Mobilier de interior

Exista foarte multe tipuri de lemn din care pot fi confectionate piesele de mobilier pentru casa ta. Exista nenumarate moduri in care poti reconditiona piese vechi de mobilier, readucandu-le astfel la viata, in loc sa le arunci la gunoi. Si exista o gama variata de biblioteci, paturi, dulapuri, birouri sau canapele din care sa alegi, fiecare avand stilul, functionalitatea si personalitatea sa. In aceasta sectiune vei gasi mereu informatii noi si de actualitate in materie de mobila pentru casa ta

Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)

Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)

11 aprilie, 2006

Toate formele de expresie, fie ele ornamentale sau functionale, reflecta gustul unei societati, stilul unei perioade sau un mod de a trai. Mobilierul anticare rostul lui si astfel capata in acelasi timp o valoare abstracta si concreta, caracterizand un om, un mediu sau o perioada. Pentru a putea respira in fiecare zi aerul rafinat oferit de aceste minunatii arhitecurale va trebui sa acordam o atentie sporita ingrijirii lor. Umiditatea afecteaza mobilierul antic? In desert, unde temperatura atinge usor 60ºC, o zi fierbinte este mai usor de suportat decat o zi calduroasa din tara noastra unde temperatura rareori depaseste 40ºC, deoarece gradul de umiditate de la noi este cu mult mai mare. Cu cat umezeala din aer este mai mare, cu atat toleranta la caldura este mai scazuta. Lemnul „reactioneaza“…

mai mult >
Curatarea mobilierului din rattan si bambus

Curatarea mobilierului din rattan si bambus

09 martie, 2006

In curatarea mobilierului din rattan si bambus trebuie respectate cateva etape: 1. Turnati cateva picaturi de amoniac in apa calduta si curatati-le cu o carpa moale; 2. Clatiti si lasati sa se usuce; 3. Lustruiti in final cu ulei de in. Iata o veche reteta care curata si lustruieste in acelasi timp: 1. Amestecati un litru de apa calda, o jumatate de pahar de ulei de in si o lingura de esenta de terebentina; 2. Emulsionati si conservati la cald; 3. Lustruiti cu amestecul cald si folositi o carpa moale.

mai mult >
Cum sa intretinem pielea...

Cum sa intretinem pielea...

27 ianuarie, 2006

Dintotdeauna am fost pasionati de piele! Da! Piele! Si de a noastra personala…dar mai ales de cea care acopera diverse obiecte din casa, cum ar fi: fotolii, canapele, carti. Insa pielea, indiferent de provenienta ei, imbatraneste cu timpul. Astfel, pasiunea pentru aceasta trebuie sa se materializeze, la un moment dat, in ceva constructiv: curatare, intretinere, reconditionare. Vom lua pe rand cele trei situatii in care trebuie sa curatam si sa intretinem pielea. Dar mai intai de toate, trebuie sa cunoastem exact calitatea ei. Pentru a face asta, e bine sa inmuiati un betisor cu vata in decapant special pentru piele si sa frecati putin suprafata pielii. Daca nu se constata nici o modificare a culorii, probabil ca pielea a fost vopsita cu anilina si atunci are o structura poroasa. In cazul…

mai mult >
Utilizarea spatiului interior

Utilizarea spatiului interior

27 ianuarie, 2006

Cum castigam spatiu in interior? Cu cat spatiul este mai mic, cu atat mai mult este solicitata ingeniozitatea noastra pentru a-l amenaja asa cum ne dorim. Confortul cotidian? Depinde de abilitatea cu care cream spatii functionale, punem in valoare coltisoarele intunecate sau amenajam diversele zone de depozitare Si haideti sa incepem cu … Bucataria. Bucatariile “la cheie” complete integreaza frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde, hota si chiar masina de spalat vase intr-un singur dulap care se inchide cu un oblon rulant. Pentru o bucatarie personalizata puteti apela la echipamente special concepute pentrua ocupa cat mai putin spatiu. Baia. Se poate aplica si aici solutia “la cheie“, instaland o cabina din plastic turnat ce adaposteste toate echipamentele sanitare, robinetele…

mai mult >
Elemente de feronerie

Elemente de feronerie

26 ianuarie, 2006

Mobilierul... necesita feronerie! Multi dintre noi ne-am gandit sa ne realizam singuri anumite piese de mobilier din casa. Probabil ca unii au trecut si la fapte in acest sens. Ceilalti, care nu am avut „curajul” sa ne punem aceste visuri in practica si care am vrea sa o facem, este necesar sa stim ca mobilierul necesita feronerie. Acesta este termenul generic, la fel ca la tamplarie. Insa, sunt destul de multe diferente intre ele. De aceea, ne-am hotarat sa va ajutam cu cateva clarificari si explicatii necesare despre feroneria necesara elementelor de mobilier. In general, aceasta cuprinde: silduri, balamale, chei, broaste, inele si manere tragatoare, suruburi. Toate pot fi achizitionate si cu aspect antichizat, in functie de gusturile si mobilierul dumneavoastra. Iata ce inseamna fiecare…

mai mult >