Noutati

Construim din ce mai putine case. Autorizatiile eliberate, in scadere

Construim din ce mai putine case. Autorizatiile eliberate, in scadere

28 iulie, 2011

Cu toate ca economia Romaniei a trecut pe plus in prima parte a anului, costructiile si imobiliarele nu se pot mandri cu acest lucru. Romanii inca nu se aventureaza sa-si cumpere sau sa-si construiasca o casa. O dovada este si numarul in scadere de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in prima jumatate a anului numarul autorizatiilor pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a ridicat la 18.938 in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada din anul anterior. Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (-406 autorizatii), Centru (-297 autorizatii), Nord-Est (-274 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-204 autorizatii). Pe de alta parte, cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest…

mai mult >
55% dintre romanii care isi construiesc casa aleg singuri materialele

55% dintre romanii care isi construiesc casa aleg singuri materialele

28 iulie, 2011

Peste jumatate dintre romanii care isi construiesc casa cred ca decizia referitoare la materiale de constructii utilizate trebuie sa le apartina, indiferent de recomandarile specialistilor, potrivit unui studiu realizat de producatorul de caramida Wienerberger pe un esantion de 800 de respondenti la nivel national. Peste 50% dintre ei spun ca ar prefera sa faca o casa de la zero, decat sa cumpere o casa gata construita sau la rosu. In plus, romaniidin nordul tarii isi doresc o casa pentru placerea de a avea o gradina, in vreme ce romanii din regiunea sudica a tarii vor casa pe pamant pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc. In Romania se construiesc in medie circa 2 case noi pe an la mia de locuitori, in vreme ce media europeana este de minim 3,5 case noi pe an la mia de locuitori.…

mai mult >
Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze

Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze

28 iulie, 2011

O locuinta in suprafata de 120 mp poate deveni independenta de furnizorii de apa, curent si gaze prin adoptarea unei solutii integrate bazata pe panouri solare, centrala termica si sistem propriu de alimentare cu apa la un cost de 18.411 euro. Prin comparatie, costul racordarii la utilitatile clasice pentru acelasi tip de locuinta se ridica la 16.587 euro. Chiar daca implica un cost aditional de 2.000 de euro, intretinerea sistemului ecologic este de 58,72 euro lunar, in timp ce la varianta clasica intretinrea lunara ajunge la 152,28 euro. Practic, pe parcursul a zece ani o familie poate economisi circa 28.000 lei prin utilizarea acestei variante. „Varianta economica pe care o prezentam presupune o investitie de circa 18.000 euro, cea recomandata ajunge la 23.000 euro, iar pentru persoanele…

mai mult >
Cine se mai incumeta sa-si cumpere o casa

Cine se mai incumeta sa-si cumpere o casa

20 iulie, 2011

Bugetele pentru achizitia unei locuinte au scazut de la minimum 80.000 de euro, inainte de criza, la 50.000 -60.000 de euro, in prezent. Romanul care vrea sa scape de chirie si sa devina proprietar are ceva mai putini bani decat in 2008, pandeste ofertele la apartamentele construite inainte de 1990 si colinda filialele bancilor pentru a-si depune dosarul pentru programul "Prima casa". Veniturile romanilor au fost puternic afectate de cei doi ani de criza economica. Cei care se incumetau, in 2008, sa-si ia un credit pentru o locuinta aveau un venit medie de familie de 1.000-1.300 de euro. Acum, persoanele care doresc sa devina proprietari abia daca au un venit de 700-1.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Coldwell Banker Affiliates of Romania. Catalin Scripcaru, presedintele retelei Century…

mai mult >
REHAU ofera cursuri de specializare gratuite

REHAU ofera cursuri de specializare gratuite

20 iulie, 2011

“Academia REHAU” sustine specialistii in constructii din Romania, oferind cursuri gratuite in Bucuresti, Cluj si Bacau. Noile norme in domeniul constructiilor, trendul in proiectare, reabilitarea energetica sau metodele speciale de instalare sunt doar cateva dintre temele dezbatute in cadrul acestor cursuri. Seminariile sunt sustinute de instructori si experti REHAU, avand ca element central utilizarea inteligenta a energiei din mediu, si sunt structurate pe doua categorii, oferind cursantilor atat expertiza tehnica cat si training comercial. In cadrul acestor cursuri, participantii vor dobandi cunostinte despre infrastructura si tehnica mediului, tehnica instalatiilor termice, sanitare si regenerative, tehnica ferestrelor si fatadelor, pe langa o initiere in utilizarea software-urilor…

mai mult >