Noutati

Cine mai construieste case in Romania?

Cine mai construieste case in Romania?

02 septembrie, 2011

Doar 18.000 de locuinte la sase luni, majoritatea la sate Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a fost de 17.806 unitati, in scadere cu 868 locuinte fata de primele sase luni ale anului trecut, mai mult de jumatate fiind date in folosinta in mediul rural, potrivit datelor publicate vineri de INS. In intervalul analizat, au scazut atat numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cat si cel al locuintelor din fonduri private, cu 592 locuinte, respectiv cu 276 locuinte. Suceava construieste mai multe case decat toata Oltenia la un loc Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor terminate in Sud - Muntenia (-388 locuinte), Bucuresti - Ilfov (-347 locuinte ), Centru (-298 locuinte), Sud - Vest Oltenia (-294 locuinte) si Sud - Est (-142 locuinte).…

mai mult >
Acum vedem declinul din imobiliare!

Acum vedem declinul din imobiliare!

01 septembrie, 2011

Daca la nivelul preturilor cea mai mare parte a picajului a fost in 2009, volumul constructiilor abia in 2010 si 2011 a coborat accelerat Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele sapte luni din acest an la 22.822, fata de 31.768 aprobari in acelasi interval din 2009 Factori precum oprirea creditarii, scaderile remiterilor din strainatate, corectia bugetara si sporul demografic negativ au condus la adancirea crizei Din 2008 sectorul de constructii a inregistrat scaderi importante, iar potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) numarul autorizatiilor de construire acordate in Romania s-a imputinat de la un an la altul, ajungand la 22.822 pentru intervalul ianuarie-iulie 2011, cu 35% mai mic decat in perioada similara a anului 2008, cand numarul de aprobari a fost…

mai mult >
Unde poti sa-ti cumperi apartament nou prin sistemul buy back

Unde poti sa-ti cumperi apartament nou prin sistemul buy back

01 septembrie, 2011

Agentia imobiliara Premier, care se ocupa de vanzarea de locuinte doar in sudul Capitalei, a vandut cateva sute de apartamente noi prin sistemul buy-back. Pentru sistemul Buy Back Premier se preteaza aproximativ 5-600 de locuinte, dezvoltate sau promovate de companie si am vandut sute de apartamente, iar programul Prima Casa a ajutat la dezvoltarea acestui sistem. Multi dintre proprietarii de apartamente vechi s-au folosit de buy back pentru a-si achizitiona o locuinta noua, iar cele vechi au fost vandute prin credite Prima Casa, a declarat Giulio Angheloiu, manager Premier Service. Agentia practica acest sistem inca din anii 1996, iar directorul spune ca a luat amploare incepand cu anii 2005, odata cu dezvoltarea zonei Popesti Leordeni si a partii periferice a sectorului 4. Evaluarea imobilului…

mai mult >
Sunt apartamentele mai accesibile decat inainte de criza?

Sunt apartamentele mai accesibile decat inainte de criza?

31 august, 2011

In conditiile in care criza a adus dupa sine o corectie substantiala a preturilor locuintelor, tranzactiile cu case si apartamente se afla inca la un nivel modest. Sunt acestea mai putin accesibile decat in perioada de boom? Si daca da, care este explicatia lipsei de cumparatori? In august 2008, la varful pietei imobiliare, Cristi D. A decis sa-si cumpere un apartament vechi cu doua camere, cu o suprafata de 55 mp, intr-o zona relativ periferica din Bucuresti, respectiv Pantelimon.El a mers initial la banca pentru a vedea daca se incadreaza pentru un credit ipotecar de circa 80.000 euro, bani cu care, alaturi de cei 30.000 euro pe care ii adunase in timp, sa achite 110.000 euro pe apartamentul respectiv. Avand un salariu cu mult peste medie (1.300 euro), a aflat ca se califica pentru creditul…

mai mult >
Sunt casele mai accesibile decat inainte de criza?

Sunt casele mai accesibile decat inainte de criza?

29 august, 2011

Pretul in euro al apartamentelor s-a redus, insa nu si in lei, in paralel cu reducerea veniturilor romanilor. In august 2008, la varful pietei imobiliare, Cristi D. a decis sa-si cumpere un apartament vechi cu doua camere, in suprafata de 55 mp, in zona Pantelimon din Bucuresti. El a mers initial la banca pentru a vedea daca se incadreaza pentru un credit ipotecar de circa 80.000 euro, bani cu care, alaturi de cei 30.000 euro pe care ii adunase in timp, sa achite 110.000 euro pe apartamentul respectiv. Avand un salariu cu mult peste medie (1.300 euro), a aflat ca se califica pentru creditul dorit, cerintele minime de venit fiind de 1.000 euro. Comparand cu chiriile din acea perioada, s-a gandit ca mai bine ar cumpara apartamentul. Ce spune acum? Intre timp, veniturile lui Cristi au scazut…

mai mult >