Noutati

on

Deja 70% dintre elevi sunt analfabeti functional. Incotro?

08 septembrie, 2022

Toate studiile psihometrice demonstreaza imbecilizarea populatiei lumii incepand cu anul 2000. Care stiti cu ce eveniment coincide? Cu lansarea serviciului internetic world wide web (www) catre populatie, acesta fiind initial un proiect militar. Poate nu realizam acum, desi ar trebui, ca scaderea globala a coeficientului intelectual (IQ) ne va impacta major pe toate planurile. Acum cativa ani IQ-ul mediu european era de 99, Romania avand 91. Se estimeaza ca pana in anul 2050 coeficientul intelectual mediu global va fi în jur de 80. Paradoxal, cand te gandesti ca accesul la informatia de pretutindeni ar fi trebuit sa ne imbunatateasca nivelul de cunostinte... Insa, poate ca aici e si capcana: nu ne mai chinuim sa memoram informatia, si de aici si regresia vocabularului tot mai des intalnita…

mai mult >
on

Ce nu stiai despre parfum

07 septembrie, 2022

Chiar asa! De ce suntem atat de obsedati de parfum? Oare pentru ca mirosul este unul dintre cele 5 simturi ale omului? Caci, daca nu stiai deja, afla ca de la nastere si pana la varsta de 10 ani mirosul este cel mai puternic simt, de la 11 ani incolo simtul vazului trecand pe primul loc. Chiar si asa, un adult poate distinge peste 10.000 de mirosuri diferite pentru simplul motiv ca creierul genereaza permanent noi neuroni responsabili de simtul mirosului pentru a se asigura ca functioneaza in cei mai buni parametri. Ca sa nu mai zicem de puterea mirosului de a ne genera amintiri si emotii... poate acum intelegi de ce, la simplul miros al unui fel de mancare preferat, ti se face atat de pofta. Sau de ce un parfum anume te teleporteaza in exact momentul in care te-a marcat emotional prima data...…

mai mult >
on

Donatii de 60.000 lei la evenimentul "Cupa Elis"

31 august, 2022

Turneul de Golf ‘Cupa Elis” a avut loc pe data de 27 august la Theodora Golf din localitatea Teleac, judetul Alba. La eveniment au participat 150 de invitati, colaboratori, jucatori de golf si reprezentanti ai ONG-urilor. Editia cu numarul XIV Cupa Elis s-a desfasurat sub egida „Elis Routes”, un proiect pentru marcarea traseelor de ciclism si drumetii cu scopul dezvoltarii turistice. Actiunea este sustinuta de compania Elis Pavaje si realizata în colaborare cu ONG-uri. În cadrul evenimentului, invitatii au contribuit cu donatii de 20.000 lei care vor merge catre Asociatia La Pas din Alba. Elis Pavaje a oferit dublul acestei sume, cu o donatie proprie care va fi împartita mai multor asociatii. În total, 60.000 lei s-au adunat în favoarea cauzei. "Ne dorim ca împreuna cu partenerii…

mai mult >
on

Vopselele exclusiviste Benjamin Moore, disponibile oficial în România, prin Murali Store

06 iulie, 2022

Benjamin Moore, liderul mondial în segmentul vopselelor exclusiviste, s-a bucurat de pre-lansarea brandului, joi, 30 iunie, la Grădina Alhambra din Capitală. Momentul, de maxim interes pentru industria amenajărilor interioare din România, s-a materializat într-un eveniment de top, prezentat cu mândrie de către Murali Store. Aproximativ 150 de invitați – o parte importantă a comunității arhitecților și a designerilor de interior din București – s-au delectat cu discuții creative din domeniul interior design. Punctul culminant al evenimentului l-a avut în lumina reflectoarelor pe celebrul dansator Emil Rengle, care a acaparat scena și a emoționat privitorii cu un moment de dans contemporan, învelit în nuanțele Benjamin Moore. Așadar, capitala a prins culoare, iar industria…

mai mult >
on

De ce este important managementul defecțiunilor în construcții?

05 iulie, 2022

Știați căaproape 20% din valoarea pieței globale de construcții reprezintă pierderi? Conformresearchgate.net, cel puțin 20% din valoarea totală a pieței de construcții reprezintă pierderi, din care 10% sunt pierderi de materiale, 30% reprezintă refaceri de proiect sau remedieri apărute pe parcurs și 40% din muncă este neproductivă. Mai mult, aproximativ 40% din proiecte depășesc, până la finalizare, bugetele inițiale, iar în cazul a circa 90% dintre ele există întârzieri la termenele de finalizare. Principalele cauze ale acestor pierderi sunt reprezentate de schimburile incomplete de date între factorii care iau parte la elaborarea unui proiect (arhitecți, structuristi, ingineri de instalații etc.), dar și de modificările ulterioare aduse proiectelor. Ce este…

mai mult >