Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare

11 februarie, 2019

Amorsa este un material de constructii, acesta se utilizeaza pentru amorsarea suprafetelor din beton, tencuiala glet etc. Definitia generica a amorsei fiind acea etapa de pregatire si provocare a unui fenomen (explozie, reactie chimica etc) printr-o actiune exterioara. Insa, acest termen, folosit in domeniul constructiilor este definit ca un material (de constructii) care are rolul de a fixa particulele de praf pe stratul suport si ajuta la aderenta urmatorului strat de material inchizand porii suportului. Aceasta are rol de strat pregatitor si se aplica atat in interiorul, cat la exteriorul constructiilor. Amorsa poate fi utilizata pe pereti, tavane si podele etc. Ea se alege in functie de suprafata suport. Astfel, avem amorse pentru suprafete absorbante: beton, sape de egalizare pe baza…

mai mult >
on

Hempcrete sau Canepa-Beton – Ce este si la ce se foloseste

08 februarie, 2019

Canepa cunoscuta si sub numele de ‘Cannabis sativa’, este una din cele mai vechi plante erbacee cultivate in tara noastra, peste 2000 de ani. Canepa este utilizata in principal pentru obtinerea fibrelor, folosite mai apoi la confectionarea obiectelor vestimentare. Canepa se situeaza in topul celor mai vechi plante care au fost procesate si folosite de oameni. Canepa este complet ecologica si toate derivatele din canepa sunt biodegradabile. Cultivata in mare parte pentru fibre si seminte, canepa ne poate oferi multe din materiile prime care ne sunt atat de necesare. Fibrele din canepa au numeroase caracteristici, cele mai importante fiind: duritatea, durabilitatea si rezistenta la putrezire, proprietati termoizolante excelente, rezistenta la orice fel de daunatori etc. Canepa este folosita…

mai mult >
on

Ce este sticla celulara si la ce foloseste?

05 februarie, 2019

Sticla celulara, cunoscuta si sub denumirea de foamglas, este un material rezistent la umiditate, temperaturi extreme, daunatori, compresiune si foc, folosit la izolarea acoperisurilor, peretilor si a aplicatiilor inferioare, inclusiv sub placi. Sticla celulara este un izolator usor, rigid si durabil, compus din milioane de celule de sticla complet inchise. Datorita rezistentei, sticla celulara, a inceput sa fie din ce in ce mai folosita si la constructiile de anvergura (constructii civile, industriale etc.). Este un material ce poate fi prelucrat cu usurinta prin taiere sau perforare si care nu crapa in timpul prelucrarii. El se poate folosi cu usurinta si in combinatie cu alte materiale, precum: ciment, ipsos, beton, piatra, caramida, faianta, gresie sau chiar metal. Sticla celulara poate…

mai mult >
on

Un jucator puternic pe piata structurilor metalice din Romania: King Steel

31 ianuarie, 2019

In ultima vreme, dezvoltarea zonelor limitrofe a cunoscut un ritm accelerat, pe langa cartierele rezidentiale s-a remarcat o crestere a constructiilor comerciale si industriale, chiar daca sunt la o scara relativ mica spre medie. Toate aceste magazine de prezentare, unitati de service, hale de productie sau depozite logistice sunt construite, in majoritatea cazurilor, cu structuri metalice. Structurile metalice pentru aceste hale pot fi realizate cu sau fara stalpi structurali interni. Cel putin pentru hale, utilizarea structurilor metalice cu stalpi interni poate fi un dezavantaj pentru ca limiteaza zonele de acces si presupun o executie mai dificila din punct de vedere al fundatiilor si efectiv ridicarea constructiei, ingloband un cost mai mare pe manopera. O hala industriala cu structura…

mai mult >
on

Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel

16 noiembrie, 2018

Constructia simplelor cladiri cu un singur nivel, a depozitelor si halelor industriale sau constructii portante in case cu mai multe niveluri pot fi realizate in mai multe feluri, insa principala modalitate constructiva care se regaseste in toate aceste tipuri de cladiri este cea metalica. In ultima perioada, solutiile constructive metalice sunt in plina expansiune si proiectantii utilizeaza solutii avansate de structuri metalice, ce duc la optimizarea costurilor, obtinerea unor rezultate superioare gratie noilor tehnologii. Executia constructiilor metalice la fata locului, utilizand profile metalice clasice (I, H), cu toate accesoriile necesare – contravantuiri, suporti, diferite chesoane si tipuri de imbinare realizate prin sudare la fata locului - pot insemna o valoare ridicata cu manopera.…

mai mult >