Noutati

In 2010, o vila in Bucuresti este mai ieftina cu 300.000 de euro fata de 2008

In 2010, o vila in Bucuresti este mai ieftina cu 300.000 de euro fata de 2008

15 decembrie, 2010

Pretul caselor construite dupa 2005 s-a redus, in medie, cu 42%, in intervalul decembrie 2008-decembrie 2010, astfel ca un apartament din unul din marile orase poate sa coste cat o vila amplasata la periferie. Cea mai importanta scadere a preturilor s-a inregistrat in Bucuresti si judetul Ilfov, potrivit datelor publicate de portalul imobiliare.ro. Pretul pe metrul patrat a coborat la 1.412 euro, acesta fiind mai mic cu 42,4% fata de 2008 si cu 19,2% sub cel inregistrat in 2009. Astfel, pretul mediu pentru o vila in suprafata de 120 de metri patrati s-a redus cu aproape 300.000 de euro, comparativ cu 2008, pana la aproximativ 170.000 de euro. Comparativ cu preturile cerute in Capitala, in Ilfov pretul pe metrul patrat a coborat pana la 811 euro, consemnandu-se o reducere de 39% in ultimii…

mai mult >
Produsele chinezesti pun presiune pe pretul placilor ceramice din Romania

Produsele chinezesti pun presiune pe pretul placilor ceramice din Romania

15 decembrie, 2010

Gresia si faianta din China sunt cu 40% mai ieftine decat media pietei. Potrivit jucatorilor locali, calitatea nu este una slaba, dar cu semne de intrebare. Piata de placi ceramice din Romania a fost asaltata anul acesta de produse provenite din China, importurile crescand semnificativ in 2010, cererea fiind si ea una importanta determinata de preturile mult mai accesibile. "Piata locala de profil a fost caracterizata de o crestere a importurilor de placi ceramice din alte tari. Tara din care au venit cele mai multe produse este China. Produsele chinezesti detin in prezent o cota de aproxiamtiv 20-22% din piata romaneasca", a declarat Eduard Macarescu, director comercial al companiei Lasselsberger Romania. Potrivit acestuia, produsele din China sunt foarte ieftine si pun presiune pe piata…

mai mult >
Cat se mai dezumfla bula imobiliara

Cat se mai dezumfla bula imobiliara

15 decembrie, 2010

Romanii care intentioneaza sa-si cumpere o locuinta n-au motive sa se grabeasca. Analistii imobiliari se asteapta la ieftiniri usoare in prima parte din 2011. Pretul caselor noi a scazut cu peste 42% in ultimii doi ani. Ieftiniri sunt asteptate si in prima parte a anului viitor, dar in special pentru imobilele vechi. Efectele crizei economice au fost resimtite din plin de piata imobiliara din Romania, in ultimii doi ani. Numarul tranzactiilor a scazut semnificativ, iar preturile au cunoscut luna de luna noi minime. Casa de vanzare De exemplu, pentru casele si vilele noi, preturile au scazut cu peste 42% fata de 2008, potrivit celei ami recente analize a portalului imobiliare.ro. Se va dezamorti piata in 2011? Cum vor evolua preturile? Analistii imobiliari sunt de parere ca usoare reduceri…

mai mult >
Hornbach este acum prezent si in Balotesti

Hornbach este acum prezent si in Balotesti

14 decembrie, 2010

In partea nordica a Bucurestiului, Hornbach a deschis un nou magazin pentru Hornbach Balotesti constructii si gradinarit cu Drive-in, avand o suprafata de 25 000 mp. Investitia pentru cel mai mare magazin de DIY din Romania depaseste cifra de 30 de milioane de euro. Acesta este amplasat in locul fostului centru comercial Prisma de pe DN1, in localitatea Balotesti. Compania Hornbach cu o traditie de 130 de ani in Germania, a creat 120 de noi locuri de munca, odata cu deschiderea magazinului din Balotesti. In anul 2007, Hornbach a cumparat zona comerciala Prisma, de aproximativ 10 ha, incluzand si cele doua hale de 10 000 mp Prisma 1, unde va functiona noul magazin, si respectiv Prisma 2. Cu ocazia deschiderii magazinului Hornbach, va fi reluata circulatia prin pasajul subteran care traverseaza…

mai mult >
O solutie la indemana pentru izolarea termica a locuintelor

O solutie la indemana pentru izolarea termica a locuintelor

14 decembrie, 2010

Venirea primei ierni cu adevarat “de criza”, cresterea preturilor la energie, epuizarea fondurilor publice destinate reabilitarii termice a blocurilor, precum si lipsa fondurilor care marcheaza sever bugetele destinate subventiilor pentru incalzire, alcatuiesc toate o combinatie care ingrijoreaza si afecteaza tot mai multi romani. Aceasta cu atat mai mult cu cat consumurile pentru incalzire reprezinta trei sferturi din consumul energetic al unei locuinte. Solutia logica si economica a acestei probleme – izolarea termica a locuintelor – pare a fi un vis tot mai indepartat pentru marea lor majoritate. Ca intotdeauna insa, pot fi gasite solutii eficiente si in perioadele de criza financiara. Reprezentantii celor doua divizii ale Saint-Gobain Construction Products Romania, Rigips® si…

mai mult >