Fara un tratament adecvat, la temperaturi ridicate, sarurile din apa se vor depune, formand cruste care vor reduce dramatic performantele tevilor din sistemul de alimentare cu apa.Astfel incat, trebuie luate masuri de protectie impotriva coroziunii, pentru a preveni fenomene nedorite precum infundarea conductelor, uzura prematura a armaturilor, cresterea consumului de energie si cresterea riscului aparitiei unei avarii. Protectia termica a conductelor subterane este realizata prin montarea lor la o adancime situata sub adancimea minima de inghet.…

mai mult >
alimentarea cu apa

Alimentarea cu apa - o investitie absolut necesara

20 noiembrie, 2006

Atunci cand va apucati sa schimbati instalatia sanitara in casa puteti avea cateva surprize neplacute: ori instalatorul va anunta ca mai trebuie sa cumparati o multime de piese la care nici nu v-ati gandit ca exista, ori, mai rau, desi totul este nou, cand porniti apa, vedeti ca instalatia nu functioneaza corespunzator, apa nu este curata, sau mai rau, va treziti inundati. Noi o sa va spunem la ce sa va asteptati si cum sa faceti sa nu aveti astfel de neplaceri. In functie de apa (calda, rece, menajera, meteorica), tevile si celelalte componente ale sistemului se aleg si se monteaza diferit. Materialul conductelor de apa rece utilizate in instalatiile interioare poate fi: tevi de otel laminat; tevi de otel zincat; tevi de cupru; tevi de alama; tevi din material plastic; tevi de sticla. Pentru…

mai mult >
Despre poluarea apei

Despre poluarea apei

27 aprilie, 2006

4 metode pentru reducerea poluantilor din apa Daca trebuie sa beti apa de la robinet si cantitatea de poluanti din ea nu va da pace, probabil veti gasi utile sfaturile pe care vi le vom da. Metoda celor treizeci de secunde Daca apa sta prea mult in interioriul tevii, cum se intampla de obicei noaptea, metalele, dar si mineralele toxice provenite de la tevi si fitinguri, au mai multe sanse sacontamineze apa. Nici nu vrem sa ne gandim la aceia dintre dumneavoastra care inca mai aveti elemente din plumb in componenta instalatiilor de apa. Asadar, atunci cand vreti sa folositi aceasta apa “statuta” este indicat sa o lasati sa curga aproximativ treizeci de secunde pana cand o veti bea sau folosi la gatit. Chiar daca apa nu a stat foarte mult in interiorul tevii, schimbarea brusca de presiune…

mai mult >
Instalatii sanitare

Instalatii sanitare

03 ianuarie, 2006

Totul a inceput intr-o noapte, pe la ora trei, cand Valeriu a auzit zgomote ciudate venind din baie si s-a dus sa vada ce se intampla. Cu ochii intredeschisi, a observat pe gresia montata de curand un luciu de apa din care ieseau aburi. S-a trezit instantaneu. Robinetul era inchis, asa ca s-a aplecat sub chiuveta sa afle de unde tasneste apa. Pe teava din pexal, care lega bateria chiuvetei de conducta pentru apa calda, siroaiele se prelingeau amenintator, riscand sa-i inunde apartamentul. - La naiba!, injura Valeriu. Abia te-am montat - teava din pexal de 42.000 de lei metrul. Cu ce opresc catastrofa asta? Ce bine era daca montam inca un robinet langa conducta! - O meriti, zgarcitule! zise bateria monobloc, bolborosind pe nasul lung, incovoiat si uitandu-se chioras cu ochiul ei jumatate rosu,…

mai mult >