Noutati

Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte

Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte

15 februarie, 2011

Interesul potentialilor clienti pentru proprietatile de pe Valea Prahovei a inceput sa creasca in lunile ianuarie si februarie din acest an, continuand trendul ascendent inregistrat in ultimele luni ale anului trecut. Cele mai vanate zone de catre cei care doresc sa achizitioneze o casa la munte sunt Breaza, Brebu si Campina, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro si asta deoarece preturile se mentin inca la un nivel relativ accesibil. In Breaza, spre exemplu, o casa cu trei camere, construita in 2002, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati si un teren aferent de 250 de metri patrati poate fi achizitionata la un pret de 47.800 euro nefinisata sau 59.000 de euro cu toate finisajele si semi-mobilata. De altfel, reprezentantii agentiilor imobiliari din zonele amintite,…

mai mult >
Cum incearca dezvoltatorii imobiliari sa-si atraga clienti

Cum incearca dezvoltatorii imobiliari sa-si atraga clienti

11 februarie, 2011

Pentru a momi cumparatorii, constructorii proiectelor rezidentiale noi dau la pachet cu apartamentele diverse produse si servicii, precum locul de parcare, mobila sau consultanta in design. Deoarece reducerile de preturi nu au convins nici pe departe potentialii clienti sa cumpere apartamente, dezvoltatorii proiectelor rezidentiale noi scot la inaintare diferite produse de marketing, pe post de ultima arma in lupta de a ramane pe piata. Spre exemplu, daca in urma cu trei ani, un loc de parcare era vandut separat de locuinta si costa pana la 15.000 de euro, astazi, in majoritatea cazurilor, acesta este inclus in pretul casei, la fel ca si boxa de la subsol. Mai mult, cand, in 2008, foarte multi cumparatori reclamau faptul ca taxele de management ale blocurilor noi erau foarte mari, in prezent…

mai mult >
Unde sunt chiriile dupa doi ani de scadere

Unde sunt chiriile dupa doi ani de scadere

11 februarie, 2011

In Capitala, tarifele pentru 3 camere au scazut cu 40%, iar pentru 4 camere cu 47% Pretul mediu solicitat pentru garsoniere a coborat la 235 euro lunar Adrian Crivii: Oamenii nu mai sunt atrasi de "marele oras" Daca proprietarii de apartamente bune de inchiriat din Capitala au sperat anul trecut ca in 2011 va fi mai bine si ca vor putea cere sume mai mari de la chiriasi s-au inselat inca o data. La fel ca si in ultimii doi ani, 2009 si 2010, nici acesta nu iese din tiparul chiriilor, care evolueaza tot mai mult in favoarea celor care cauta o locuinta de inchiriat. Tendinta prezentata de prima luna a anului a confirmat ca evolutia normala a chiriilor nu poate fi decat una de scadere, in ciuda unui stoc tot mai mic. Potrivit lui Adrian Crivii, presedintele companiei de evaluare, Darian, scaderea…

mai mult >
Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?

Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?

09 februarie, 2011

Stocul existent de apartamente noi este format din locuinte prea spatioase in raport cu puterea de cumparare a romanilor. Specialistii consultati de Wall-Street.ro au explicat cum s-a ajuns la acest lucru si care sunt solutiile pentru noile dezvoltari rezidentiale. Ce buget au romanii pentru locuintele noi Oferta actuala de locuinte noi este alcatuita din apartamente cu suprafete prea mari care nu corespund familiilor de romani cu venituri medii, sunt concluziile celui mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Reas, in colaborare cu Jones Lang LaSalle. Locuintele noi sunt prea mari daca vorbim de clasa medie, cumparatorii cu venituri Alexandru Pricop medii. Bugetele sunt restranse pe acest segment si de aceea se cauta suprafete mai reduse, explica Alexandru Pricop (foto), managing…

mai mult >
Cine cumpara proiectele imobiliare falimentate

Cine cumpara proiectele imobiliare falimentate

09 februarie, 2011

Cinci proiecte imobiliare mari, intrate in faliment in 2010, sunt scoase la licitatie in acest an. Investitorii insa nu par prea interesati de niste proprietati a caror dezvoltare trebuie continuata. Majoritatea sunt proiecte rezidentiale aflate in diferite stadii de constructie, care trebuie repozitionate pe piata. Gandite ca ansambluri exclusiviste, aceste proiecte au fost prinse de criza pe picior gresit, in primul rand din cauza preturilor pe care le avansau. Problema cu aceste proiecte este ca sunt supraevaluate de catre banci, deoarece au o expunere foarte mare pe aceste proprietati si spera sa isi recupereze banii in urma unei tranzactii. Poate cand aceste imobile vor ajunge la o valoare reala vom putea vedea si tranzactii, dar nu am ajuns inca acolo, spune Martin Slabbert, managing…

mai mult >