Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Ce sunt profilele WPC si la ce le poti folosi

01 aprilie, 2022

WPC (Wood Polymer Composite) este unul dintre cele mai noi materiale de pe piata. Cunoscut si sub denumirea de lemn compozit, acesta reuseste sa impresioneze prin aspect, rezistenta, durabilitate, usurinta in montaj, costuri aproape zero de intretinere si o durata de viata intre 10 si 25 ani. Aparut pentru prima data in 1976 in Japonia, WPC este un material compozit obtinut in principal din faina de lemn, in proportie de peste 50%, si mase plastice. Lemnul compozit combina calitatile lemnului cu usurinta de prelucrare a materialului plastic si reuseste sa inlocuiasca cu succes lemnul natural, fara a exista un compromis in ceea ce priveste rezistenta sau aspectul. Lemnul compozit este ideal pentru amenajarile exterioare fiind mult mai durabil decat lemnul natural si avand nevoie de intretinere…

mai mult >
on

Soarecii si vata de sticla

26 ianuarie, 2022

Soarecii sunt rozatoare omnivore, inteligente, care se adapteaza extrem de usor la toate conditiile din mediu. Acestia, traiesc atat pe langa casa omului, cat si interiorul acesteia producand de cele mai multe ori pagube insemnate. Mai mult decat atat, pe langa pagubele materiale, atat soarecii, cat si sobolanii sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite omului si animalelor. Este important sa stii ca soarecii cauta aceleasi lucruri ca oamenii, si anume: adapost, apa si mancare, dar aceste nevoi se amplifica in anotimpul rece, cand temperaturile scad considerabil. Cum soarecii se inmultesc rapid, trebuie sa gasesti o solutie prin care sa ii tii la distanta de casa ta. Insa, te-ai gandit vreodata ca acestia sunt atrasi chiar de materialele pe care le-ai folosit…

mai mult >
Hidroizolatie

Hidroizolatia buna te apara de umezeala rea

17 ianuarie, 2022

Baile, bucatariile, balcoanele si terasele reprezinta zonele dintr-o casa care sunt cele mai expuse umezelii. In consecinta, aceste suprafete au nevoie de o hidroizolatie corespunzatoare, care sa asigure o foarte buna protectie a suprafetelor suport. In constructii, hidroizolarea poate creste durata de viata a materialelor, precum betonul, fierul, vopseaua si multe altele. Ce este hidroizolatia Apa, chiar daca este lichida, sub forma de vapori sau condens are de cele mai multe ori capacitati distructive pentru constructiile din beton. Pentru a preveni efectul daunator al apei trebuie gasit un sistem eficient de hidroizolare, executat de regula cu membrane bituminoase. O asemenea lucrare nu trebuie lasata doar la latitudinea constructorului, ci trebuie facut un studiu hidrologic care va poate…

mai mult >
on

Alegerea, aplicarea si intretinerea tencuielii decorative

17 mai, 2021

Dupa cum bine stim, tencuiala decorativa este un finisaj aplicat pe pereti, spre deosebi pe cei exteriori. Tencuiala reprezinta un detaliu important in ceea ce priveste estetica fatadei si confera numeroase posibilitati pentru a contura un design unic si impresionant. Mai mult decat atat, exteriorul casei noastre are nevoie si de o protectie completa impotriva conditiilor climatice, atat de schimbatoare in ultima vreme. Pentru a beneficia de toate acestea trebuie sa avem in vedere o tencuiala decorativa de calitate, care sa isi mentina culoarea o perioada cat mai lunga de timp. Alegerea tencuielii decorative Pentru a alege tencuiala decorativa potrivita, trebuie sa ai in vedere cateva criterii importante, precum: nivelul de protectie pe care il ofera constructiei; rezistenta la factorii mecanici,…

mai mult >
on

Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate

27 aprilie, 2021

Placarile ceramice au deja un istoric lung pe piata finisajelor pentru pardoselile interioare, cele a teraselor si balcoanelor. La inceputul aplicarii acestor tipuri de finisaje la exterior, factorul decisiv a fost in primul rand aspectul pe care in ofereau. Cu trecerea timpului s-a constatat ca aspectul atractiv nu duce neaparat la rezultate durabile in timp. Apa este un element constant si din belsug pe terasele deschise. Astfel, s-au cautat solutii pentru a stopa infiltratiile prin utilizarea adezivilor si a materialelor de rostuit flexibile. Aceste solutii s-au dovedit a fi mai durabile in timp, totusi, in marea majoritate a cazurilor, nu au fost suficiente – chiar si aceste materiale ajung la limitele lor, mai ales solutiile de rostuit si astfel apar infiltratiile de apa sub placarile…

mai mult >