Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Placarea cu faianta - Ghid Practic

10 septembrie, 2019

Renovarea unei locuinte poate presupune costuri destul de ridicate, dar daca iti doresti sa diminuezi aceste costuri poti incerca sa realizezi si singur diverse lucrari de reparatie sau renovare in propria locuinta. Iata ce trebuie sa stiti pentru a realiza o placare cu faianta de calitate: Pentru a realiza un montaj cat mai corect, traseaza cu ajutorul unui creion si al unei sfori o linie de ghidaj pentru montarea primului rand de placi ceramice, apoi aplica adezivul in pat subtire cu ajutorul unei gletiere cu dinti, dar nu inainte ca suprafata sa fie amorsata sau chiar hidroizolata. Timpul de uscare al adezivului este de aproximativ 24 de ore, dupa care poti indeparta distantierele din plastic si poti trece la chituire. Dupa uscarea chitului se poate trece la fasonarea rosturilor care se…

mai mult >
on

Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta)

06 august, 2019

Indiferent ca achizitionam un apartament nou sau construim o casa, renovam o locuinta sau orice alt tip de spatiu, vom ajunge la un moment dat si la decorarea peretilor, finisarea pardoselilor si a spatiilor de baie sau bucatarie. Finisarea acestor suprafete va insemna sa stabilim o linie de design care sa duca la crearea unui interior potrivit personalitatii noastre si cel mai important, la alegerea unor materiale care sa garanteze o lucrare durabila. Placile ceramice, cunoscute si sub denumirile de gresie si faianta, sunt materiale utilizate pe scara larga pentru finisarea suprafetelor. Gresia este des utilizata in bai si bucatarii pentru ca rezista foarte bine la solicitarile ce tin de uzura, rezistenta la umezeala si se intretine foarte usor prin simpla stergere cu un mop sau o carpa umeda.…

mai mult >
on

Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile

06 mai, 2019

Daca iti doresti o casa ecologica nu insemna ca vei renunta la confort, ba dimpotriva, vei avea parte de mult mai mult. Ce este caramida din lemn? Caramida din lemn este un mic bloc standar cu aspect de caramida, aceasta este fabricata din copaci de specii rasinoase de inalta calitate – zada, cedru, pin sau molid. Dotata cu elemente de fixare higt-tech, caramida din lemn ii va asigura constructiei o rezistenta sporita. Caramida din lemn nu are nevoie de garnituri de etansare sau alte materiale din plastic care sunt de cele mai multe ori toxice. Caramizile din lemn sunt economice si ecologice, asamblarea lor se realizeaza cu usurinta, iar suruburile sau cuiele nu sunt absolut deloc necesare. Acestea pot fi folosite si singure, fara a fi necesara instalarea unei folii de vapori/folii anti…

mai mult >
on

Fatada ventilata cu placi HPL

04 martie, 2019

Termoizolarea fatadelor se poate realiza in mai multe variante si acestea difera in mod structural. In mod natural, cel mai intalnit si utilizat sistem este cel cu materialul de izolatie lipit cu adeziv – sistemul ETICS. Celelalte variante de anvelopare a fatadei presupun solutii cu dublarea peretilor si introducerea materialului izolator in cavitatea formata de acestia, respectiv, realizarea unor fatade ventilate ceea ce inseamna ca intre peretele portant si finisajul decor, se pastreaza un spatiu de ventilatie ce permite pastrarea unei temperature constante la exteriorul cladirii, impiedicand umezeala sa patrunda in peretii exteriori ai acesteia. Aceasta ultima varianta de anvelopare se preteaza atat la casele din lemn, casele traditionale, blocurile sau cladirile multietajate cu alta…

mai mult >
on

Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste

12 februarie, 2019

Industria constructiilor este intr-o continua dezvoltare, se cauta in permanenta materiale noi si solutii de imbunatatire a celor deja existente. Termobetonul nu este un material nou, dar este un material ce poate fi folosit cu usurinta si care poate reduce costurile de constructie cu aproximativ 12%. Ce este termobetonul? Termobetonul este un amestec de polistiren macinat/granulat, ciment si aditivi care ajuta la omogenizarea intregului mix, impiedicand granulele de polistiren sa pluteasca in timpul malaxarii. Granulele de polistiren sunt obtinute, in marea majoritate a cazurilor, din produse din plastic reciclat, ajutand astfel la protejarea mediului. Unele recipiente din plastic se descompun in aproximativ 500 de ani, dar mult dintre ele sunt fabricate din tereftalat de polietilena (PET),…

mai mult >