Noutati

Care sunt cele mai ieftine credite din istoria

Care sunt cele mai ieftine credite din istoria "Primei case"

29 iulie, 2011

Costul total al imprumuturilor din program a crescut cu cateva mii de euro in a patra faza, raportat la cea anterioara, din cauza cresterii Euribor. Creditele din programul guvernamental au fost supuse unui trend de scumpire in ultimul timp. Mai precis, dobanda variabila a imprumuturilor in euro este exprimata in functie de indicele Euribor, peste care se adauga o marja de maxim 4%. In acest an, banca Centrala Europeana a scumpit dobanda cheie pentru euro si, implicit, s-au scumpit si creditele. Daca in primul trimestru al anului nivelul indicelui era de 1%, in trimestrul doi acesta a urcat la 1,25%, pentru ca in prezent sa ajunga la 1,56%, potrivit reprezentantilor CEC Bank. Cum au evoluat dobanzile Concret, pentru aceeasi valoare de credit, acordat pe aceeasi perioada, debitorul va avea…

mai mult >
Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri

Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri

29 iulie, 2011

Dificultatile creditarii si veniturile limitate ingreuneaza cumpararea unei locuinte Ieftinirea materialelor de constructii face si ea atractiva ridicarea unei case de la zero Wienerberger: Romanii se tem sa nu cumpere imobile supraevaluate Romanii au inceput sa-si schimbe preferintele cand vine vorba de o casa noua. Povara unui credit este prea mare, resursele financiare ale romanilor sunt tot mai limitate, iar capacitatea redusa de a strange fondurile necesare achizitiei unui imobil gata facut, face mai atractiva constructia unei locuinte de la zero. Un studiu realizat de producatorul austriac de caramida, Wienerberger, arata ca mai bine de jumatate dintre romanii care vor sa construiasca o casa prefera sa o faca singuri de la zero. Nici achizitia unei locuinte nu mai reprezinta o investitie…

mai mult >
Imobiliare: se asteapta scaderea chiriilor si valorii activelor in trimestrul trei

Imobiliare: se asteapta scaderea chiriilor si valorii activelor in trimestrul trei

29 iulie, 2011

Companiile imobiliare estimeaza pentru trimestrul trei scaderea chiriilor si a valorii activelor imobiliare pe piata romaneasca, dar au asteptari optimiste legate de interesul chiriasilor si al investitorilor pentru Romania, potrivit unui sondaj al The Royal Institution of Chartered Surveyors. Sondajul a fost realizat in perioada 3-27 iunie in randul companiilor internationale si a firmelor locale din sectorul imobiliar, carora li s-a cerut sa previzioneze conditiile de pe piata din urmatoarele trei luni fata de trimestrul anterior. La sondaj au participat aproape 890 de companii si au fost analizate piata birourilor, de retail si cea industriala. Asteptarile privind evolutia chiriilor si a valorii activelor sunt negative in jumatate din tarile din Europa, previziunile legate de Grecia, Portugalia…

mai mult >
Construim din ce mai putine case. Autorizatiile eliberate, in scadere

Construim din ce mai putine case. Autorizatiile eliberate, in scadere

28 iulie, 2011

Cu toate ca economia Romaniei a trecut pe plus in prima parte a anului, costructiile si imobiliarele nu se pot mandri cu acest lucru. Romanii inca nu se aventureaza sa-si cumpere sau sa-si construiasca o casa. O dovada este si numarul in scadere de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in prima jumatate a anului numarul autorizatiilor pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a ridicat la 18.938 in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada din anul anterior. Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (-406 autorizatii), Centru (-297 autorizatii), Nord-Est (-274 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-204 autorizatii). Pe de alta parte, cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest…

mai mult >
55% dintre romanii care isi construiesc casa aleg singuri materialele

55% dintre romanii care isi construiesc casa aleg singuri materialele

28 iulie, 2011

Peste jumatate dintre romanii care isi construiesc casa cred ca decizia referitoare la materiale de constructii utilizate trebuie sa le apartina, indiferent de recomandarile specialistilor, potrivit unui studiu realizat de producatorul de caramida Wienerberger pe un esantion de 800 de respondenti la nivel national. Peste 50% dintre ei spun ca ar prefera sa faca o casa de la zero, decat sa cumpere o casa gata construita sau la rosu. In plus, romaniidin nordul tarii isi doresc o casa pentru placerea de a avea o gradina, in vreme ce romanii din regiunea sudica a tarii vor casa pe pamant pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc. In Romania se construiesc in medie circa 2 case noi pe an la mia de locuitori, in vreme ce media europeana este de minim 3,5 case noi pe an la mia de locuitori.…

mai mult >