Noutati

Cifrele rele din imobiliarul romanesc

Cifrele rele din imobiliarul romanesc

24 ianuarie, 2011

Dupa 3 ani de criza, sectorul imobiliar poate fi caracterizat prin arierate de 1,2 mld. euro, insolvente, mall-uri abandonate si 30.000 de agenti imobiliari pe drumuri Preturile au ajuns la nivelul de acum 5 ani si continua sa scada, iar incercarea Guvernului de resuscitare prin Prima Casa a esuat Multe voci din piata imobiliara spun ca aceasta industrie s-a prabusit si ce anume ar putea confirma mai bine aceasta realitate decat cifrele. De aceea Curierul National va va prezenta in randurile de mai jos cele mai importante cifre inregistrate de imobiliarul romanesc in ultimii ani, care dau adevarata masura a situatiei. Cele mai mari arierate: cele din constructii care ajung la 1,2 miliarde de euro Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR),…

mai mult >
Programul Prima Casa continua si in 2011. Ce modificari sunt fata de 2010

Programul Prima Casa continua si in 2011. Ce modificari sunt fata de 2010

24 ianuarie, 2011

"Prima Casa" continua in 2011, cu garantii de 200 milioane euro. Plafonul ar putea fi suplimentat Guvernul a decis ca programul "Prima Casa" sa continue si in acest an, cu acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane euro, care ar putea fi suplimentat in luna iulie pentru a doua parte a anului lafonul garantiilor care pot fi emise in 2011, de 200 milioane euro, reprezinta diferenta neutilizata la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului "Prima Casa" in anii 2009-2010. Persoanele care vor lua credite Prima Casa vor pune insa conturile curente drept gaj in favoarea bancii, vor avea posibilitatea sa solicite modificarea valutei, reesalonarea sau rescadentarea imprumutului, iar conditia privind asocierea…

mai mult >
Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE

Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE

21 ianuarie, 2011

In timp ce la sud de Dunare se simte o revenire a sectorului constructiilor, firmele romanesti continua sa se confrunte cu scaderi semnificative. In Romania, productia din constructii a scazut cu 4,6% in noiembrie comparativ cu octombrie, potrviit unui raport al biroului de statistica al Uniunii Europene - Eurostat. Aceasta este cea mai mare contractie lunara a activitatii din constructii masurata la nivelul UE, tara noastra fiind urmata de Marea Britanie (-1,4%), Franta (-1,3%) si Germania (-1,1%). La polul opus, esalonul tarilor in care productia din constructii a crescut este condus de Portugalia (4%), urmata de Bulgaria (2,6%) si Polonia (2,4%). Singura stagnare a fost inregistrata in Olanda. Romania nu sta bine la acest capitol nici daca se analizeaza indicatorul pe 12 luni. Astfel, declinul…

mai mult >
Prima Casa

Prima Casa

21 ianuarie, 2011

De la startul programului Prima Casa, in primavara anului 2009, cererea pentru garsoniere cu pret de sub 60.000 de euro a crescut de la 70% pana la 89% in toamna anului trecut, se arata intr-o analiza a portalului imopedia.ro. Pe parcursul celor doi ani de functionare, se observa ca pe masura ce preturile locuintelor au scazut, cautarile pentru garsoniere cu preturi intre 60.000 si 75.000 euro s-au imputinat. Daca la debutul programului ele reprezentau 27% din totalul cautarilor, la finele anului trecut acestea aveau doar 11%. In ceea ce priveste cererea pentru apartamente cu doua camere care se situeaza sub planfonul de 60.000 euro, aceastaa crescut de la 58% la 68%, in perioada analizata. Apartamentele cu trei camere au cresterile cele mai mici, din cauza preturilor mai putin accesibile…

mai mult >
Cum arata ''Prima casa

Cum arata ''Prima casa" pentru romani in 2011?

21 ianuarie, 2011

Reducerea veniturilor si temerile privind evolutia economiei ii fac pe romanii care vor sa se mute in propria locuinta apeland la creditele disponibile prin programul Prima casa" sa se orienteze mai ales catre garsonierele ieftine. Daca in primavara lui 2009 70% din cererea de garsoniere reprezenta apartamente cu o camera evaluate la preturi sub 60.000 de euro, in toamna lui 2010 tendinta s-a accentuat, astfel ca 89% din cereri vizau asemenea locuinte. Doar 11% dintre potentialii cumparatori luau in calcul achizitia unei garsoniere care sa coste intre 60.000 si 75.000 de euro, in vreme ce locuintele de acest tip scoase la vanzare la preturi cuprinse intre 75.000 si 150.000 de euro nu au fost solicitate de potentialii beneficiari ai programului ''Prima casa", potrivit datelor publicate de portalul…

mai mult >