Noutati

Admiratorii de targuri imobiliare vor avea parte in acest an de 11 evenimente

Admiratorii de targuri imobiliare vor avea parte in acest an de 11 evenimente

13 ianuarie, 2011

Bucurestenii in cautare de locuinte vor fi asaltati si in acest an de targuri imobiliare. Pana acum, nu mai putin de 11 au fost anuntate, numar identic cu cel de anul trecut, insa unii organizatori au inceput sa isi restranga evenimentele. Pana acum, in Bucuresti au fost organizate 53 de targuri de profil, numarul maxim fiind atins in 2009, cand au fost realizate 15 expozitii. Project Events este singurul organizator care a ramas in portofoliu cu cinci targuri imobiliare. Avem programate patru targuri Project Expo pentru anul acesta: in martie, mai, iulie si septembrie. Un al cincilea este si el in plan, dar inca nu am decis data exacta. Nu stim daca sa il facem in noiembrie sau decembrie. Anul trecut am facut tot cinci evenimente la care au participat in total 16.500 de vizitatori, a declarat…

mai mult >
TVA zero pentru locuintele noi: Fictiune sau realitate?

TVA zero pentru locuintele noi: Fictiune sau realitate?

10 ianuarie, 2011

Varianta eliminarii TVA pentru vanzarea de locuinte noi a fost lansata la sfarsitul saptamanii trecute si a starnit un val de reactii in piata imobiliara. Dezvoltatorii lauda ideea, insa consultantii se intreaba cum ar putea fi aplicata aceasta masura de statul roman. Isi permite statul roman o astfel de masura? Gabriel Sincu Statul ar trebui sa elimine temporar TVA pentru vanzarile de locuinte noi, intrucat aceasta masura ar avea un efect psihologic ce ar debloca piata imobiliara, spunea la sfarsitul saptamanii trecute, Mihnea Serbanescu, director general si actionar majoritar al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, citat de Ziarul Financiar. Scutirea de la plata TVA se practica la noi pentru serviciile bancare, de asigurari si medicale, iar acest lucru le-a accelerat penetrarea.…

mai mult >
Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010

Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010

07 ianuarie, 2011

Bucurestenii au scos anul trecut pe taraba 23.500 de apartamente vechi. Pretul in scadere a determinat o crestere a numarului de oferte comparativ cu 2009, cand pe piata au fost scoase circa 22.000 de locuinte, potrivit unei analize realizate de portalul AnunturiParticulari. Chiar daca anul trecut ofertele au fost mai bogate decat in 2009, tot nu s-a ajuns la nivelul record inregistrat in 2008, cand evidenta crizei a determinat peste 36.000 de proprietari sa renunte la apartamente. 2010 poate fi caracterizat ca fiind unul foarte calm. Piata imobiliara nu a inregistrat scaderi semnificative de preturi, numarul de tranzactii a fost in crestere foarte usoara, iar numarul ofertelor scoase pe piata s-a stabilizat. Daca programul Prima Casa va continua in aceleasi conditii, atunci apartamentele…

mai mult >
Cu cat scad preturile apartamentelor in 2011? Anul acesta este cel mai bun moment pentru cumpararea  unei case

Cu cat scad preturile apartamentelor in 2011? Anul acesta este cel mai bun moment pentru cumpararea unei case

07 ianuarie, 2011

Nimeni din piata imobiliara nu mai indrazneste sa spuna cu cat se vor ieftini proprietatile in acest an, dar cert este ca toata lumea vorbeste in continuare numai despre scaderi! Expertii in domeniu ii sfatuiesc pe cei care vor sa-si cumpere case sa profite de preturile mici care vor aparea si sa faca achizitiile dorite pentru ca daca despre 2011, desi imprevizibil, se poate spune totusi destul de sigur ca va fi un an al reducerilor, despre 2012 nu se stie mai nimic! "Nicio persoana serioasa nu stie cu exactitate cum va evolua piata imobiliara in viitorul apropiat!... Cand vorbim de acest lucru, obligatoriu, trebuie sa luam in discutie fiecare segment in parte: rezidential si nonrezidential. Eu consider ca, segmentul rezidential va fi in continuare mai afectat decat cel nonrezidential (birouri,…

mai mult >
Conduceti firma de acasa

Conduceti firma de acasa

07 ianuarie, 2011

In orice reamenajare, pe langa zonele cu solutii spectaculoase, care concentreaza interesul tuturor celor implicati in procesul de renovare, exista si incaperi care cad in plan secund. De obicei, incaperile in cauza sunt cele mai putin vizibile, cum sunt dormitoarele. Mai intotdeauna ele isi pastreaza structura initiala, lucrarile limitandu-se la inlocuirea finisajelor si, uneori, la simple constructii decorative. In cazul de fata, unul dintre cele doua dormitoare ale apartamentului a fost amenajat ca birou. Capul familiei a decis sa-si conduca afacerea de acasa. Acesta a fost si motivul pentru care a decis ca locuinta sa cunoasca o renovare substantiala, in urma careia spatiul sa poata fi adaptat celor doua situatii atat de diferite: locuirea si afacerile. Din perspectiva lucrarilor de reamenajare,…

mai mult >