Noutati

Pretul apartamentelor a stagnat in primele patru luni din 2011 si a inceput sa scada in ultimele doua

Pretul apartamentelor a stagnat in primele patru luni din 2011 si a inceput sa scada in ultimele doua

01 iulie, 2011

Preturile apartamentelor vechi au avut oscilatii mici la nivelul primului semestru din ancest an. S-au inregistrat usoare cresteri in prima parte a anului, insa ultimele doua luni au venit cu un trend descendent al preturilor. Indicele national imobiliare.ro are la jumatatea anului o valoare de 1.034 euro/mp util, foarte apropiata de cea inregistrata cu sase luni in urma. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand valoarea acestuia era de 1.163 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 11,1% mai mici. In acest semestru, variatii mai mari ale preturilor au avut loc pe segmentul apartamentelor noi unde asistam pe de-o parte la scaderi de peste 5% cum s-a intamplat la Brasov, dar si la cresteri cum sunt cele din Capitala. Proprietarii de apartamente vechi au fost mult mai pasivi, preturile…

mai mult >
Cum sa ne amenajam gradina

Cum sa ne amenajam gradina

01 iulie, 2011

Gradina este frumoasa atunci cand plantele ajung la maturitate iar florile ne imbata cu miresme si culori, cand beneficiaza de aranjamente din pietre, cascada sau iaz. Gradina, indiferent de dimensiunile pe care le are, reprezinta spatiul de relaxare perfect. Din acest motiv, statutul gradinii din jurul casei s-a schimbat in ultimii ani, devenind un loc unde arta si pasiunea pentru plante se impletesc. In amenajarea gradinii, la fel ca si in cazul interiorului casei, exista o serie de tendinte. Fie ca se opteaza pentru clasic, retro, feng-shui sau eco, este indicat sa se apeleze la un specialist, deoarece o imbinare aleatorie a acestor stiluri ar putea transforma acest spatiu minunat intr-un kitsch. Pe langa plante, care mai de care mai interesante, si arbusti, din gradina moderna nu pot lipsi…

mai mult >
Stocul de locuinte pune presiune pe preturi

Stocul de locuinte pune presiune pe preturi

27 iunie, 2011

Pretul locuintelor din zonele rezidentiale centrale a crescut usor in ultimele luni. Analistul imobiliar Liviu Ureche apreciaza ca este posibil ca in perioada urmatoare, stocul in continua scadere de locuinte noi sa creeze unele presiuni pe piata imobiliara. „Nu se mai construieste aproape nimic, iar stocul de locuinte e in scadere de la o luna la alta. Ce se va intampla in conditiile in care se va ajunge la limita de jos? Chiar daca se manifesta inca criza, cerere exista si este posibil ca acest stoc foarte redus de locuinte sa puna presiune pe preturi”, ne-a declarat Liviu Ureche. Unde nu se vand locuinte Activitatea redusa din constructii in perioada anilor 2009-2010 indica si pentru perioada 2011-2012 o scadere semnificativa a numarului de locuinte realizate. Scaderea an de an a numarului…

mai mult >
Cele mai neobisnuite cinci case in care poti sa traiesti

Cele mai neobisnuite cinci case in care poti sa traiesti

27 iunie, 2011

Cat costa locuinta construita pe un pod. Daca ai imaginatie, poate ti-ar placea sa locuiesti intr-o casa mai atipica. Ce-ai spune de o locuita amplasata pe un pod sau una construita intr-un turn de apa? Casa pod Arhitectul Max Pritchard reuseste sa scoata la suprafata spiritul de aventura din Casa turn apa fiecare. El a construit o casa amplasata pe un...pod. Costa 175.000 de euro si este situata la doar o ora de mers cu masina de orasul australian Adelaide. Chiar si materialele de constructie sunt atipice. Peretii casei sunt fabricati din sticla si sunt transparenti, scriu cei de la oddee.com. Daca iti place viata la inaltime, atunci poti incerca o casa situata chiar intr-un turn de apa de unde poti vedea chiar Oceanul Pacific. Locuinta are chiar si garaj, dar si un imens cinematograf. Poti…

mai mult >
Cum aleg romanii bancile cand iau un credit pentru casa

Cum aleg romanii bancile cand iau un credit pentru casa

24 iunie, 2011

Cand cauta un imprumut pentru achizitia unei locuinte, romanii aleg un creditor cu costuri scazute sau care are in acel moment in derulare o oferta promotionala, potrivit unui studiu. Romanii care au nevoie de un imprumut pentru a-si cumpara o locuinta spun ca principalul criteriu in functie de care isi aleg banca finantatoare este costul, potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", realizat de BCR, impreuna cu agentia de consultanta imobiliara Coldwell Banker. In al doilea rand, romanii sunt atrasi de ofertele promotionale, dar si de cat de operativa este banca. In schimb, prestigiul bancii, recomandarile primite de la cunostinte sau clasificarile facute de publicatiile de specialitate sunt mult mai putin importante pentru viitorii debitori. Peste 45% dintre cei care vor sa…

mai mult >