Mobilier de interior

Exista foarte multe tipuri de lemn din care pot fi confectionate piesele de mobilier pentru casa ta. Exista nenumarate moduri in care poti reconditiona piese vechi de mobilier, readucandu-le astfel la viata, in loc sa le arunci la gunoi. Si exista o gama variata de biblioteci, paturi, dulapuri, birouri sau canapele din care sa alegi, fiecare avand stilul, functionalitatea si personalitatea sa. In aceasta sectiune vei gasi mereu informatii noi si de actualitate in materie de mobila pentru casa ta

Curatarea obiectelor din piele

Curatarea obiectelor din piele

26 ianuarie, 2006

Sa curatam, sa curatam: Obiectele imbracate in pielede culoare inchisa nu necesita o ingrijire nici foarte complicata, nici foarte minutioasa: 1. este recomandabil sa frecati respectivele suprafete cu o carpa moale inmuiata in apa calda si amoniac. 2. frecati petele cu o carpa moale inmuiata intr-un amestec de alcool si glicerina, in parti egale 3. chiar si partea interioara a unei coji de banana va poate fi de folos pentru curatare. Obiecteleimbracate in pielede culoare deschisa necesita o ingrijire mai delicata: 1. tamponati usor suprafetele cu o carpa din bumbac imbibata in alcool. 2. frecati atent cu o carpa inmuiata in bere blonda. puteti folosi si partea interioara a unei coji de portocala. ideal pentru pielea deschisa la culoare si foarte fragila este aplicarea albusului de ou batut…

mai mult >
Mobilier si ornamente

Mobilier si ornamente

24 ianuarie, 2006

Pestele cel mare! Cum timp este pentru toate si toate vin la timpul lor, a fost, nu demult, la noi, un timp al bibelourilor. O intreaga "cultura" ce a starnit patimi si competitii. In centrul universului lor, "bibilourile" s-au rezemat, sagalnic sau senzual (dupa caz) pe mileuri. S-au simtit in siguranta, avand spatele asigurat de celebrisimele carpete: rapirea din serai, spanioloaica, tigrul bengalez si duioasa caprioara la izvor. Doamne, ce vremuri! A fost, asadar, timpul balerinei de portelan, al bunicului cu nepotelul pe genunchi, al cocosului infoiat si al pescarului chinez. Si, peste toate, El, pestele de sticla! Stapanul absolut! Maharajahul! A fost un timp al unui ceva ce nu stiu daca se putea numi design sau decoratiune, dar, orsicat, era romanesc si vorba cantecului, "tot ce-i romanesc…

mai mult >
Intretinerea mobilierului vechi

Intretinerea mobilierului vechi

24 ianuarie, 2006

Ceva nou....ceva vechi...ceva albastru... Cui ii place sa-si ingrijeasca si sa-si impodobeasca intocmai ca pe-o mireasa casa, va tine cont de-o traditie care spune ca vechiul si noul pot foarte bine, si chiar trebuie, sa convietuiasca intr-un camin armonios. De aceea ne vom indrepta atentia in acestarticol asupra recuperarii si intretinerii mobilelor vechi, cu sugestii ingenioase si trucuri care vor contribui la integrarea lor grabnica in decor. Fie ca e primita in dar, mostenita sau cumparata dintr-un anticariat, orice piesa de mobilier care are o varsta venerabila are si o valoare care e, de obicei, direct proportionala cu anii. Ei bine, odata cu aceasta valoare vine si o sensibilitate care face ca intretinerea ei sa necesite o atentie speciala, rabdare si chiar indemanarea unui artist.…

mai mult >
Mobilier - Stiluri traditionale

Mobilier - Stiluri traditionale

01 septembrie, 2003

Stilurile decorarilor interioare se refera atat la moda in sine, alegerea desenelor, tehnicile coloritului, cat si la implicatiile epocii. Cu exceptia motivelor vegetale, animale sau mitologice, ornamentele au reprezentat, de-a lungul timpului, simbolurile puterii. Stilurile clasice au fost impuse in primul rand de Franta, dar detin trasaturi comune in toate tarile europene. Stilul gotic, specific secolelor XIII - XV este inventat in Ile-de France. Este corespondentul unei perioade, in general instabile, care favoriza deplasarile. Piesa de mobilier caracteristica este cufarul, care joaca simultan rolul de dulap si de banca de stat. Stilul renascentist, se instaleaza in gustul general in prima jumatate a secolului XVI. Se dezvolta mai ales in timpul regelui Henric al-II-lea, de la care imprumuta…

mai mult >
Cum se mobileaza casa

Cum se mobileaza casa

01 septembrie, 2003

V-ati mutat in casa noua… intrati in intimitatea apartamentului… aruncati o privire in jur… totul e… nou, impecabil, neatins si mai ales, gol. Dar, oarecum aceasta ultima observatie nu sperie. Si asta pentru ca fiecare dintre noi gaseste foarte repede cu ce sa umple acest gol si cum sa personalizeze casa in care tocmai s-a mutat sau pe care tocmai a renovat-o. Primul lucru pe care il facem atunci cand ne apucam de mobilarea casei este sa “atarnam” tablourile mostenite sau achizitonate, in ton cu proaspetele culori ale peretilor si cu structura si unghiurile noului mobilier. Deci, pentru decorarea unui perete cu lucrari artistice este necesara crearea unei armonii care sa nu afecteze estetica generala a decorului, ce e pe cale sa prinda contur. Pentru a evita deteriorarea peretilor,…

mai mult >