Mansarda

In aceasta sectiune de pe site-ul Misiunea Casa gasiti informatii despre cum puteti transforma podul casei intr-o mansarda rustica, sfaturi despre cele mai bune solutii de termoizolare a mansardei intre capriori sau despre cum poti realiza un sistem de ventilatie si aerisire a mansardei.

on

Renovare mansarda – Proiectul unui forumist

09 aprilie, 2019

Indiferent ca apelezi la profesionisti sau vrei sa te apuci singur de renovarea unei locuinte, acest proiect presupune un angajament serios. Parintele_Azarie, forumist incepator Misiunea Casa, a inceput in iunie 2017, renovarea unui imobil construit in 1900. Te invitam sa citesti in continuare si sa descoperi cum a evoluat proiectul in tot acest timp. Parintele_Azarie: Buna ziua, Sunt in procesul de a renova o mansarda dintr-un imobil vechi (perioada interbelica), cu doua niveluri, intr-o stare relativ buna. In clipa de fata, urmeaza sa refac baia, care a fost inundata in urma cu un an. In aceasta baie nu exista gresie, pardoseala fiind cea veche - un fel de mortar aplicat peste structura de lemn din care e alcatuita podeaua (inainte de inundatie avea linoleum). Acest lucru prezinta mai multe…

mai mult >
on

Amenajarea mansardei: o baie luminoasa si confortabila intr-un spatiu redus

25 aprilie, 2018

In cadrul lucrarilor de renovare si extindere a spatiului locuibil executate la o casa din suburbii, s-a pus problema amenajarii unei a doua bai la mansarda. Prima faza a renovarii se desfasurase la parter si a avut ca scop amenajarea unei zone locuibile, functionale. Cu aceasta ocazie, fusese deja realizata si o baie generoasa, dotata cu cada, dar fara dus. In acest context, s-a trecut la renovarea si amenajarea spatiului de sub acoperis, de mari dimensiuni. Proprietarii doreau aici mai degraba un dormitor mare, deservit de o a doua baie, mai mica, in care sa existe neaparat un dus suficient de spatios. Podul casei se prezenta initial sub forma unui spatiu neizolat, necompartimentat si lipsit de ferestre. Pardoseala era alcatuita din planseu pe grinzi din lemn, cu dusumea oarba, in timp ce…

mai mult >
on

Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare

06 martie, 2018

Este de la sine inteles faptul ca produsele destinate izolarii termice detin proprietati care asigura eficienta in acest sens. Desigur, unele sunt mai performante decat celelalte, dar, in principiu, alegerea solutiei optime depinde in totalitate de intentiile si de bugetul alocat de catre fiecare beneficiar in parte. In ceea ce priveste izolarea termica a podurilor si a mansardelor, doua materiale des utilizate sunt vata de sticla si vata bazaltica. Acestea ofera performante ridicate, insa exista oarecare diferente in exploatarea lor, despre care vom discuta in continuare. Atat vata de sticla, cat si vata bazaltica au proprietati de izolare termica, fonica si sunt materiale ignifuge, ceea ce le face extrem de sigure pentru utilizarea in poduri si mansarde. Totusi, care sunt diferentele dintre…

mai mult >
on

Cum transformi un pod in mansarda locuibila: sfaturi generale

15 februarie, 2018

De cele mai multe ori, amenajarea pentru locuit a unei mansarde reprezinta o solutie la indemana pentru proprietarii de case care doresc sa recupereze din spatiu. De aceea, in ultima decada, tot mai multe persoane au apelat la aceasta varianta, iar acest fapt este evident si pe Forumul Misiunea Casa, unde topicurile pe acest subiect se numara printre cele mai populare. Avem ca exemplu si aceasta solicitare, venita din partea unuia dintre forumistii nostri: “Vreau sa mansardez un pod. Acum este acoperit cu tigla, dar intentionez sa-i schimb invelitoarea cu tabla zincata si sa-l transform in spatiu de locuit. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in acest sens, ce izolatie si ce materiale sa folosesc, in ce cantitati, ce sa folosesc pentru pereti. De asemenea, va rog sa-mi mai spuneti ce…

mai mult >
on

Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual

31 ianuarie, 2018

In lumea constructiilor se spune ca o lucrare de modificare este mai dificila decat o lucrare executata de la zero. Adevarul este, insa, undeva la mijloc, deoarece fiecare situatie trebuie tratata si analizata individual. Exista cazuri in care a modifica reprezinta o adevarata aventura din cauza unor constrangeri legate de caracteristicile constructiei, dar si situaţii cand acest lucru poate fi realizat foarte usor, mai ales in proiecte cu case de dimensiuni generoase dimensional, fara limitari semnificative. Indiferent de situatie, insa, o concluzie exacta poate fi trasa numai dupa evaluarea obiectiva a structurilor care necesita modificari. Acest aspect a fost remarcat si de catre un utilizator al forumului nostru, interesat de refacerea planseului catre podul care urmeaza a fi amenajat…

mai mult >