Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

Finisaje de ultima generatie

Finisaje de ultima generatie

14 ianuarie, 2011

Duralmond este unul dintre putinele materiale care pot fi prelucrate dupa orice forma sau textura, oferind un decor unic pentru pereti, suprafete curbe sau cornise. Aceasta denumirea provine din alaturarea prefixului “Dur-“ la cuvantul “almond” tradus in limba romana prin “migdala”. Duralmond este un material compozit obtinut din coji de migdale pisate amestecate cu rasini naturale si sintetice, obtinut printr-un proces de polimerizare. Amestecul este turnat intr-o matrita si prelucrat in cuptoare, obtinandu-se astfel produsul finit care poate fi prelucrat intr-o infinitate de forme si culori. Biodegradabil, reciclabil, usor, cu acustica deosebita, rezistent la umiditate, ignifug, acest material a revolutionat lumea amenajarilor interioare pentru ca a oferit noi posibilitati de…

mai mult >
Despre lemn - nu numai de bine

Despre lemn - nu numai de bine

28 iunie, 2010

Ne-am obisnuit sa vorbim despre lemn, unul dintre cele mai vechi materiale de constructie, prin prisma avantajelor sale si mai putin prin neajunsurile pe care le presupune in timpul exploatarii. Nu ne vom dezminti si vom spune inca o data ca este natural, ecologic, adaptabil oricarui tip de arhitectura, ieftin, bun izolator termic si usor de prelucrat. Dar, fata de alte materiale de constructii, lemnul este biodegradabil si usor inflamabil. Fiind un material natural, el este o sursa de hrana pentru bacteriile din mediu. De aceea, indiferent de destinatia pe care o are, lemnul trebuie tratat impotriva ciupercilor si insectelor xilofage si protejat contra incendiilor. In felul acesta se asigura o durabilitate pe termen lung a calitatilor lui, rezistenta la foc, cu efecte de ordin estetic mai…

mai mult >
BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii

BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii

29 septembrie, 2009

Unul dintre cele mai populare materiale de constructii din Romania este betonul celular autoclavizat- BCA. Avantajele constructiilor cu BCA sunt trei majore si mai multe minore. Primul avantaj major este legat de faptul ca produsul BCA este unul natural (in compozitia chimica intra nisip, apa, ciment (calcar calcinat, tehnologie orizontala), var (calcar calcinat, tehnologie verticala). Al doilea avantaj este legat de faptul ca folosind BCA cu grosimea (latimea) de 30 cm datorita ratei de perderi termice mici nu mai necesita termoizolatie (economie de cel putin 12 euro/mp de izolatie). Al treilea avantaj este legat de manopera (mai putine blocuri de manipulat si mai usoare decat caramida clasica). In general, BCA-ul se livreaza paletizatpe santier, se poate ridica la inaltime cu macara sau…

mai mult >
Prefabricatele castiga teren

Prefabricatele castiga teren

29 septembrie, 2009

Panourile SIP (Structural Insulated Panels) reprezinta o noua generatie de materiale de constructie pentru peretii exteriori, interiori si acoperisurile caselor, spatiilor comerciale si a mansardelor. Cea mai uzuala utilizare a pnaourilor SIP este in cazul caselor pe structura de lemn. Panourile SIP reprezinta noua generatie de materiale de constructie in sistem “framming”, inlocuind cu succes modalitatea clasicade constructie, cu izolatie termica realizata cu vata minerala. Acest tip de structuri, pe langa faptul ca fac parte din seria materialelor de constructii ecologice, au serie de alte avantaje incontestabile. Panourile structurale izolatoare SIP ajung la locul constructiei pretaiate, numerotate si gata de a fi montate. Realizate in conditii industriale dupa specificatiile tehnice…

mai mult >
Potentialul lemnului - termoizolare

Potentialul lemnului - termoizolare

12 septembrie, 2008

Potentialul padurilor Lemnul este un material de constructie extraordinar, ideal pentru reabilitarea termica a caselor vechi, caci, prin natura lui, reduce pierderile de caldura. Totusi, este prea putinfolosit pentru renovare, iar noi va vom da cateva sugestii in acest sens. Cine are in vedere ridicarea unei constructii noi, respectiv renovarea celei existente, si isi doreste totodata un climat placut in locuinta pe durata intregului an, trebuie sa ia in calcul atat asigurarea unei protectii suficiente impotriva arsitei din lunile de vara, cat si termoizolatia indispensabila pe timp friguros. O izolatie termica de calitate garanteaza ca temperatura din locuinta va ramane in limitele acceptabile chiar si in zilele caniculare. Iar sistemele termoizolante necesare acestui scop pot fi aplicate…

mai mult >