Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare

23 aprilie, 2021

Microcimentul este un material rezistent Microcimentul este un material decorativ facut din ciment, aditivi, rasini poliuretanice si pigmenti minerali, care, datorita aderentei sale, poate fi aplicat pe o varietate de suprafete orizontale sau verticale. Un material utilizat extrem de mult in amenajarile interioare in ultima vreme, microcimentul si-a castigat popularitatea datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, atat in ceea ce priveste aspectul estetic, cat si cel practic. Iata care sunt 5 dintre acestea! Dintre avantajele microcimentului, trebuie mentionat in primul rand faptul ca este un material foarte rezistent. Microcimentul rezista la compresie si abraziuni, iar finisajul este complet impermeabil, ceea ce inseamna ca poate fi aplicat fara probleme inclusiv pe peretii bailor…

mai mult >
on

Ai un proiect de amenajare unde vei folosi piatra naturala? Theda Mar este partenerul potrivit

16 martie, 2021

Atunci cand doresti sa incepi un proiect de amenajare pentru casa ta care implica piatra naturala, ai nevoie de informatii care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru situatia ta specifica. Astfel, ai nevoie de detalii legate de materialele pe care trebuie sa le utilizezi in cadrul proiectelor, de realizarea proiectelor si de punerea lor in practica alaturi de specialisti. De asemenea, ai nevoie de informatii legate de modul de intretinere sau de reparare, etc. Pentru toate acestea, poti apela la Theda Mar,producator piatra naturala. Pentru a afla mai multe informatii, poti vizita thedamar.ro. Theda Mar este pe piata de peste 25 de ani, iar experienta acumulata in tot acest timp, este folosita pentru a duce la bun sfarsit cele mai frumoase proiecte. Iata care sunt principalele servicii…

mai mult >
on

Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III

17 decembrie, 2020

In articolele anterioare, am lamurit detaliile legate de calitate, uscare, dar si pe cele ce tin de tipurile de cherestea disponibile pe piata. In continuare voi puncta cateva aspecte despre tratamente, costuri si tipuri de cherestea, astfel incat amatorii de tamplarie sa poata face mai usor selectiile. Cherestea antiseptizata, care rezista in timp Achizitionarea de cherestea presupune o investitie ce nu poate fi neglijata. Pentru a avea garantia ca materia prima este de cea mai buna calitate si ca va face fata provocarilor ulterioare este indicat sa se aleaga variantele antiseptizate. Procesul de antiseptizare presupune ca materialul lemnos debitat si uscat sa fie supus unor tratamente antiseptice ulterioare, ce sporesc rezistenta impotriva ciupercilor, a insectelor a mucegaiurilor. Cei ce…

mai mult >
on

Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie II

14 decembrie, 2020

Voi continua, in randurile urmatoare, sa punctez cum este clasificata cheresteaua. Daca in articolul anterior am vorbit despre dimensiuni, prelucrare si esenta, acum vom discuta despre standardele de calitate. Daca vorbim de calitate avem cherestea de calitate A (foarte buna), B (buna), C (slaba) si D (foarte slaba). Calitatea cherestelei este data de numarul de noduri prezente pe suprafata, dimensiunea acestora, prezenta crapaturilor pe fetele materialului lemnos si existenta deformatiilor. In prima categorie avem suprafete lemnoase perfecte, cu noduri sanatoase, de dimensiuni mici, aderente si inimii rosii putine. La polul opus se gaseste cheresteaua din categoria de calitate C. Cherestea - umiditatea optima Cand vine vorba de lemn lucrurile sunt destul de delicate. Uneori, suprafetele acestuia…

mai mult >
on

Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie I

07 decembrie, 2020

Nu de putine ori, in incursiunile realizate online, am gasit fel de fel de intrebari legate de tipurile de cherestea sau persoane care cer ajutor pentru a imbunatati caracteristicile lemnului de constructie cumparat. Daca specialistii din domeniu cunosc foarte bine aceste aspecte, mai putin informati sunt amatorii care doresc sa initieze mici proiecte casnice. Si trebuie sa recunosc ca sunt surprins neplacut de multe dintre raspunsurile primite. O mare parte dintre informatiile furnizate de asa-zisii cunoscatori sunt eronate, altele incomplete sau vin din pacate cu intarziere, mult prea tarziu ca sa mai fie utile mesterului amator. Cum achizitionarea de cherestea presupune o investitie consistenta si cum de calitatea acesteia depinde rezultatul final, am decis sa ofer intr-o serie compusa…

mai mult >