Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

on

Acoperisul si caracteristicile sindrilei din lemn de cedru

21 august, 2020

Discutam din ce in ce mai mult despre sanatatea casei, despre casa nepoluata, despre o izolare cat mai buna a locuintelor noastre si, mai ales, de costuri cat mai reduse de exploatare si intretinere, dar de cele mai multe ori nu reusim sa ne concentram asupra acestor elemente decat dupa ce ajungem sa locuim o perioada de timp in locatia respectiva. In mod normal, toate aspectele ce tin de reusita unui proiect si asigurarea unui confort optim la interior pleaca de la prima idee, continua cu proiectarea, selectia solutiilor tehnice si a materialelor utilizate, iar la final sunt puse in opera de o echipa profesionista. Asadar, atunci cand ne aplecam din timp asupra tuturor aspectelor ce tin de realizarea unei case eficienta energetic, cu grad de poluare interioara redus, vom reusi sa obtinem…

mai mult >
on

Izolarea acoperisului

18 august, 2020

Se spune ca vatra proprie e mai pretioasa decat aurul si ca nicaieri nu e mai bine decat acasa, prin urmare ne dorim o locuinta cat mai rezistenta, cat mai confortabila si cu un aspect cat mai inedit. Este foarte important sa mentionam ca proiectarea unei case pleaca de la fundatie si ajunge la acoperis. Acoperisul reprezinta o parte foarte importanta pentru fiecare locuinta, iar acesta trebuie proiectat alaturi de un arhitect si un inginer structurist. De asemenea, tipul de invelitoare nu se alege in niciun caz la sfarsitul construirii casei, ci se va selecta o optiune viabila inca de la inceput, inca din faza de proiectare. De ce? Pentru ca nu poti monta o tigla grea pe o structura subdimensionata. Despre acest subiect poti afla mai multe din articolul Proiectarea acoperisului. Etape si…

mai mult >
on

“10 sfaturi esentiale pentru lucrul la inaltime”

22 iulie, 2020

Atunci cand lucrezi la inaltime, pe langa adrenalina, beneficiezi si de unele din cele mai frumoase peisaje. Cu toate acestea trebuie sa ai in vedere si faptul ca lucrul la inaltime este unul dintre cele mai periculoase medii de desfasurare a activitatilor zilnice. De ce? Pentru ca atunci cand lucrezi la inaltime si fara masuri de siguranta, un singur pas gresit poate fi fatal. Prin lucrul la inaltime se intelege orice activitate desfasurata la minimum 2 metri, masurata de la talpile picioarelor lucratorului pana la sol sau pana la orice alta baza de referinta artificiala – care sa nu permita caderea in gol sau accidentarea lucratorului. Activitatea care se desfasoara la o distanta de pana in 2 metri inaltime este considerata lucru la inaltime mica. Este important de retinut ca si in acest…

mai mult >
on

Acoperisuri pentru cladiri istorice

26 iunie, 2020

Dovada a existentei noastre, dar si a artei constructiilor din trecut, martore mute atat la fericirea, cat si la tristetea care ne inconjoara, supuse vremurilor, dar si vremii, cladirile istorice reprezinta simbolul fundamentelor culturale. Cladirile monument istoric reusesc sa le ofere oraselor si satelor o frumusete aparte. Desi multe dintre ele nu sunt tratate in mod corespunzator, grija si respectul aratat lor nu ne vor aduce decat beneficii. Astfel, nu numai ca vom beneficia de frumusetea si unicitatea lor, dar privindu-le ne vom putea intoarce in timp din cand in cand... macar pentru cateva secunde. Renovarea cladirilor monument istoric poate reprezenta uneori o adevarata provocare deoarece trebuie folosite materiale similare ca structura, textura si aspect. Acest lucru este valabil…

mai mult >
on

Intretinerea si garantia acoperisului

29 mai, 2020

Tehnologia invelitorilor a evoluat mult in ultimii 30 de ani. De ce? Pentru ca cercetatorii si specialistii in domeniu - inclusiv inventatorii noilor tehnologii - au inteles foarte limpede ca sunt anumite functionalitati ale acoperisului pe care aceasta parte componenta a sistemului complex pe care-l numim cu drag ”casa noastra” trebuie sa le indeplineasca. Ganditi-va numai la razele soarelui, care trebuie ele reflectate pentru a nu absorbi caldura ... si apoi, mai departe: cum putem sa le folosim, sa captam aceasta energie solara si sa o transformam in energie electrica...? Imagini ca acestea de mai jos, primite pe adresa Redactiei, ne arata un lucru evident. Exista o preocupare fireasca asupra garantiei, asupra duratei de viata a produselor din piata invelitorilor de metal: ”cat ma…

mai mult >