Noutati

Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni

Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni

17 februarie, 2011

Majoritatea locuintelor pe pamant nu scad sub pragul de 120.000 euro Imobiliare.ro: Pragul psihologic de 60.000 de euro face apartamentele mai atractive Desi la nivel national cele mai multe oferte din rezidentialul romanesc sunt despre apartamente, aproximativ 69,5% din stocul national de locuinte scoase la vanzare, nu acestea sunt cele mai afectate. Locuintele pe pamant reprezinta 22,5% din oferta rezidentiala de la noi, si este cea mai afectata si si-ar putea pastra proportiile. Asta pentru ca au mai ramas vile si case ale caror preturi nu pot scadea sub pragul de 120.000 de euro, adica de doua ori mai mult decat pragul psihologic al cumparatorului roman de locuinte. In marile orase din tara, pe segmentul lor, casele care sunt mai scumpe de 120.000 de euro sunt foarte multe. Potrivit datelor…

mai mult >
Notarii scad preturile cu pana la 70%

Notarii scad preturile cu pana la 70%

16 februarie, 2011

Grila notarilor, lista dupa care notarii calculeaza impozitele minime pentru vanzarile de apartamente si terenuri, aduce in acest an preturi semnificativ mai mici decat cele inregistrate in 2010. Sunt zone in noua grila a notarilor unde valorile stabilite pentru locuinte sunt cu aproape 70% mai mici decat anul trecut. Oferim mai multe exemple de zone din Bucuresti relevante privind noile taxe pe tranzactiile imo-biliare. Garsoniera in Baneasa Pentru cei ce vor sa cumpere o locuinta, aceasta veste a micsorarii grilei notarilor este buna, si asta pentru ca vor plati taxe mai mici pe tranzactiile imobiliare. Printre cele mai mari scaderi din grila notarilor din acest an o inregistreaza garsonierele din zona Baneasa. Astfel, cele din B-dul Aerogarii, Marinarilor, Ficusului, Neagoe Voda si Elena…

mai mult >
Cum s-au prabusit preturile din

Cum s-au prabusit preturile din "paradisurile" Imobiliare

16 februarie, 2011

Terenurile, casele si apartamentele din zonele apropiate Capitalei au cunoscut, in ultimii doi ani, cele mai spectaculoase scaderi de preturi din tara, ajungand de doua ori mai ieftine. Zonele limitrofe ale Bucurestiului, precum Branesti, Pipera sau Domnesti erau, in perioada de boom imobiliar, unele dintre cele mai vanate. Ele erau atractive atat pentru cei care doreau sa-si construiasca o casa departe de agitatia orasului, cat si pentru cei care dispuneau de bani si cumparau terenuri de mii de metri patrati cu speranta unui castig ulterior din revanzarea lor, in contextul in care preturile cresteau de la o luna la alta. Astazi, aceste zone se afla in topul ieftinirilor, iar cumparatorii lipsesc aproape cu desavarsire. Asta chiar daca proprietarii sunt dispusi sa negocieze ca nicaieri in…

mai mult >
Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte

Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte

15 februarie, 2011

Interesul potentialilor clienti pentru proprietatile de pe Valea Prahovei a inceput sa creasca in lunile ianuarie si februarie din acest an, continuand trendul ascendent inregistrat in ultimele luni ale anului trecut. Cele mai vanate zone de catre cei care doresc sa achizitioneze o casa la munte sunt Breaza, Brebu si Campina, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro si asta deoarece preturile se mentin inca la un nivel relativ accesibil. In Breaza, spre exemplu, o casa cu trei camere, construita in 2002, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati si un teren aferent de 250 de metri patrati poate fi achizitionata la un pret de 47.800 euro nefinisata sau 59.000 de euro cu toate finisajele si semi-mobilata. De altfel, reprezentantii agentiilor imobiliari din zonele amintite,…

mai mult >
Unde sunt chiriile dupa doi ani de scadere

Unde sunt chiriile dupa doi ani de scadere

11 februarie, 2011

In Capitala, tarifele pentru 3 camere au scazut cu 40%, iar pentru 4 camere cu 47% Pretul mediu solicitat pentru garsoniere a coborat la 235 euro lunar Adrian Crivii: Oamenii nu mai sunt atrasi de "marele oras" Daca proprietarii de apartamente bune de inchiriat din Capitala au sperat anul trecut ca in 2011 va fi mai bine si ca vor putea cere sume mai mari de la chiriasi s-au inselat inca o data. La fel ca si in ultimii doi ani, 2009 si 2010, nici acesta nu iese din tiparul chiriilor, care evolueaza tot mai mult in favoarea celor care cauta o locuinta de inchiriat. Tendinta prezentata de prima luna a anului a confirmat ca evolutia normala a chiriilor nu poate fi decat una de scadere, in ciuda unui stoc tot mai mic. Potrivit lui Adrian Crivii, presedintele companiei de evaluare, Darian, scaderea…

mai mult >