Noutati

Lista de oferte de la

Lista de oferte de la "EXECUTARI SILITE": de la apartament cu patru camere din Bucuresti (45.000 de euro), la masini, terenuri si ferme

22 august, 2011

Odata cu inasprirea legislatiei muncii, care pedepseste munca la negru, executorii bancari pot pune mai usor poprire pe veniturile datornicilor la banci. Un apartament cu trei camere in centrul Bucurestiului este scos la vanzare de catre o banca pentru 100.000 de euro. Un teren de 560 mp, langa Ateneul Roman va fi licitat de la un pret de pornire de 980.000 de euro. Acestea sunt doar doua exemple din miile de anunturi de licitatii organizate de banci in urma executarilor silite. Si nu este vorba doar despre case sau terenuri. Printre oferte se numara chiar o ferma de vaci. Executorii bancari spun ca in ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitatie. "Se pot vinde repede atat autoturisme, bijuterii, ambarcatiuni, dar si cladiri si terenuri. In afara de pretul de vanzare, importanta…

mai mult >
Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

18 august, 2011

Ilie Serbanescu: Acest program a ajutat doar bancile Daniel Crainic: Impactul Prima Casa 4 este mult mai slab decat cel al primelor versiuni In perioada de boom, bancile incurajau supraconsumul prin acordarea creditelor cu usurinta, dar acum situatia s-a schimbat. Statul isi asuma riscuri si s-a imprumutat pentru a ajuta bancile. In aceasta linie se inscrie si programul Prima Casa. Ilie Serbanescu, analist financiar, a declarat pentru Curierul National ca piata imobiliara nu ar fi avut nevoie de acest stimulent, iar statul ar fi trebuit, dimpotriva, sa incurajeze corectia din sectorul imobiliar. "Guvernul nu avea spatiu de manevra pentru a stimula economia. Boala de care suferea Romania era supraconsumul. Programul FMI a redus consumul, iar Guvernul nu avea multe parghii pentru a ajuta economia.…

mai mult >
Viata la bloc, in apartamente de milioane de euro

Viata la bloc, in apartamente de milioane de euro

18 august, 2011

Cel mai scump penthouse din Capitala costa 2 milioane de euro. Altul, de 1, 5 milioane de euro, este scos la vanzare inca de anul trecut. n anii 80, doar din ochi, Ceausescu facea sa se evapore mii de case pentru a construi "penthouse-uri" oamenilor muncii: "Tovarasi, aici sa facem blocuri!". Iar pentru ca prosperitatea "republicii noastre socialiste" o cerea, rasareau peste noapte macarale, bludozere care ramau la temelie si masini care carau pamantul la marginea orasului. n cateva luni, ca furnicile, in sir indian, vedeai cum intra in bloc mese, scaune, un recamier si in cel mai fericit caz o biblioteca din lemn masiv ramasa mostenire de la bunica. ntre timp, pe ici colo, lucrurile s-au mai schimbat. Nu mai faci rand pe liste ca sa primesti casa si nici nu poti sa te mai plangi ca nu ai…

mai mult >
CAMEX  Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti

CAMEX Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti

17 august, 2011

Intre 6 si 8 octombrie CAMEX sarbatoreste 11 ani de prezenta la Timisoara printr-o serie de evenimente „business to business” dedicate pietei constructiilor, organizate in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ordinul Arhitectilor din Romania. Cu acest prilej, la Timisoara sunt asteptati in jur de 300 de arhitecti si urbanisti din Vestul tarii. Programul aniversar CAMEX de la Timisoara cuprinde trei sectiuni de referinta: Expozitia CAMEX (6-8 octombrie), Conferinta „Management urban pentru un oras competitiv” (6 octombrie) si Conferinta de arhitectura „Interioare din Timisoara” (7 octombrie).Cele doua conferinte cu public format exclusiv din specialisti sunt axate pe trei domenii de importanta majora in contextul dezvoltarii regionale durabile: constructii,…

mai mult >
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale

Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale

17 august, 2011

Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de cutremur, alunecari de teren si inundatii din cauze naturale, nu si dezastrele provocate de mana omului. Polita de asigurare obligatorie a locuintelor acopera doar riscurile de dezastre naturale - cutremur, inundatii si alunecari de teren - la care Romania are expunere majora. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a emis in 2009 norme in aplicarea Legii nr. 260 careprevad forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor. Normele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor respecta intocmai legea si nu adauga nimic la ea. Rolul lor este sa explice practic cele trei riscuri de dezastre naturale acoperite prin polita obligatorie conform…

mai mult >