Noutati

Cu cat s-au ieftinit apartamentele din Bucuresti

Cu cat s-au ieftinit apartamentele din Bucuresti

23 februarie, 2011

Apartamentele noi si cele vechi s-au devalorizat la fel de mult in ultimii ani, reiese dintr-o analiza imopedia.ro care a luat in calcul pretul mediu al locuintelor din Bucuresti incepand din ianuarie 2008 pana in decembrie 2010. Concret, datele arata ca locuintele din blocurile vechi s-au ieftinit in ultimii trei ani cu 40%, in timp ce apartamentele noi au cunoscut o scadere de 39%. Studiul imopedia.ro arata declinul puternic inregistrat de segmentul rezidential al pietei imobiliare de la debutul crizei. Este interesant de observat evolutia din lunile iunie-iulie 2009, cand valorile au avut o tendinta crescatoare. Perioada coincide cu lansarea programului Prima Casa, insa optimismul proprietarilor a fost doborat de realitatea pietei, care a demonstrat ca preturile nu erau in concordanta cu…

mai mult >
Cel mai mare proiect, Confort City: 1.000 de familii in 1.680 de apartamente la marginea Capitalei

Cel mai mare proiect, Confort City: 1.000 de familii in 1.680 de apartamente la marginea Capitalei

23 februarie, 2011

Reportaj in complexul rezidential al fratilor Negoita Celebra "locatie" invocata in repetate randuri de catre consultantii imobiliari pare a fi mai putin importanta in aceasta perioada decat pretul. Treci de targul auto din Vitan, de pe malul Dambovitei, si mai mergi aproape patru kilometri pana ajungi langa proiectul Confort City, cel mai mare ansamblu rezidential construit in Bucuresti in ultimii ani: sase tronsoane cu 12 blocuri si 1.680 de apartamente, din care zece blocuri au fost finalizate, iar ultimele doua (280 de apartamente) sunt la stadiul de finisaje, urmand a fi date in folosinta in vara. Un indicator mare cu o sageata inspre dreapta te ghideaza din Splaiul Unirii catre un drum de beton prin mijlocul unui camp care da senzatia ca este brazdat recent. Un sir de circa 20 de masini…

mai mult >
INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009

INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009

21 februarie, 2011

Locuintele costau in trimestrul trei al anului trecut, cea mai recenta perioada de raportare a INS, cu 4% mai putin fata de trimestrul anterior si cu 7% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Preturile de tranzactionare pentru casele din mediul urban au atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani dupa o reducere de 12%, in special ca urmare a ieftinirii cu peste 6% din trimestrul al treilea din 2010. In mediul rural, casele s-au ieftinit cu circa 11%. 400 mld. euro, averea imobiliara a romanilor In cazul apartamentelor, preturile au scazut in ultimii doi ani cu peste 9% atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. In trimestrul trei din 2010 preturile la apartamentele din Bucuresti s-au redus aproape 2%, in timp ce in restul tarii scaderea a fost mult mai accentuata, de peste 6%. Elaborarea…

mai mult >
Seturile de bucatarie domina piata de electrocasnice incorporabile

Seturile de bucatarie domina piata de electrocasnice incorporabile

21 februarie, 2011

Cele mai vandute produse sunt plitele, hotele si cuptoarele. In urmatorii doi ani incorporabilele vor ocupa 14% din piata de electrocasnice. Romanii au platit in medie 740 de euro pe acest tip de produse, in 2010. Romanii aleg din ce in ce mai des electrocasnicele incorporabile in detrimentul celor de sine statatoare, acestea urmand sa atinga aproape 15% din vanzarile totale ale pietei de electrocasnice mari in urmatorii doi ani. "De la aparitia lor pe piata romaneasca la sfarsitul anilor '90, electrocasnicele incorporabile au cunoscut un ritm sustinut de crestere neafectat de fluctuatiile ocazionale ale mediului economic. Electrocasnicele incorporabile castiga treptat teren in fata celor de sine statatoare, urmand ca in urmatorii doi ani sa reprezinte aproximativ 14% din totalul pietei autohtone…

mai mult >
Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro

Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro

21 februarie, 2011

Pentru majoritatea bucurestenilor achizitia unui apartament nou ramane o misiune aproape imposibila, in conditiile in care pentru proiectele din interiorul orasului preturile garsonierelor pornesc de la circa 60.000 de euro, arata o analiza a ZF. Cu alte cuvinte, fara un salariu de cel putin 600 de euro lunar este aproape imposibil de suportat o rata de circa 350 de euro la un imprumut de 57.000 de euro prin programul Prima casa, cu ajutorul caruia poate fi achizitionata o garsoniera in Bucurestii Noi sau in Obor. Potrivit celor mai recente informatii de la Institutul National de Statistica, salariul mediu net in Capitala este de 1.864 lei (440 de euro), venituri din care nu poate fi sustinuta decat eventuala achizitie a unei garsoniere intr-un bloc vechi de la marginea Bucurestiului. Cat…

mai mult >