Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

on

Calcul acoperis – Cum calculez corect necesarul de tigla metalica

18 aprilie, 2022

Chiar daca acoperisul este doar o mica parte din ceea ce inseamna constructia unei cladiri, importanta lui este majora atat in ceea ce inseamna protectia acesteia impotriva factorilor de mediu, siguranta si confortul beneficiarilor si nu in ultimul rand estetica ei. Acoperisurile pot fi de mai multe tipuri, dupa forma lor: Acoperisuri cu o singura apa; Acoperisuri cu doua ape; Acoperisuri cu trei sau patru ape; Acoperisuri cu doua ape si lucarna; Acoperisuri in L sau U Avantajul acoperisurilor simple (precum cele cu o singura apa sau cu doua ape) este faptul ca necesita mai putine accesorii si se face mai putina risipa de material. Asa ca trebuie sa iei in calcul si acest detaliu in momentul proiectarii casei tale. In ceea ce priveste calculul necesarului de materiale pentru acoperis se pot…

mai mult >
on

Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA

31 martie, 2022

Simetria – O caracteristică din care poate rezulta montajul rapid Având în vedere rolul deosebit de important al acoperișului, acela de a proteja construcția, de a asigura confort și de a scoate în evidență elementele arhitecturale ale clădirii într-un mod cât mai plăcut din punct de vedere estetic, alegerea sa nu trebuie tratată cu superficialitate. Una dintre variantele care poate îndeplini cu succes toate aspectele menționate este țigla metalică. Tocmai de aceea, țigla metalică reprezintă o alegere populară în sectorul rezidențial. Totuși, nu toate tipurile de țiglă metalică pot asigura confort și protecție la superlativ sau un aspect plăcut și uniform al construcției. Alegerea materialului potrivit pentru acoperișurile caselor, în acest caz fiind vorba…

mai mult >
on

Ghid practic de montaj al sistemului de jgheaburi și burlane

16 martie, 2022

Sistemul de drenaj al apelor pluviale are o deosebită importanţă în funcţionalitatea şi estetica unei învelitori de acoperiş, asigurând o drenare eficientă a apei. Numit si sistem de colectare si scurgere a apelor pluviale sau sistem de evacuare controlata a apei pluviale de pe acoperis, sistemul pluvial dinjgheaburi si burlaneare rolul de a prelua apa din precipitatii si de a o directiona in siguranta catre sistemul de canalizare, cat mai departe de fundatia cladirii. In acest fel, fatada si temelia casei vor ramane uscate si curate. Pentru că sunt produse din tablă de oţel moale, sistemele de drenaj pot fi utilizate în orice climat şi au o durată ridicată de viaţă. Mai mult, pe piață sunt disponibile într-un spectru cromatic bogat, potrivit oricărui…

mai mult >
on

Sistemul de degivrare: cum sa protejezi jgheaburile de efectele inghetului

01 martie, 2022

Chiar daca am avut cateva zile cand soarele ne-a trimis cateva raze placute, astazi, in prima zi de primavara, temperatura de afara este una extrem de scazuta pentru aceasta perioada. Prin urmare este momentul perfect pentru a te gandi la o solutie care poate preveni multe neplaceri, in timpul sezonului rece, ne referim aici la sistemul de degivrare. Dincolo de pericolul pe care il prezinta pentru trecatori, turturii de gheata acumulati pe jgheaburile locuintelor pot produce si daune materiale. Astfel, un sistem de degivrare reprezinta o optiune pentru acei proprietari care nu doresc sa mai contorizeze pagubele dupa fiecare dezghet. Practic, inainte de a achizitiona un sistem de degivrare, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte: exista lungimi standardizate, nu pot fi taiate la orice…

mai mult >
on

Intretinerea acoperisului dupa trecerea sezonului rece

22 februarie, 2022

In cazul in care locuiesti la casa, dupa topirea gheturilor si a zapezilor, dupa ce iarna a trecut, este bine sa faci o inspectie a acoperisului. Este stiut faptul ca, sub greutatea zapezii, structura de rezistenta a acoperisului poate ceda - tocmai de aceeaeste recomandat ca iarna, dupa incetarea viscolului, sa cureti zapada de pe acoperis, in masura in care acest lucru este posibil. Totodata, vantul puternic si furtunile care au loc pe parcursul intregului an pot smulge tigla sau tabla de pe casa, pot rupe jgheaburile, burlanele sau le pot infunda cu crengi si frunze. Astfel, un control al acoperisului sau mansardei este obligatoriu la sfarsitul iernii si dupa orice vijelie devastatoare. In caz contrar, vei descoperi daunele la urmatoarea ploaie, cand apa se va infiltra in locuinta. Verifica…

mai mult >