Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

Sageac maro

Inchiderea sageacului

15 martie, 2016

Odată cu finalizarea acoperişului casei, odată cu alte lucrări necesare pe faţadă, trebuie să avem în vedere închiderea zonei dintre aceste două elemente importante ale casei. Elementele ce se regăsesc între faţadă şi acoperiş sunt reprezentate de sistemul de colectare apă pluvială - jgheaburile şi terminaţia acoperişului reprezentată de ansamblul pazie – sageac. Să vedem câteva elemente despre această zona a sageacului, despre montarea paziei şi jgheaburilor vom discuta într-un alt articol dedicat. Importanta sageacului este zona de închidere a streaşinii oricărui acoperiş în panta, care iese din planul faţadei construcţiei şi are la extremitate sistemului de jgheaburi şi pazia. Din punct de vedere al materialului utilizat la realizarea sageacului, se…

mai mult >
Invelitoare acoperis cu opritoare de zapada

Protectia acoperisului la zapada

05 martie, 2016

Construirea completă a unui acoperiş presupune alegerea elementelor componente de bază (de exemplu învelitoarea), dar şi a unor accesorii, elemente ce sunt esenţiale pentru a avea un sistem întreg cu rezistentă în timp, care să facă faţă tuturor factorilor externi care pot afecta durabilitatea acoperişului dumneavoastră. Acoperişul trebuie să fie un sistem complet, etanş, să îndeplinească rolul estetic si funcţional, astfel încât odată realizat să nu necesite cheltuieli suplimentare cu reparaţiile inutile. Prin etanşare se asigură un consum redus de energie şi un confort sporit la interior. Pe timpul iernii, pe acoperiş se poate acumula o cantitate considerabilă de zăpadă, aceasta fiind un factor important la dimensionare, datorită sarcinilor mari ce pot…

mai mult >
on

Detalii despre montarea membranelor pentru acoperisuri

11 februarie, 2016

Dupa cum va spuneam intr-un articol precedent, un element important in configuratia unui acoperis in panta este reprezentat de catre membranele de acoperis. Tinand cont de caracteristicile acestora pentru permeabilitate inalta la vapori, impermeabilitatea la apa si vant, rezistenta la perforare si la radiatiile UV, acestea pot fi folosite pentru realizarea unui acoperis durabil si economic din punct de vedere al consumului de energie, fara necesitatea ventilarii stratului termoizolant. In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o trecere in revista a anumitor detalii privind utilizarea si montarea acestor membrane. Membranele de baza pentru acoperis pot inlocui astereala si cartonul asfaltat folosite la acoperisurile inclinate traditionale. Membranele pentru acoperisurile calde sunt montate direct…

mai mult >
on

Etanseitatea si protectia acoperisului in panta

27 ianuarie, 2016

Ridicam o constructie si inevitabil ajungem destul de rapid la acoperirea acesteia, de multe ori fiind aproape de sezonul rece. Este momentul in care trebuie sa realizam structura sarpantei si sa montam o invelitoare. Aceste doua elemente ale constructiei, sarpanta si invelitoare, sunt gandite inca din faza de proiectare si trebuie respectate. Evident ca putem face schimbari de forma, schimbari ale materialelor utilizate dar numai respectand prevederile legale, dupa cum sunt implicatiile acestor solutii de modificare. Revenind la acoperisul casei, indiferent daca este peste un etaj mansardat sau peste un pod, el va constituie un element structural ce trebuie realizat bine de la bun inceput. Spunem acest lucru pentru ca asigura o protectie multipla dar si o anume estetica a constructiei. Prin…

mai mult >
on

Cum dai zapada jos de pe acoperisul casei

06 ianuarie, 2016

Iarna si-a intrat in drepturi si a acoperit cu zapada campurile, strazile, masinile, dar si acoperisurile caselor. Daca masina si locul de parcare ti le cureti singur si usor, sa dai zapada jos de pe casa este putin mai greu. Bine, o poti lasa pe acoperis, o va topi soarele sau va cadea singura in cateva zile, cu riscul de a accidenta oamenii care trec pe langa casa. Sau o poti da jos. Pentru a da zapada jos de pe acoperisul casei poti apela la o firma specializata sau la pompieri, dar asta inseamna sa platesti serviciile prestate de catre acestia. O alta varianta este sa o dai jos singur, folosind o lopata sau matura cu coada lunga, extensibila. Este de preferat ca lopata sa fie din plastic, pentru a nu deteriora tiglele de pe acoperis. Trebuie sa impingi zapada in lateral si sa incerci sa…

mai mult >