Noutati

Fostul sef al Trezoreriei americane a pierdut un milion de dolari la vanzarea unei case

Fostul sef al Trezoreriei americane a pierdut un milion de dolari la vanzarea unei case

04 ianuarie, 2011

Secretarul trezoreriei americane a simtit pe propria-i piele cat de mult a afectat situatia economica din Statele Unite preturile caselor. Paulson si-a vandut la finalul lunii trecute, casa cu trei camere situata intr-un cartier din Washington la pretul de 3,25 de milioane de dolari. Suma este cu o treime mai mica fata de pretul initial cerut si cu peste un milion de dolari mai putin fata de suma platita pentru locuinta in momentul achizitionarii, in august 2006, scrie Reuters. Vila, situata langa casa vice-presedintelui american si Catedrala Nationala a fost pusa la vanzare in luna aprilie a anului trecut la pretul de 4,6 milioane de dolari. Ulterior, costul acesteia a ajuns la 4,15 milioane, potrivit unor surse din piata impbiliara americana. In momentul achizitionarii, Paulson a platit…

mai mult >
Tranzactiile imobiliare, in crestere la zece luni

Tranzactiile imobiliare, in crestere la zece luni

17 decembrie, 2010

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii, informeaza Mediafax. De la inceputul anului, doar in trei luni, martie, iunie si august, numarul tranzactiilor au depasit nivelul din intervalele corespunzatoare din 2009, in restul inregistrandu-se valori comparabile, potrivit datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR). In luna octombrie, au fost parafate 29.397 tranzactii, in scadere fata de numarul celor din aceeasi luna din 2009, de 33.107…

mai mult >
Cum suntem furati la intretinere

Cum suntem furati la intretinere

16 decembrie, 2010

Cu voia autoritatilor, romanii care locuiesc in imobile "dotate" cu repartitoare sunt obligati sa plateasca, in aceasta iarna, facturi cu pana la 50% mai mari. Facturile la intretinere pentru lunile octombrie si noiembrie - primele in care caloriferele din apartamentele romanilor au fost "dezmortite" de caldura furnizata de centralele termice - sunt, in mare parte, mai mari cu 50% fata de cat anuntau autoritatile. Motivul: presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilitati publice (ANRSC), Mircea Matei, le-a permis, printr-un simplu ordin, firmelor care au contorizat imobilele sa stabileasca cotele procentuale care trebuie achitate de locatari pentru consumul comun de caldura. "Beneficiaza de ceva caldura, deci trebuie sa plateasca" "Nu se poate asa…

mai mult >
Cele mai bune solutii pentru reducerea ratei la casa

Cele mai bune solutii pentru reducerea ratei la casa

16 decembrie, 2010

Imprumuturile pentru locuinte contractate in urma cu mai multi ani pot fi refinantate cu credite mai ieftine. Calea refinantarilor este netezita de limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%. Refinantarea creditelor ipotecare este ingreunata de scaderea valorii proprietatilor, iar din acest motiv unii debitori sunt captivi" la institutia de credit care le-a finantat achizitia imobilului. Motivul: creditele de refinantare acordate de banci sunt limitate la cel mult 85% din actuala valoare de piata a imobilului. Daca valoarea de piata a scazut semnificativ, iar soldul creditului contractat in trecut nu s-a redus pe masura, proprietarii nu au decat doua solutii: sa puna ipoteca È™i pe un alt imobil pentru a garanta creditul de refinantare sau sa acopere din alte surse diferenta…

mai mult >
Nu am scapat de nebunia imobiliara

Nu am scapat de nebunia imobiliara

16 decembrie, 2010

Dupa frenezia din 2005-2006, negarea de la finele lui 2008 si zbaterea inutila din 2009 piata imobiliara a intrat intr-o deriva specifica perioadelor post-bubble. Bulele imobiliare nu se sparg zgomotos. Deflateaza incet. De aceea probabil avem in fata vreo cinci-zece ani de Adrian Panaite corectii la nivelul preturilor si blocaj partial al tranzactiilor. Refuzul bancilor de a aborda pieptis problema creditelor neperformante va amana procesul de reasezare pe baze sanatoase a sectorului real estate dereglat de accentele speculative din trecut. Nebunia din trecut nu se va intoarce, chiar daca actorii principali din ospiciul "boom"-ului imobiliar spera la asa ceva. Acel fenomen a fost rezultat al unei alte nebunii - financiare - care nu are premisele unei intoarceri apropiate. Ideea castigului…

mai mult >