Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

Perete din beton

Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit

11 iulie, 2016

Dupa ce s-a intarit, betonul trebuie sa aiba doua caracteristici: sa aiba rezistenta si durabilitate. Sa le prezentam pe rand. In ceea ce priveste rezistenta betonului, putem face urmatoarele doua mari categorii de clasificari: rezistenta mecanica si rezistenta la actiunile mediului. Rezistenta mecanica a betonului este de doua feluri: - Rezistenta la compresiune. Aceasta este considerata cea mai importanta proprietate a betonului intarit, cu ajutorul careia se defineste clasa betonului si, implicit, principala clasificare a acestuia. In general, rezistenta ofera o imagine de ansamblu asupra calitatii betonului. Rezistenta betonului constituie un element vital in proiectarea elementelor de structura, ea fiind clar specificata de catre proiectanti prin clasa betonului. - Rezistenta la intindere.…

mai mult >
BCA ecologic

Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?

14 iunie, 2016

Fenomenul de radioactivitate este prezent in mod natural pretutindeni, fiind denumit radioactivitate naturală. Astfel, radionuclizii se găsesc în roci, aer, apă, sol și în organismele vii, inclusiv cel uman. Radionuclizii primordiali au un rol foarte important în viața planetei Terra care funcționează ca o mașină termică bazată pe radioactivitate. Dintre cei mai cunoscuți menționăm : U-238 (uraniu), Th-232 (thoriul), Ra-226 (radiul), Rn-222 (radonul), K-40 (potasiu). Materialele de constructii contin o anumita cantitate de radionuclizi. Avand in vedere ca oamenii petrec in medie 80% din timp in cladiri, radioactivitatea naturala provenita din materialele de constructii devine o sursa importanta de expunere la radiatii. Un studiu recent facut de Universitatea Tehnica “Gheorghe…

mai mult >
Vizual CM 11 plus

Ceresit CM 11 PLUS cu formula imbunatatita este acum mai bun ca niciodata

07 mai, 2016

Cand vine vorba de placarea cu gresie si faianta, majoritatea profesionistilor specializati in placari ceramice, recomanda si folosesc cu incredere Ceresit CM 11 PLUS. Acest adeziv respecta cele mai inalte standarde de calitate, pentru garantia unei lucrari durabile. Henkel, producatorul acestui adeziv, inoveaza si cerceteaza continuu pentru a obtine produse de o calitate superioara, dar si pentru a imbunatati mereu produsele deja existente pe piata. Ceresit CM 11 PLUS, lider pe piata adezivilor pentru placari ceramice, da startul sezonului de constructii si vine in intampinarea meseriasilor cu o FORMULA NOUA, IMBUNATATITA, care il face acum mai bun ca niciodata. Polimerii puternici din noua formula a adezivului Ceresit CM 11 PLUS, aduc avantaje majore: • Poate fi folosit pentru placi ceramice…

mai mult >
Casa la "rosu" din BCA

Avantajele si dezavantajele caselor din BCA

21 martie, 2016

Atunci cand decizi sa iti construiesti o casa din zidarie, pasul urmator si firesc il constituie alegerea materialului pentru zidarie. Alegi caramida clasica, arsa, alegi caramida eficienta sau alegi BCA-ul? In cazul in care gandul tau se indreapta catre BCA, hai sa-ti spunem avantajele si dezavantajele acestui material. Apropo, in cazul in care nu stii, prescurtarea BCA vine de la Bloc Celular Autoclavizat. BCA-ul este un material de constructie care are o structura poroasa. In alcatuirea sa intra aerul care este distribuit uniform, in milioane de pori minusculi. BCA-ul este realizat dintr-un amestec clar definit de nisip, ciment in cantitate foarte mica, var, ghips si apa. Acest amestec este apoi turnat in forme care sunt ulterior tratate termic la presiune ridicata. Avantajele BCA-ului…

mai mult >
Casa din zidarie aflata in faza de constructie.

Avantajele si dezavantajele caselor din zidarie versus cele din lemn

18 martie, 2016

Se zice ca un om si-a implinit menirea daca a sadit un pom, a facut un copil si a zidit o casa. Tocmai despre casele din zidarie este vorba in acest articol, mai precis despre avantajele si dezavantajele lor. Comparatia o vom face cu casele realizate exclusiv din lemn, case stil cabana Incepem cu dezavantajele, tocmai pentru ca sunt mai putine. O casa din zidarie este mai “rece” fata de una din lemn. Se stie ca lemnul este un foarte bun izolator. Daca o casa din lemn este racoroasa vara si mai calduroasa iarna, in cazul caselor din zidarie situatia este exact inversa, adica sunt mai reci iarna si mai calde vara. In consecinta, si costurile cu incalzirea casei din caramida sunt mai mari decat costurile cu incalzirea unei case realizata din lemn; Timpul de executie al casei din caramida…

mai mult >