Noutati

INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009

INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009

21 februarie, 2011

Locuintele costau in trimestrul trei al anului trecut, cea mai recenta perioada de raportare a INS, cu 4% mai putin fata de trimestrul anterior si cu 7% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Preturile de tranzactionare pentru casele din mediul urban au atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani dupa o reducere de 12%, in special ca urmare a ieftinirii cu peste 6% din trimestrul al treilea din 2010. In mediul rural, casele s-au ieftinit cu circa 11%. 400 mld. euro, averea imobiliara a romanilor In cazul apartamentelor, preturile au scazut in ultimii doi ani cu peste 9% atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. In trimestrul trei din 2010 preturile la apartamentele din Bucuresti s-au redus aproape 2%, in timp ce in restul tarii scaderea a fost mult mai accentuata, de peste 6%. Elaborarea…

mai mult >
Seturile de bucatarie domina piata de electrocasnice incorporabile

Seturile de bucatarie domina piata de electrocasnice incorporabile

21 februarie, 2011

Cele mai vandute produse sunt plitele, hotele si cuptoarele. In urmatorii doi ani incorporabilele vor ocupa 14% din piata de electrocasnice. Romanii au platit in medie 740 de euro pe acest tip de produse, in 2010. Romanii aleg din ce in ce mai des electrocasnicele incorporabile in detrimentul celor de sine statatoare, acestea urmand sa atinga aproape 15% din vanzarile totale ale pietei de electrocasnice mari in urmatorii doi ani. "De la aparitia lor pe piata romaneasca la sfarsitul anilor '90, electrocasnicele incorporabile au cunoscut un ritm sustinut de crestere neafectat de fluctuatiile ocazionale ale mediului economic. Electrocasnicele incorporabile castiga treptat teren in fata celor de sine statatoare, urmand ca in urmatorii doi ani sa reprezinte aproximativ 14% din totalul pietei autohtone…

mai mult >
Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni

Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni

17 februarie, 2011

Majoritatea locuintelor pe pamant nu scad sub pragul de 120.000 euro Imobiliare.ro: Pragul psihologic de 60.000 de euro face apartamentele mai atractive Desi la nivel national cele mai multe oferte din rezidentialul romanesc sunt despre apartamente, aproximativ 69,5% din stocul national de locuinte scoase la vanzare, nu acestea sunt cele mai afectate. Locuintele pe pamant reprezinta 22,5% din oferta rezidentiala de la noi, si este cea mai afectata si si-ar putea pastra proportiile. Asta pentru ca au mai ramas vile si case ale caror preturi nu pot scadea sub pragul de 120.000 de euro, adica de doua ori mai mult decat pragul psihologic al cumparatorului roman de locuinte. In marile orase din tara, pe segmentul lor, casele care sunt mai scumpe de 120.000 de euro sunt foarte multe. Potrivit datelor…

mai mult >
Notarii scad preturile cu pana la 70%

Notarii scad preturile cu pana la 70%

16 februarie, 2011

Grila notarilor, lista dupa care notarii calculeaza impozitele minime pentru vanzarile de apartamente si terenuri, aduce in acest an preturi semnificativ mai mici decat cele inregistrate in 2010. Sunt zone in noua grila a notarilor unde valorile stabilite pentru locuinte sunt cu aproape 70% mai mici decat anul trecut. Oferim mai multe exemple de zone din Bucuresti relevante privind noile taxe pe tranzactiile imo-biliare. Garsoniera in Baneasa Pentru cei ce vor sa cumpere o locuinta, aceasta veste a micsorarii grilei notarilor este buna, si asta pentru ca vor plati taxe mai mici pe tranzactiile imobiliare. Printre cele mai mari scaderi din grila notarilor din acest an o inregistreaza garsonierele din zona Baneasa. Astfel, cele din B-dul Aerogarii, Marinarilor, Ficusului, Neagoe Voda si Elena…

mai mult >
Cum s-au prabusit preturile din

Cum s-au prabusit preturile din "paradisurile" Imobiliare

16 februarie, 2011

Terenurile, casele si apartamentele din zonele apropiate Capitalei au cunoscut, in ultimii doi ani, cele mai spectaculoase scaderi de preturi din tara, ajungand de doua ori mai ieftine. Zonele limitrofe ale Bucurestiului, precum Branesti, Pipera sau Domnesti erau, in perioada de boom imobiliar, unele dintre cele mai vanate. Ele erau atractive atat pentru cei care doreau sa-si construiasca o casa departe de agitatia orasului, cat si pentru cei care dispuneau de bani si cumparau terenuri de mii de metri patrati cu speranta unui castig ulterior din revanzarea lor, in contextul in care preturile cresteau de la o luna la alta. Astazi, aceste zone se afla in topul ieftinirilor, iar cumparatorii lipsesc aproape cu desavarsire. Asta chiar daca proprietarii sunt dispusi sa negocieze ca nicaieri in…

mai mult >