Noutati

Udrea vrea 200 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitarea termica a locuintelor

Udrea vrea 200 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitarea termica a locuintelor

03 iunie, 2011

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a cerut Comisiei Europene sa permita finantarea reabilitarii termice a locuintelor cu fonduri europene si vizeaza in acest sens atragerea unei sume de 200 de milioane de euro. "Am cerut sa ni se permita reabilitarea termica cu fonduri europene. Ne-am gandit sa cerem de la Comisia Europeana 200 milioane de euro pentru reabilitarea termica", a spus Udrea intr-o conferinta de presa. Ea a adaugat ca ar putea fi alocati pentru reabilitarea termica bani din alte programe, care risca sa nu fie cheltuiti. Totodata, ministrul a mai spus ca locatarii care vor accesa credite pentru reabilitarea termica a locuintelor nu vor plati dobanda, care va fi sustinuta de catre MDRT, si nu vor fi obligati sa-si ipotecheze apartamentele, pentru ca statul va garanta…

mai mult >
Expertiza arhitectilor si designerilor in primul showroom Akzo Nobel din Romania

Expertiza arhitectilor si designerilor in primul showroom Akzo Nobel din Romania

30 mai, 2011

Compania olandeza Akzo Nobel a deschis primul showroom din Romania intr-un concept nou pentru piata de lacuri si vopsele. Orice client trece pragul spatiului comercial Akzo Nobel beneficiaza de expertiza arhitectilor si designerilor, astfel incat sfaturile practice si tehnice sa fie in armonie cu cele estetice. Fiecare casa are personalitatea ei imprumutata din preferintele si activitatea proprietarilor, de aceea solutiile personalizate sunt pe primul plan in alegerea culorilor. Showroom-ul Akzo Nobel din Calea Grivitei 206 bis a fost creat special pentru cei care isi doresc confortul unui camin elegant si o atmosfera plina de culoare, atat la interior cat si la exterior. Aproximativ 200 de metri patrati sunt pusi la dispozitia clientilor, cu spatii de expunere pentru cele mai cunoscute branduri…

mai mult >
Cat te costa un sistem de panouri solare pe casa

Cat te costa un sistem de panouri solare pe casa

18 mai, 2011

Pe langa faptul ca tehnologia asigura apa calda si incalzirea locuintei la costuri mai mici decat retelele centrale de utilitati, durata de folosinta a panourilor solare poate depasi 20 de ani. "Pentru o casa structurata pe parter plus etaj, cu suprafata de 80 de metri patrati pe nivel, bugetul de care aveti nevoie pentru a dota locuinta cu un sistem de panouri solare plus boiler extern care sa asigure apa calda menajera porneste de la aproximativ 434 de euro", ne-a spus Domitian Covaci, reprezentant vanzari al companiei Solariss. Acesta adauga, insa, ca un sistem ieftin are o fiabilitate scazuta in timp, motiv pentru care se recomanda achizitionarea unuia care, desi este mai scump la cumparare, are o durata de viata de chiar si 20 de ani si un randament mult mai ridicat. Un astfel de sistem…

mai mult >
DEZBATERE: Mai avem nevoie de agenti imobiliari?

DEZBATERE: Mai avem nevoie de agenti imobiliari?

18 mai, 2011

Cei 10.000 de agenti imobiliari care activau in Romania in perioada de boom al pietei au reusit sa isi atraga antipatia publica, reprosul principal ce li se aduce fiind ca acela ca au castigat sume importante de bani fara prea mult efort. Desi criza i-a secerat pe 7.000 dintre ei, cei care au supravietuit au inca mult de lucru la capitolul imagine. Potentialul financiar al industriei a determinat o serie de bucuresteni, cu pregatiri in varii domenii, sa se indrepte spre profesia de agent imobiliar. In perioada de glorie a pietei, la 250 de oameni era repartizat un broker imobiliar. Si acum mai circula legenda taximetristilor transformati peste noapte in agenti imobiliari cu masini de lux la scara. Criza a cernut, in ultimii trei ani, o buna parte din agentiile de apartament, iar brokerii ramasi…

mai mult >
Nimeni nu stie exact cand se reia Prima casa

Nimeni nu stie exact cand se reia Prima casa

17 mai, 2011

Oana Petrescu, vicepresedinte executiv pe retail al BCR Momentul reluarii programului "Prima casa", in care statul mai asigura garantii doar de 50% pentru vanzarea de credite ipotecare, ramane in ceata chiar si dupa ce Ministerul Finantelor a organizat vinerea trecuta o intalnire la care au participat bancherii, reprezentantii Bancii Nationale si ai Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, institutia care gestioneaza plafonul de garantii. In urma discutiilor rezulta ca mingea este acum in terenul bancherilor. Fiecare banca interesata de program trebuie sa isi revizuiasca normele de creditare astfel incat sa convinga BNR ca imprumuturile "Prima casa" nu vor pune probleme din punctul de vedere al riscului asumat, in conditiile in care garantia statului va acoperi numai jumatate din suma.…

mai mult >