Noutati

Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

18 august, 2011

Ilie Serbanescu: Acest program a ajutat doar bancile Daniel Crainic: Impactul Prima Casa 4 este mult mai slab decat cel al primelor versiuni In perioada de boom, bancile incurajau supraconsumul prin acordarea creditelor cu usurinta, dar acum situatia s-a schimbat. Statul isi asuma riscuri si s-a imprumutat pentru a ajuta bancile. In aceasta linie se inscrie si programul Prima Casa. Ilie Serbanescu, analist financiar, a declarat pentru Curierul National ca piata imobiliara nu ar fi avut nevoie de acest stimulent, iar statul ar fi trebuit, dimpotriva, sa incurajeze corectia din sectorul imobiliar. "Guvernul nu avea spatiu de manevra pentru a stimula economia. Boala de care suferea Romania era supraconsumul. Programul FMI a redus consumul, iar Guvernul nu avea multe parghii pentru a ajuta economia.…

mai mult >
CAMEX  Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti

CAMEX Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti

17 august, 2011

Intre 6 si 8 octombrie CAMEX sarbatoreste 11 ani de prezenta la Timisoara printr-o serie de evenimente „business to business” dedicate pietei constructiilor, organizate in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ordinul Arhitectilor din Romania. Cu acest prilej, la Timisoara sunt asteptati in jur de 300 de arhitecti si urbanisti din Vestul tarii. Programul aniversar CAMEX de la Timisoara cuprinde trei sectiuni de referinta: Expozitia CAMEX (6-8 octombrie), Conferinta „Management urban pentru un oras competitiv” (6 octombrie) si Conferinta de arhitectura „Interioare din Timisoara” (7 octombrie).Cele doua conferinte cu public format exclusiv din specialisti sunt axate pe trei domenii de importanta majora in contextul dezvoltarii regionale durabile: constructii,…

mai mult >
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale

Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale

17 august, 2011

Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de cutremur, alunecari de teren si inundatii din cauze naturale, nu si dezastrele provocate de mana omului. Polita de asigurare obligatorie a locuintelor acopera doar riscurile de dezastre naturale - cutremur, inundatii si alunecari de teren - la care Romania are expunere majora. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a emis in 2009 norme in aplicarea Legii nr. 260 careprevad forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor. Normele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor respecta intocmai legea si nu adauga nimic la ea. Rolul lor este sa explice practic cele trei riscuri de dezastre naturale acoperite prin polita obligatorie conform…

mai mult >
Cum mobilam Casa Capital cu 15.000 de euro

Cum mobilam Casa Capital cu 15.000 de euro

12 august, 2011

Dupa ce ati obtinut finantarea si ati construit Casa Capital, urmatorul pas este mobilarea si amenajarea ei, care, conform unor calcule, ar costa circa 25% din valoarea totala a locuintei construite. In randurile ce urmeaza vom demonstra cum poti crea spatiul ideal cu aceasta suma. Sa construiesti o casa in regie proprie, in Bucuresti, cu 300 euro/mp pare aproape imposibil. Si totusi, este posibil. Capital a demonstrat acest lucru intr-unul din numerele anterioare. Suma totala a constructiei casei Capital, amplasata la marginea orasului, ajunge la 60.000 euro, suprafata desfasurata fiind de 163 mp, structurata pe parter si etaj mansardat, trei dormitoare, trei bai, un living si o bucatarie. Ce stil s-ar potrivi acestei case? Primul pas care trebuie facut, cand te decizi sa-ti mobilezi casa,…

mai mult >
De ce in Bucuresti se vand mai putine apartamente noi decat in Budapesta

De ce in Bucuresti se vand mai putine apartamente noi decat in Budapesta

12 august, 2011

Nu ne permitem sa ne cumparam o casa noua. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, pe Bucuresti. Potrivit sursei citate, un locuitor cu venit mediu din Bucuresti nu isi permite sa achizitioneze in Capitala o locuinta noua la un pret mediu. De aceea, numarul de tranzactii este unul scazut in comparatie cu alte capitale europene din Europa Centrala si de Est. In timp ce in Bucuresti, in 2010, s-au vandut doar 1.500 de apartamente noi, in Varsovia au fost tranzactionate 10.260 de unitati rezidentiale noi, de aproape sapte ori mai mult decat in Bucuresti, in timp ce Budapesta a inregistrat vanzari cu 2,5 ori mai mari, respectiv 3.885 de unitati. 1.000 de locuinte noi vor fi livrate in Bucuresti pana la finalul anului, astfel ca stocul de apartamente…

mai mult >