Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

Protejati piatra prin impermeabilizare

Protejati piatra prin impermeabilizare

17 august, 2007

Indiferent daca ati ales marmura, granit, travertin sau piatra naturala pentru amenajarea casei sau gradinii, important este sa cunoasteti modul de protejare pe termen lung a acestor materiale. O solutie mai mult decat necesara o reprezinta impermeabilizarea, un tratament chimico-mecanic, in urma caruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau partial, la apa (respectiv,uleiuri), in functie de cantitatea si tipul de impermeabilizant folosit. Aceasta operatiune se poate executa pe orice tip de piatra, fie ca e vorba de suprafete orizontale sauverticale, montate la interior sau la exterior. Este un tratament usor de executat si ieftin, care va scuteste de multe batai de cap. Cum se realizeaza impermeabilizarea In primul rand, se spala foarte bine suprafata cu un detergent special pentru…

mai mult >
Lacul care revigoreaza piatra

Lacul care revigoreaza piatra

03 mai, 2007

Piatra, material utilizat pentru rezistenta si eleganta sa naturala, se regaseste in multe dintre locuintele moderne. Materialul, amplasat la exterior in gradina, la cuptorul pentru gratar, pe alee sau la interior, in cazul unor seminee sau a unui perete decorativ, da casei o atmosfera aparte, pe gusturile celui care prefera aspectul de naturalete. Reconditionarea pietrei, fie ea natural sau produs artificial, poate fi facuta cu un lac protector,potrivit pentru toate tipurile. Efectul, in cazul unui lac de calitate, trebuie sa fie de lunga durata si sa nu modifice aspectul natural. Ca sa evitati kitsch-ul, nu aplicati mai mult de un strat, daca suprafata pietrei nu este poroasa, pentru ca luciul sa nu ia din naturaletea materialului. Un astfel de tratament este potrivit atat pentru interior,…

mai mult >
Revolutia materialelor de constructii: Bitublocks

Revolutia materialelor de constructii: Bitublocks

17 aprilie, 2007

Imaginati-va ca gunoiul se poate transforma in case noi. Un inginer constructor din Marea Britanie, Dr. John Forth, a inventat un material de constructii, alcatuit in cea mai mare parte din deseuri care sunt refolosite: zgura de furnal, sticla reciclata, cenusa si reziduuri din tevile de canalizare. Deseurile sunt presate in blocuri paralelipipedice, denumite de catre inventatorul lor “Bitublocks”. Acestea vor revolutiona industria constructiilor, potrivit inginerului Forth. Bitublocks sunt de sase ori mai rezistente decat boltarii de beton traditionali, fabricarea lor necesitand mai putina energie. Substanta care asigura liantul dintre materialele componente este bitumul, care ajuta la compactarea si obtinerea blocului. Procesul continua cu intarirea blocului prin incalzirea la temperatura…

mai mult >
montarea placilor de faianta

Cum trebuie sa fie gresia si faianta

14 octombrie, 2006

Oricine isi cumpara o locuinta si doreste sa si-o reamenajeze se gandeste si la cum vor arata baia si bucataria, si implicit la ce gresie si faianta va folosi. La moda este considerata gresia mata, in timp ce faianta patrata a pierdut batalia in fata celei cu placi dreptunghiulare… Oricum, tine minte ca trebuie sa masori cu atentie suprafetele peretilor si podelei si sa cumperi cu 10% mai multi metri de gresie si faianta, pentru a acoperi eventualele pierderi. Pentru bai se prefera culorile reci, marine (gri, albastru, verde), iar pentru bucatarii nuantele calde de bej, oranj, galben. De efect sunt placutele de faianta sau gresie in culori intense sau combinatiile de doua-trei placi de nuante diferite ("jocuri de sah", jocuri de culori). Mai mult, in ultima vreme, se gasesc in magazine zeci…

mai mult >
Caramida - un materiale de constructii cu istorie

Caramida - un materiale de constructii cu istorie

02 martie, 2006

Intreab-o pe mama caramida! De multe ori, ni se pare ca a construi e ceva care tine mai mult de noroc decat de factori materiali. Si, cand vine vorba de previziuni, nimic nu ni se mai pare exagerat... Din fericire, solutia - raspunsul corect - e mai aproape decat ne imaginam. Ne-am apucat de cladit. Planul a fost alcatuit, fundatia sapata, aprobarile si toata hartogaraia birocratica s-a strans cu chiu cu vai intr-o mapa groasa la care ne uitam din cand in cand cu sfintenie, ca sa ne amintim pe ce am dat atata banet pana acuma... Nu ne putem abtine sa nu ne intrebam cu o strangere de inima: "Oare cum o sa iasa casa asta? Va fi asa cum ne-am inchipuit si ne-am dorit? A meritat atata zbucium pana s-o vedem ridicata?" La aceste intrebari poate raspunde, partial, materialul pe care-l punem la baza…

mai mult >