Noutati

Cum udam plantele iarna

Cum udam plantele iarna

28 ianuarie, 2011

Iarna, cand plantele trec prin repaus, apa se administreaza rar si numai cand pamantul este uscat. Unele plante se multumesc doar cu afanarea stratului de pamant de la ... Viata plantei este conditionata de prezenta apei. Fara apa, celulele vegetale nu au presiune si putere de absorbtie, nu pot prelua substantele nutritive din pamant, transpiratia se micsoreaza, iar supraincalzirea care se produce poate cauza moartea plantei. Cand trebuie udate plantele, cum (de sus sau in farfuia ghiveciului), cum trebuie sa fie apa? Raspunsurile nu sunt chiar simple, fiecare caz in parte necesitand mai multe informatii. De aceea, pentru recomandari in acest sens ne-am adresat unui specialist, ing. horticol Luminita Musetescu. Multe flori de camera sunt distruse insa din dragoste excesiva, manifestata prin…

mai mult >
Udrea vinde 3.600 de locuinte ANL. Doar 30% sunt in Bucuresti

Udrea vinde 3.600 de locuinte ANL. Doar 30% sunt in Bucuresti

28 ianuarie, 2011

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, vanzarea a 3.615 de locuinte ANL, dintre care doar 30% se afla in Bucuresti, acestea putand fi cumparate de chiriasi dupa un an, fata de perioada anterioara de trei ani. Odata cu adoptarea proiectui de hotarare a Guvernului se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte, din care 1.120 in Bucuresti, pe langa cele 11.863 de locuinte trecute deja in proprietatea privata a statului, se arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Locuinte destinate inchirierii vor putea fi cumparate de chiriasi dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de perioada de trei ani cat era prevazuta anterior. Cele mai multe locuinte au fost scoase la vanzare in Bucuresti, unde MDRT vrea…

mai mult >
Blocuri de 25 de etaje pe malul Lacului Vacaresti

Blocuri de 25 de etaje pe malul Lacului Vacaresti

27 ianuarie, 2011

In zona de sud a Bucurestiului ar putea sa apara un complex imobiliar cu peste 80 de metri inaltime. Potrivit unui proiect de plan de urbanism zonal (PUZ) ce va fi discutat in cadrul sedintei de joi a Consiliului General al Capitalei, pe un teren de 3.987 de metri patrati situat in Calea Vacaresti nr. 295-303 si pe o parcela adiacenta, de 807 meri patrati, ce ar urma sa fie concesionata, vor putea fi construite blocuri de birouri si locuinte cu un regim de inaltime pornind de la subsol plus parter plus 12 etaje si terminand cu patru niveluri de subsol plus parter plus 25 de etaje. PUZ-ul supus votului consilierilor stabileste procentul de ocupare a terenului la 80% (fata de 70%, cum era stipulat prin planul de urbanism general) si coeficientul de utilizare a terenului (CUT) la 7, fata de 4,5,…

mai mult >
Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012

Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012

27 ianuarie, 2011

Aceasta industrie ar putea reveni pe plus de-abia anul viitor. Anul trecut, valoarea pietei era de circa 6 miliarde lei. 2010 se poate imparti in 3 perioade: inceputul anului foarte dificil, urmat de o revenire a puterii de cumparare si ultima parte a anului - masurile care au infranat cresterea. Evolutia pietei de bricolaj din acest an nu va fi diferita de cea din 2010, iar cresterea va reveni de-abia in 2012, odata cu intreg sectorul constructiilor, estimeaza Obi Romania. "Dupa estimarile noastre, valoarea pietei de bricolaj in 2010 era de circa sase miliarde lei. In acest moment, 2011 nu pare sa fie diferit de 2010. (...) Daca este sa vorbim despre o adevarata revigorare a consumului, in special in sectorul nostru de DIY (do-it-yourself), va trebui, probabil, sa asteptam anul 2012", a declarat…

mai mult >
Cat teren poti cumpara cu 100.000 de euro langa Bucuresti, Cluj sau Brasov. Preturile au scazut cu 60%

Cat teren poti cumpara cu 100.000 de euro langa Bucuresti, Cluj sau Brasov. Preturile au scazut cu 60%

26 ianuarie, 2011

Febra constructiilor de case la periferia marilor orase a incetat brusc in 2009. In prezent, proprietarii de terenuri isi reduc semnificativ din pretentii, dar parcelele raman in continuare nevandute. Anii in care un teren cumparat astazi putea fi vandut in doar cateva luni pentru un pret dublu au apus. Desi statisticile arata ca de-a lungul lui 2010 metrul patrat de teren s-a devalorizat cu pana la 60% fata de anul precedent, clientii intarzie sa se arate. "Piata terenurilor din localitatile adiacente Capitalei este inghetata. Si in Bucuresti se tranzactioneaza foarte putin. Se cauta cu predilectie parcelele de 300-500 de metri patrati, situate in zone bune, cu proiecte pentru mici blocuri, deja aprobate", a declarat pentru gandul Lazar Costin, directorul general al agentiei imobiliare Neoland.…

mai mult >