Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

sapa elicopterizata

Generalitati despre sapa mecanizata si elicopterizata

19 februarie, 2013

Voi cate feluri de sape cunoasteti sau de cate ati auzit? Noi le-am facut un mic “recensamant“ si am gasit asa: sapa mecanizata, elicopterizata, autonivelanta, perlitica, de panta, de egalizare, armata, aditivata, clasica, iar daca mai exista si altele, puteti sa ni le semnalati. In randurile care urmeaza abordam ca subiect sapa mecanizata si elicopterizata pentru ca aceste doua tehnici de turnare si finisare a sapei sunt folosite de multe ori impreuna. Este mai bine sa torni o sapa mecanizat sau prin metoda clasica? Sapa turnata mecanizat are o calitate mult mai buna decat cea clasica datorita operatiunilor mecanice la care este supusa. In plus, in varianta mecanizata, sapa este turnata mai repede, intr-o zi de lucru putand fi acoperita o saprafata de peste 100 m2. Cum se intampla turnarea…

mai mult >
Adeziv pentru polistiren

Adeziv pentru polistiren

01 noiembrie, 2012

Termoizolarea unei cladiri ridica doua mari provocari: alegerea polistirenului (sau a marcii de polistiren) si alegerea adezivului. Adezivul nu are doar rolul de a fixa placa de polistiren, ci contribuie la termoizolarea locuintei impreuna cu polistirenul. Exista doua tipuri de adeziv pentru astfel de lipiri: cel sub forma de mortar adeziv, ambalat la sac, si cel sub forma de adeziv poliuretanic, la tub. Indiferent ca vorbim despre mortar sau poliuretanic, un adeziv cu adevarat bun trebuie sa aiba o serie de caracteristici: sa aiba o foarte buna aderenta la stratul suport, sa fie rezistent la inghet, la apa si la intemperii, permeabil la vapori dar rezistent la socuri mecanice, sa nu alunece si, nu in ultimul rand, sa aiba bune proprietati de termoizolare. In cazul adezivului mortar, acesta…

mai mult >
Betonul da tonul amenajarilor moderne

Betonul da tonul amenajarilor moderne

14 ianuarie, 2011

Targurile internationale de design propun o noua tendinta in amenajarile de interior, mai exact betonul devine un material foarte apreciat in designul scaunelor, lavoarelor, si chiar pieselor de mobilier. Betonul este un amestec inteligent realizat din pietris, ciment, nisip si apa, iar pentru un plus de expresivitate se mai pot adauga substante suplimentare si pigmenti. Vorbim de un material inventat cu de mii de ani in urma care a devenit de baza pentru cele mai importante constructii realizate pana acum. Betonul se comporta excelent in conditii atmosferice diverse, se contracta foarte putin la temperaturi scazute, iar dilatarea este minima in conditii de caldura. Odata cu trecerea timpului, pietrele din beton capata patina si un aer sofisticat, totusi din punct de vedere estetic si cromatic…

mai mult >
Finisaje de ultima generatie

Finisaje de ultima generatie

14 ianuarie, 2011

Duralmond este unul dintre putinele materiale care pot fi prelucrate dupa orice forma sau textura, oferind un decor unic pentru pereti, suprafete curbe sau cornise. Aceasta denumirea provine din alaturarea prefixului “Dur-“ la cuvantul “almond” tradus in limba romana prin “migdala”. Duralmond este un material compozit obtinut din coji de migdale pisate amestecate cu rasini naturale si sintetice, obtinut printr-un proces de polimerizare. Amestecul este turnat intr-o matrita si prelucrat in cuptoare, obtinandu-se astfel produsul finit care poate fi prelucrat intr-o infinitate de forme si culori. Biodegradabil, reciclabil, usor, cu acustica deosebita, rezistent la umiditate, ignifug, acest material a revolutionat lumea amenajarilor interioare pentru ca a oferit noi posibilitati de…

mai mult >
Despre lemn - nu numai de bine

Despre lemn - nu numai de bine

28 iunie, 2010

Ne-am obisnuit sa vorbim despre lemn, unul dintre cele mai vechi materiale de constructie, prin prisma avantajelor sale si mai putin prin neajunsurile pe care le presupune in timpul exploatarii. Nu ne vom dezminti si vom spune inca o data ca este natural, ecologic, adaptabil oricarui tip de arhitectura, ieftin, bun izolator termic si usor de prelucrat. Dar, fata de alte materiale de constructii, lemnul este biodegradabil si usor inflamabil. Fiind un material natural, el este o sursa de hrana pentru bacteriile din mediu. De aceea, indiferent de destinatia pe care o are, lemnul trebuie tratat impotriva ciupercilor si insectelor xilofage si protejat contra incendiilor. In felul acesta se asigura o durabilitate pe termen lung a calitatilor lui, rezistenta la foc, cu efecte de ordin estetic mai…

mai mult >