Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

Copertine pentru terase

Copertine pentru terase

28 mai, 2010

Fixe sau mobile, din prelata sau panza, copertinele prefabricate prezinta un interes din ce in ce mai mare pe piata autohtona, odata cu construirea tot mai multor case pe pamant. La fel de bine, acestea pot fi amplasate si pe terase sau balcoane, la unul sau mai multe niveluri deasupra solului. Concepute in principal pentru protectie solara, ele sunt la fel de utile si in cazul ploii. Insa prognoza meteo si experientele din anii anteriori fac din achizitionarea unei copertine un lucru deloc facil. Ploile torentiale si rafalele puternice de vant pot provoca pagube si deteriorari importante acestor accesorii, hai sa spunem anexe ale locuintelor. De aceea, pentru a evita efectele nedorite, verificati in primul rand rigiditatea si stabilitatea lor. De asemenea, asigurati-va ca materialul folosit…

mai mult >
Acoperisul - sistemele parazapada

Acoperisul - sistemele parazapada

11 ianuarie, 2010

Indepartarea controlata a zapezii si ghetii de pe acoperis este o operatiune benefica pentru cei care tin la integritatea acoperisului respectiv si vitala pentru cei care, din diverse motive, trec pe sub streasina in aceasta perioada. Accidentele petrecute din cauza lipsei unor sisteme parazapada sunt numeroase, multe dintre ele cu consecinte nefaste, mai ales atunci cand apa in forma solida cade de la inaltimi mari. Pentru a evita aceste situatii trebuie pornit de la ideea ca zapada sau gheata nu trebuie sa paraseasca acoperisul decat forma lichida, sub actiunea fortei gravitationale, sau, in cantitate mai mica, prin sublimare (evaporare). Insusi sistemul de acoperis in varianta completa, cu ceea ce numim „accesorii”, este conceput in acest sens. Fiecare detaliu sau componenta, de la…

mai mult >
Mansarda - un loc doar al tau

Mansarda - un loc doar al tau

03 iulie, 2009

Mansardarea este cea care poate transforma o casa banala, unifamiliala, intr-o adevarata vila in care pot locui fara probleme doua familii. Tot prin mansardare va puteti crea un spatiu de lucru in care sa nu va deranjeze nimeni si in care sa va puteti concentra la ce aveti de facut. Iar pentru cei care isi doresc un colt intim, romantic, posibilitatea de a privi cerul prin ferestrele mansardei se poate transforma din vis in realitate. Mansarda a fost denumita dupa numele arhitectului de origine franceza Francois Mansart (1598–1666) care adauga „detaliu” numit acum „mansarda”, fiecarei cladiri proiectate de el. Caracteristica principala a unei mansarde este data de acoperis, care este impartit in doua pante cu inclinatii diferite: partea de jos cu inclinare redusa, uneori aproape…

mai mult >
Avantajele unui acoperis verde

Avantajele unui acoperis verde

21 februarie, 2009

Un acoperis verde nu inseamna un acoperis de culoare verde cum ar putea crede unii dintre noi, ci este un acoperis acoperit cu vegetatie asemenea unei gradini. Folosirea vegetatiei pe acoperisuri nu este o inventie moderna. Daca in trecut acoperisurile verzi alcatuite din iarba aveau ca scop izolarea acoperisului pentru a impiedica acumularea apei sau a infiltratiilor, in prezent aceasta optiune reprezinta o alternativa pentru un mediu mai putin poluant. Din ce este alcatuit un acoperis verde? Stratul de verdeata presupune existenta unui strat foarte subtire de sol sau altfel de suport pe care creste iarba. Greutatea acestui strat poate varia de la 50kg/mp pana la 200 – 500 kg/mp in functie de grosimea stratului de sol. Tipuri de acoperis verde In functie de plantele alese pentru acoperire,…

mai mult >
INVELITORI: Sindrile din lemn

INVELITORI: Sindrile din lemn

25 aprilie, 2006

Sindrilele din lemn pot avea o durata de viata cuprinsa intre 15 si 40 de ani. Durabilitatea lor depinde de clima, de expunerea la intemperii si gradul de inclinare a acoperisului. Ca regula, cu cat este mai abrupt acoperisul, cu atat mai mult va rezista materialul invelitorii, deoarece apa nu poate sa formeze mici balti, iar gheata si zapada nu se pot depune in cantitati mari, astfel incat sa distruga lemnul. Daca in acoperis sunt infiltratii, sau daca banuiti ca aveti sindrile ce prezinta deteriorari survenite in urma unor furtuni puternice sau din alte cauze, va recomandam sa verificati acoperisul pentru a identifica aceste sindrile indoite, fisurate sau rupte. In timpul acestei inspectii, mai puteti verifica lipsa sindrilelor si indepartarea muschiului sau a resturilor vegetale care pot…

mai mult >